• BIST 9735.91
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Gümüşhane : 30 °C
  • Trabzon : 23 °C

İLK KAPI İSPANYA İLE AÇILIYOR

26.07.2017 11:46
İLK KAPI İSPANYA İLE AÇILIYOR
Göreve başladığı günden itibaren Gümüşhane Üniversitesi’nin şehre açılımını kısa sürede sağlayan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, önümüzdeki öğretim yılında yurt dışından bir İspanyol öğrencinin Gümüşhane Üniversitesi’nde öğrenime başlamasıyla birli

Göreve başladığı günden itibaren Gümüşhane Üniversitesi’nin şehre açılımını kısa sürede sağlayan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, önümüzdeki öğretim yılında yurt dışından bir İspanyol öğrencinin Gümüşhane Üniversitesi’nde öğrenime başlamasıyla birlikte de bir ilki gerçekleştireceklerini söyledi.

Zeybek, gazetemize yaptığı açıklamada, üniversitenin öğretime açıldığı 2008 yılından bu tarafa yurt dışından herhangi bir öğrencinin Gümüşhane Üniversitesine gelmediğini belirterek, “Ülkemizde farklı üniversitelerimizin kampuslarına gittiğimizde rengarenk olduğunu görüyoruz” dedi.

AMAÇ DÜNYANIN FARKLI KITALARINDAKİ FARKLI ÜLKELERİNE HİTAP ETMEK

Afrikalıdan Güney Amerikalıya, Asya’ya kadar dünyanın farklı kıtalarından, farklı ülkelerinden öğrencileri görmenin mümkün olduğunu ifade eden Rektör Zeybek, şunları söyledi:

 “Üniversitelerin bir amacının da dünyanın farklı kıtalarındaki farklı ülkelerine hitap etmektir. İlk defa bu önümüzdeki eğitim-öğretim yılında, sonbaharda İspanya’dan bir öğrenci gelecek. İlk kapıyı İspanyol öğrenciyle açıyoruz.”

YURT DIŞI ANTLAŞMALARIMIZI HIZLA ARTIRDIK

Göreve başladığı tarihten itibaren yurt dışı antlaşmaları hızla artırdıklarını açıklayan Rektör Zeybek, “Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Kocaoğlu başkanlığında bir heyet yurt dışında antlaşmaları artıracağımız ülkelere bir seyahat düzenlediler. Portekiz’de, İspanya’da, İtalya’da farklı üniversitelerde antlaşma imzaladılar. Bunların sayısını da hızla artıracağız. Özellikle Balkanlar bu noktada bize çok katkı sağlayacak gibi görünüyor. Başta Bosna-Hersek olmak üzere oralarla ilgili antlaşma sayısını artırıyoruz. 5 Temmuz’da Girne Amerikan Üniversitesi’nde her konuda işbirliği protokolü imzaladık. Bu üniversite İstanbul Teknik Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi dışında hiçbir üniversite ile ortaklık antlaşması imzalamamış. Bizimle olan hukukları da bizim Sağlık Bilimleri Fakültemiz de en güçlü fakültelerinden biri olmasından kaynaklanıyor. İki yıldır 22 ülkenin katıldığı Uluslar arası bir yarışmada Acil Yardım ve Afet Yönetimi öğrencilerinin ekip olarak birincilik almasıdır. Buradan bir hukuk başladı. Kendilerini de davet ettik. Fakültemizi gezdiler ve Rektör beyle aramızda böyle ortak bir zemin oluştu” dedi.

HER YIL DÜNYANIN TANIDIĞI İSİM İÇİN ETKİNLİK

Prof. Dr. Zeybek, her yıl dünyanın tanıdığı bir ismi hatırlamak ve onunla ilgili etkinliklerde bulunmak amacıyla hem ulusal hem uluslar arası etkinlik düzenleyeceklerini belirterek, şöyle devam etti:

“Bu seneki programı Aliya İzzetbegoviç adına yapmayı düşündük. Bir sonraki belki de Azeri edebiyatçı Bahtiyar Vahapzade olabilir. Bu şekilde her yıl, hem dünyaya mal olmuş hem de kültürümüzün de bildiği tanıdığı, sadece kendi ülkeleri için değil tüm insanlık için örnek olan isimlerle etkinliklerimiz olacak. Bu da bizim o ülkelerde ayni zamanda ikili işbirliğini güçlendirecektir.”

ÖĞRENCİLERİMİZ ÇOK ÖNEMLİ

Gümüşhane Üniversitesinde öğrenim gören tüm öğrencilerin kendileri için büyük önem taşıdığını da ifade eden Rektör Zeybek, “Bizim trilyonlar harcayarak yaptığımız Gümüşhane reklamını, tanıtımını bu çocuklarımız fahri olarak yapmaktadırlar. Onlar Gümüşhane’nin fahri elçileridir. Gümüşhane’yi ömürleri boyunca anlatacaklardır. 22-23 yaşından buradan ayrılacak ortalama 75 yaşına kadar 50 yıl Gümüşhane’yi konuşacak. Bunu ne projeyle, ne planla, ne bütçeyle çözemeyiz. O bakımdan Gümüşhane’de çocuklarımızın mutluluğu çok önemlidir. Onlara sunacağımız imkanların çeşitliliğini, standardını, kalitesini düşünerek öğrenciye bakmamız gerekiyor” dedi.

EMANETİ TESLİM ETTİĞİMİZDE

Rektör Zeybek, bir süre sonra emaneti teslim edeceğini belirterek, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Hem üniversiteyi hem de şehri büyümüş, geleceğini planlamış, insanların mutlu olduğu, kurum ve şehir olarak görmek istiyoruz. Burada bulunduğum süre içerisinde, gerek hafta içi gerekse hafta sonları bunun gayreti içerisindeyiz. Ama biliyoruz ki bir süre sonra emaneti teslim edeceğiz. Ayrılırken ve burada bulunmadığım zaman dilimleri içerisinde de Gümüşhane’miz için üzücü haberler değil güzel haberler duymak istiyorum. Güzel haberler duydukça da elbette mutlu olacağım.”

İbrahim Özdemir-Figen Tok 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim