• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Gümüşhane : 12 °C
  • Trabzon : 22 °C

“IŞIKLARINI 1 SAATLİĞİNE SÖNDÜR”

26.03.2015 17:35
“IŞIKLARINI 1 SAATLİĞİNE SÖNDÜR”
TÜM GÜMÜŞHANE OLARAK IŞIKLARIMIZI 1 SAATLİĞİNE SÖNDÜRÜYORUZ.

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Gümüşhane İl Temsilcisi Yusuf Oral, Doğal Hayatı Koruma (WWF)  Vakfı tarafından iklim değişikliğine dikkat çekmek amacı ile yapılacak olan, 1 saat süre ile ışıkları söndürme eylemine destek vereceklerini söyledi.

 Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) tarafından iklim değişikliğine dikkat çekmek amacı ile, 28 Mart 2015 Cumartesi Günü saat 20:30 ile 21:30 arasında yapılacak olan ve bu yıl 8.si düzenlenecek olan  ''Dünya Saati'' etkinliği ile bir farkındalık oluşturulacağını ifade eden Oral, Gümüşhanelilerinde ışıklarını 1 saat söndürerek eyleme destek vermelerini istedi.

Oluşturulacak farkındalık sayesinde yapılacak olan enerji tasarrufunun, nesli tükenme tehlikesinde olan başta buzul canlıları olmak üzere bir çok canlının kurtuluşu anlamına geleceğini dile getiren Oral, “Unutulmamalıdır ki dünya üzerinde yok olan her bitki ve hayvan türü  literatüre yeni bir hastalığın girmesi anlamını taşımaktadır. Gelecek nesillerimize bırakabileceğimiz en kıymetli miras dünyayı atalarımızdan nasıl almış isek o durumda devretmek olacaktır. Unutulmamalıdır ki dünya ve doğal varlıklar gelecek nesillerimizin bizlere emanetidir” dedi.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki- Moon’un iklim değişikliğini, insanlık ailesi olarak şimdiye kadar karşılaşılan en büyük ortak sorun olarak tanımlamasını hatırlatan Oral, “Bu en büyük ortak sorunumuz olan iklim değişikliğinin etkilerini şimdiden tüm dünyada ve tüm ekosistemler üzerinde görmeye başladık” diye konuştu.

Buzulların, milyonlarca insan ve hayvan türü için içme suyunun temelini oluşturduğunu, dünyanın her yerinde rekor hızlarda eridiğini ve yok olduğunu anlatan Oral, “Deniz seviyeleri buzulların erimesine bağlı olarak yükseliyor ve bilim insanları bu yüzyılın sonuna kadar metrelerce artabileceği konusunda uyarıyor. Eğer bu olursa, medeniyetlerimizi deniz kıyılarına kurduğumuz onlarca şehir, ada devletleri ve tarım alanları sular altında kalacak. Küresel sıcaklıklar artıyor ve deniz suyundaki sıcaklığın ve CO2 miktarının değişmesi denizleri daha asidik hale getiriyor. Daha asidik denizler, denizdeki canlı hayatının devamlılığını tehdit ediyor, mercanlar şimdiden ciddi oranlarda yok oluyor. Sıcak havayı seven sivrisinekler, küresel sıcaklıkların artması ile dünyada daha önce gitmedikleri yeni yerlere gidiyorlar ve malarya, sıtma gibi hastalıkları taşıyorlar. Kuraklık, artık daha çok yerde ve daha derin olarak hissediliyor, birçok yerde kuraklık gıda krizine sebep oluyor. Ani yağan yağışlar selleri artıyor, sular altında kalan tarım alanları yüzünden gıda krizi geleceğimizi tehdit ediyor” ifadelerini kullandı.

TEMA Vakfı Gümüşhane Temsilciliği olarak, Gümüşhane halkını doğal hayatı korumak adına, Doğal Hayatı Koruma Vakfı tarafından düzenlenecek etkinliğe davet ettiklerini anımsatan Oral, Bundan sonraki yaşantınızda da küresel ısınmaya neden olan her unsurlara karşı ortak mücadele etmemiz gerektiğini belirtmek isteriz” diyerek sözlerini noktaladı.

yarinlar-icin-001.png

hasat-002.png

gelecek-nesiller-002.png

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim