• BIST 8718.11
  • Altın 2246.816
  • Dolar 32.3324
  • Euro 35.1911
  • Gümüşhane : 2 °C
  • Trabzon : 10 °C

İLİM YAYMA CEMİYETİNDE 5.OLAĞAN KONGRE YAPILDI

13.04.2021 12:30
İLİM YAYMA CEMİYETİNDE 5.OLAĞAN KONGRE YAPILDI
İlim Yayma Cemiyeti Gümüşhane Şubesi, 5.olağan genel kurul toplantısı yapıldı.

İLİM YAYMA CEMİYETİNDE 5.OLAĞAN KONGRE YAPILDI

İlim Yayma Cemiyeti Gümüşhane Şubesi, 5.olağan genel kurul toplantısı yapıldı.

11 Ekim 1951 tarihinde 68 hayırseverin gönül birliğiyle kurduğu ve o günden beri milli ve manevi değerler ışığında hizmetlerini sürdüren hayır kurumu olan İlim Yayma Cemiyeti'nin Gümüşhane şubesi 2013 yılında açılmıştı.

Türkiye’nin ilk sivil toplum kuruluşlarından biri olma özelliğiyle kuruluş ilkeleri doğrultusunda öncü bir kurum olmaya bugün olduğu gibi gelecekte de devam edecek olan İlim Yayma Cemiyeti’nin Gümüşhane şubesinde yeni yönetim belli oldu.

İlim Yayma Cemiyeti Erkek Öğrenci Yurdu çok amaçlı salonda gerçekleştirilen kongre sonucunda Adem Varan başkanlığa seçilirken, yönetiminde Mustafa Ayyıldız, Mumin Hakkıoğlu, Ebubekir Çelik, Bünyamin Kaban, Halit Ülker ve Hasan Akbağ yer aldı.

Kongrenin ardından yaptığı açıklamada İlim Yayma Cemiyetinin kurulduğu günden beri öz değerlerine bağlı, vatanını milletini seven ve kültürel değerlerine bağlı aynı zamanda dünya medeniyetinin ulaştığı seviyeyi idrak eden gençler yetiştirmeyi amaç edinerek milyonlarca genci yetiştirdiğini kaydeden Varan, “Necip Fazıl’ın dizelerde belirttiği ‘Ustada kalırsa bu öksüz yapı, bunu sürdürmeyen çırak utansın’ düsturuyla Gümüşhane’de cemiyetimizin şubesini 2013 yılında kurduk. Şehrimizde cemiyetimize ait erkek ve kız yurtlarını faaliyete geçirerek Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen gençlerimize ev sahipliği yaptık. Onlara eğitim, barınma beslenme ve burs imkanları sağladık. Mehmet Akif Ersoy ‘un arzuladığı ve gençliğin kurtuluşuna örnek gösterdiği Asımın neslini oluşturmak ve sağına soluna bakmadan her türlü sıkıntıda davada ben varım diyebilen gençliğin oluşması için çalışmalarda bulunduk” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı destekli projelerle Gümüşhane Üniversitesinde ‘Engel Tanımayan akademisyenler’ projesi yapıp Gümüşhane gençlerine Osmanlıca, Arapça, İngilizce ve Bilgisayar kursları düzenlediklerini, yine aynı proje ile Gümüşhane Üniversitesi kütüphanesi altında kültürel bir alan oluşturup kültür elçilerinin birlikte zaman geçirip kitap okuyabilecekleri alan haline getirdiklerini kaydeden Varan, “Aynı projelerle ek olarak merkez cami altında ilim kitap kafe açarak halkımızın kitap okuyacağı kendilerini geliştireceği alan haline getirdik. Gümüşhane gençliğinin kültürlerine katkıda bulunmak için şehir gezileri düzenledik. Yine kitapları temin edebilmek için kitap fuarlarına ulaşmalarını sağladık. Kültür elçilerimizin akademilerini geliştirebilmeleri için her hafta yurtlarımızda sempozyumlar düzenledik. Günümüzün en büyük sorunlarından biri olan medya okur ve yazarlığı konusunu ele alarak üniversitede sempozyum düzenledik. Gençlerimizin okuduklarını anlamaları ve yorumlamaları için onlarla birlikte kitap okuyarak kitap tahlilleri yaptık. Her hafta gençliğimizin manevi duygularını geliştirmek için merkez camisinde sabah namazı buluşmaları düzenleyerek öğrencilerimizle halkımızın buluşmasını sağladık. Cemiyetimiz adına orman oluşturduk. Şehrimizdeki bir çok sivil toplum kuruluşuna öncülük ederek birlikte faaliyetler düzenledik ve onlara desteğimizi hiç esirgemedik. Afrika’da cemiyetimiz adına su kuyusu açtık, Suriye’ye cemiyetimiz adına yardım tırı gönderdik ve yetim sponsorlukları oluşturduk. 15 Temmuz’da olduğu gibi milletimiz için her zaman sokaklarda olduk ve olmaya devam edeceğiz. Devletimizin gölgesinde dinlenen değil her daim hizmetinde olduk. Her zaman yanımızda olan maddi ve manevi desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen üyelerimize ve Gümüşhanemizin değerli insanlarına şükranlarımı sunuyorum. Geleceğimizi inşa edecek, iyi yetişmiş, sadece kendisi için değil vatanı ve milleti için hizmet etmeyi amaç edinmiş, zaman bendedir ve mekân bana emanettir şuurunda bir gençlik yetiştirmeye ve Gümüşhanemiz, milletimiz ve devletimiz için hayırlı işler yapmaya niyet ediyorum” diye konuştu.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim