• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • Gümüşhane : 12 °C
  • Trabzon : 17 °C

İŞ ADAMLARINDAN, ERDAL KURT’A PROJE DESTEĞİ

31.01.2024 12:48
İŞ ADAMLARINDAN, ERDAL KURT’A PROJE DESTEĞİ
İYİ Parti Şiran Belediye Başkan Adayı Erdal Kurt’a işadamlarından büyük destek geldi. İş adamları Kurt’un Belediye Başkanı olması durumunda Şiran için yapacakları yatırımları detaylarıyla açıkladılar.

İŞ ADAMLARINDAN, ERDAL KURT’A PROJE DESTEĞİ

İYİ Parti Şiran Belediye Başkan Adayı Erdal Kurt’a işadamlarından büyük destek geldi. İş adamları Kurt’un Belediye Başkanı olması durumunda Şiran için yapacakları yatırımları detaylarıyla açıkladılar.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kurt; “Kıymetli iş insanlarımıza ve bilim adamlarımıza çok ilçemiz adına teşekkür ediyorum. Değerli hemşehrilerimizin bizlere duydukları güvenin bir göstergesi olan bu yatırım planları bölgemiz adına çok kıymetli. Bu güvene layık olmak ve hemşehrilerimize bu yatırımların alt yapısını hazırlamak için çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Hiç kuşkusuz bizi onurlandıran bu destekler sorumluluğumuzu da artırmıştır. Bu bilinçle kutlu yolumuza yorulmadan devam ediyoruz. Çünkü ŞİRAN’A DEĞER” dedi.

İYİ Parti Şiran Belediye Başkan Adayı Erdal Kurt, söz konusu projelerin ve desteklerin detaylarını ise şu şekilde açıkladı:

GIDA, ÜRETİM, PAKETLEME VE PAZARLAMA: Hemşerimiz, sanayici ve iş adamı Yeşilyurtlar Endüstriyel Isıtma Sistemleri Şirketİ sahibi Osman Yeşilyurt, İlçemizde fasulye ve muhtelif gıda üretim, paketleme ve satış işletmelerinin planlama, üretim ve pazarlama ünitelerini kurarak ilçemiz istihdamına katkıda bulunmak üzere söz konusu tesislerin projelendirme ve faaliyete geçirilmesine kadar olan tüm süreçleri taahhüt ederek ilçemizin sosyal ve ekonomik kalkınmasında etkin bir rol üstlenebileceğini ifade etmiştir.

KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIKTA YENİ VE VERİMLİ ÜRETİM: İlçemizde hayvancılık vasıtasıyla ekonomik yapıyı güçlendirmek anlamında önemli olan, proje kapsamında yetiştiricilere ödünç olarak küçükbaş hayvan verilmesi, bakım beslenme sağlık ve yem bitkileri yetiştiriciliği kapsamında teknik bilgiler yer almaktadır.

Proje Bafra ırkı ile Ege Bölgesinde yetiştirilen Sakız Irkı melezlemesi ile elde edilen koyunların özellikle ikiz ve üçüz doğum oranı yüksek koyunlar olması, nedeniyle bu yüksek ırkın üretiminin teşvik edilmesi Şiran’ın üretim merkezi haline gelmesi sağlanacaktır.

Proje, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof Dr. Zafer Ulutaş’ın Danışmanlığı ve Sorumluluğunda yürütülecektir.

ENERJİ: Enerji ünitelerini, Türkiye, Avrupa, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Türk Cumhuriyetinde planlayan ve pazarlayan Eksenar Enerji Teknoloji firma temsilcisi, Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Aydın hemşerimiz öncülüğünde konut ve iş yerlerinin enerjilerini kendilerinin üretip fazlasını devlete satış imkanı sağlayan ve diğer enerji sistemlerinden farklı olarak depolama sistemine sahip, İller Bankası ve uluslar arası kuruluşlardan belediyeler aracılığıyla kaynak sağlamanın mümkün olduğu bu sistem projelerinin hayata geçirilmesi ekonomik ve sosyal gelişim ile istihdama katkıda bulunacak, kurulum -uygulama gücüne bağlı olarak en az 50 kişilik istihdam sağlayacak kapasitede olacaktır.

EĞİTİM PİSTİ: Çocuklar İçin Trafik Eğitim Pisti Projesi, küçük yaşlardan itibaren trafik kurallarını öğrenme ve uygulama becerisini kazandırmayı amaçlayan özel bir inisiyatiftir. Eğitim pisti çocuklara gerçek hayattaki trafik sistemini  simüle ederek pratik yapma imkanını tanımakta  ve trafik güvenliği konusunda erken yaşta  bilinçlenmelerine katkıda  bulunmaktadır.

Projenin tüm aşamaları ve İlçemiz hizmetine sunulmasına kadar olan süreçte iş insanlarımız Murat ve Seher Yetimoğlu tarafından sağlanacaktır.”

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim