• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Gümüşhane : 14 °C
  • Trabzon : 19 °C

''İŞ GÜMÜŞHANE BELEDİYESİNE GELDİĞİNDE HEP BİR ENGEL!''

09.12.2013 14:47
''İŞ GÜMÜŞHANE BELEDİYESİNE GELDİĞİNDE HEP BİR ENGEL!''
AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin AYDIN, hafta sonu eşi Doç. Dr. Sevim AYDIN ile birlikte memleketi Gümüşhane’de hemşehrileri ile bir araya geldi.

Gümüşhane Torul Voleybol takımının maçında eşiyle beraber tribünlerde hemşehrileri ile omuz omuza olan Milletvekili AYDIN, Sivil Toplum Örgütleri ve dernekler tarafından düzenlenen birlik ve beraberlik programlarına, Gümüşhane Merkez Muhtarlar Derneği Programı, Aktutan köyü dayanışma programına, AK Parti Torul İlçesi Belediye Başkan Aday Adayı birlik ve beraberlik yemeğine katılarak birçok esnaf ve çay ocaklarına ziyaretler gerçekleştirdi. Hemşerilerinin sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Milletvekili Aydın’a hafta sonu Gümüşhane temaslarında en çok sorulan soru ise eski Atatürk Stadyumunun yerine yapılacak olan Gençlik Merkezinin Gümüşhane Belediyesi tarafından neden engellendiği oldu.

Vatandaşlar “Sayın vekilim Milletvekili seçildiğinizden bu yana şehrimizin ilçeleri de de dahil olmak üzere sosyal ve sportif başarıları için ne denli hummalı çalışmalar yürüttüğünüzü biliyor ve gurur duyuyoruz. Tüm ilçelerimize spor sahası ve spor salonun yaptırdıktan sonra son olarak Gençlik Merkezimizin de yatırım programına alındığını memnuniyetle öğrenmiştik. Gençlik Merkezinde gelinen nokta nedir, bu memleket bir arpa boyu yol almaya çalıştığında hep böyle mi olacak kaderimiz? 9 Aralık tarihinde ihale edileceğini heyecan ile beklerken bir anda Belediye Meclisinde yapılan imar değişikliğinin onaylanmaması bu şehrin gelişmesine vurulan balta değil midir? Siz Türkiye’de ne varsa Gümüşhane’de de o olacak diyorsunuz ama birileri Gümüşhane’nin Türkiye hızında büyümesi ve Gelişmesini istemiyor ne yazık ki dediler.

Milletvekili AYDIN Gençlik Merkezi ile ilgili olarak vatandaşların yoğun soruları ve serzenişlerine binaen yaptığı açıklamada “ Biz Ankara’da AK Parti hükümetlerimizin 11 yıllık destansı projelerinden Gümüşhanemizin de faydalanması için çalmadık kapı bırakmıyoruz, Hamd olsun istediğimiz herşeyi de alıyoruz. Hükümetimiz Gümüşhanemize ayrı bir önem veriyor, onlarca yıllık hayaller bir bir gerçek oluyor. Ancak Kamu yatırımlarının yanı sıra iş Gümüşhane Belediyesine geldiğinde hep bir engelleme, hep bir sürünceme ile karşı karşıyayız. Milletvekilliğim boyunca Gümüşhane’ye yapılan dev yatırımların yanında planladığımız yatırımları da getirmeye gayret gösteriyoruz. Her şeyini tamamlayıp 9 Aralık 2013 tarihinde ihaleye çıkardığımız Gençlik Merkezimizin imar değişikliği kararı aylardır belediye meclisinde onaylanmamaktadır. Gençlik merkezlerinin tüm dünyada ve şehirlerde ortaokul ve lise gençlerinin, kadınlarımızın ve kızlarımızın güven içerisinde kullanabilmeleri için şehir merkezinde, yaşam alanlarının yoğun olduğu ve emniyet açısından güvenilir yerlerde yapılması zorunludur. Eğer biz yapılacak Gençlik Merkezinin hedef kitle tarafından kullanılmasını istiyorsak planlandığı yerde yapılmalıdır. Aksi durumda şehir dışında, mahallelere uzak alanda yapılması durumunda anne ve babaların evlatlarını göndermeyerek yatırımın atıl kalması kaçınılmazdır. Şehrimize kazandırılan kamu binalarının sosyal yapıyla uyumlu bir şekilde kullanılabilir olması gerekmektedir. Bu gereklilik ışığında yaklaşık beş dönümü açık spor alanlarından oluşacak ve herkesin kolaylıkla yararlanabileceği Gençlik Merkezinin imar planının Belediye Meclisi kararı ile onaylanmamasını yatırımların önünü kesip kişilerin siyasi geleceğinin önünün açılması çalışması olarak değerlendiriyor ve bu duruma çok üzülüyorum. Gümüşhane Belediye Meclisi kararının takdirini milletimize bırakıyorum.

Biz bu memlekete sevdalıyız, taşına, toprağına, ağaçtaki dalına sevdalıyız. Gümüşhane’nin artık günübirlik söylemlerden kurtulma, Gümüşhane de değişim ve dönüşüm sağlanarak geleceğe yönelik çılgın projelerinin hayata geçirilme zamanı gelmiş ve geçmektedir.

Gümüşhane’nin tüm yatırımlarında büyük desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Başbakanımız Sayın Recep Tayyip EROĞAN’a ve Gençlik ve Spor Bakanımız Suat KILIÇ’a teşekkür ediyorum. 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim