• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Gümüşhane : 17 °C
  • Trabzon : 23 °C

İLİM YAYMA CEMİYETİ GÜMÜŞHANE ŞUBESİ KONGRESİNİ YAPTI

18.01.2023 12:31
İLİM YAYMA CEMİYETİ GÜMÜŞHANE ŞUBESİ KONGRESİNİ YAPTI
İlim Yayma Cemiyeti Gümüşhane Şubesinin 6.olağan genel kurul toplantısı yapıldı. Genel kurulda Adem Varan yeniden Şube Başkanı olarak seçildi.

İLİM YAYMA CEMİYETİ GÜMÜŞHANE ŞUBESİ KONGRESİNİ YAPTI

İlim Yayma Cemiyeti Gümüşhane Şubesinin 6.olağan genel kurul toplantısı yapıldı. Genel kurulda Adem Varan yeniden Şube Başkanı olarak seçildi.

İlim Yayma Cemiyeti Yüksek Öğretim Erkek Öğrenci Yurdu Çok Amaçlı Salonda gerçekleştirilen kongre İstiklal Marşı’nın okunması ve Burak Kutlu’nun Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

“İlim Yayma Cemiyeti Gümüşhane Şubesi öğrencinin yanında”

Kongrenin açılış konuşmasını yapan İlim Yayma Cemiyeti Gümüşhane Şube Başkanı Adem Varan, İlim Yayma Cemiyeti’nin 2013 yılından beri Gümüşhane’de aktif durumda olduğunu belirterek, “Sosyal, ekonomik ve sağlık açısından zorlu geçen 2020 yılının ardından 2021 yılı normalleşme süreci ile birlikte öğrencilerimiz okullarına döndü. İlim Yayma Cemiyeti Gümüşhane Şubesi olarak, ilimizdeki öğrencilerimizin beslenme ve barınma ihtiyaçlarını gözden geçirdik. Özellikle ekonomik dengenin kontrol edilemez oluşu, öğrenci bütçesi açısından da birçok durumunun zorluğu hesaba katılarak; İlim Yayma Cemiyeti Gümüşhane Şubesi olarak kız ve erkek öğrenci yurtlarımızı her açıdan yenilemeye,  öğrencilerin kaygılarını ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak hizmetlerimizi planlamaya çalıştık. 199 kapasiteli kız ve 64 kapasiteli erkek öğrenci yurtlarımızın tüm eksikliklerini giderdik ve öğrencilerimizin aile sıcaklığını hissedebilmeleri için; sağlık, eğitim ve sosyal hayatlarına her türlü destekte bulunmaya çalıştık” dedi.

“İlim Yayma Cemiyeti Gümüşhane şubesi eğitim ve sosyal alanlarla da sahada aktif çalışıyor”

Hayırseverlerden sağladıkları ödeneklerle öğrencilere burs imkanı sağladıklarını, aynı zamanda sosyal sorumluluk projeleri kapsamında “Her Sınıfın Bir Yetimi Var” sloganıyla, Gümüşhane İHH ile birlikte yurtlarda “Yetim Sponsorluğu” yaptıklarını kaydeden Varan, “Öğrencilerimizin ekonomik ihtiyaçlarının yanında sosyal ihtiyaçlarını ve ruh dünyalarını da göz önünde bulundurarak çeşitli yarışmalar, programlar ve sosyal sorumluluk projeleri düzenledik. Öğrencilerimizin her anını dolu dolu geçirmesi için; İlim Yayma Cemiyeti Gümüşhane Şubesi olarak; playstation turnuvası, Gümüşhane Üniversitesi kapsamında “Şiir Okuma Yarışması” ve alanında uzman hocalarımız eşliğinde çeşitli konferanslar düzenledik. Geçtiğimiz günlerde Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ev sahipliğinde, İlim Yayma Cemiyeti Gümüşhane Şubesi olarak, Prof. Dr. Mustafa AĞIRMAN hocamızı öğrencilerimiz ile buluşturduk. Düzenlediğimiz konferansa öğrenciler ve halk büyük ilgi gösterdi. Tüm bunların yanı sıra Ramazan bayramında evine gidemeyen yabancı öğrencilerimiz için bayramlaşma ve kahvaltı programı planladık. Eğitim sürecinde evlerinden uzakta kalmak zorunda olan öğrencilerimiz için kendilerini evlerinde ve şehre ait hissetmeleri için elimizden geleni yaptık” diye konuştu.

İlim Yayma Cemiyeti Gümüşhane Şubesi ailesi olarak bazen sosyal projelerle ihtiyacı olanların sesi olmaya çalıştıklarını, bağış kampanyası düzenleyip gönüllü öğrencilerle buluştuklarını, bazen mürekkebin akmadığı yerde kan akar diyerek Hüsn-i Hat dersleri verdiklerini, bazen insanoğluna verilen ilk emir “oku” emridir diyerek okuma guruplarında buluştuklarını, bazen de namaz uykudan daha hayırlıdır diyerek sabah namazını karşılamaya gittiklerini belirten Varan, “Ve tüm bunların yanında düzenli olarak “Hayat Boyu Öğrenme” projesi kapsamında öğrencilerimizle, Halk Eğitim merkezli; Diksiyon, Osmanlıca, Bilgisayar ve İşaret Dili, İngilizce, Arapça kursları ile öğrencilerimizin farklı aşanlarda da gelişimine katkı sağladık. Ayrıca Gümüşhane Gençlik Merkezi’nde her Salı gerçekleştirilmekte olan “Kelimelerin İzinde Medeniyet Sohbetleri” isimli konferanslar düzenledik. Çeşitli sosyolojik filmler izleyip kritiğini yaptık. Kalbimizde merhamet adlı çınarı yetiştirmek adına öğrencilerimiz ile birlikte şehrimizdeki yoksullar ve yaşlılar için hazırladığımız gıda kolilerini dağıtarak yeni adımlar attık.  Gümüşhane İlim Yayma Cemiyeti ailesi olarak hayatın tüm arka bahçelerine çiçekler dikmenin mümkün olduğunu göstermiş olduk” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından genel kurulda diğer gündem maddeleri de görüşüldükten sonra seçimlere geçildi. Tek listeli kongrede mevcut başkan Adem Varan’ın listesi kabul edildi.

İlim Yayma Cemiyeti Gümüşhane Şubesi yeni yönetimi şu isimlerden oluştu: Adem Varan,     Bünyamin Kaban, Ebubekir Çelik, Fatih Merdan, Hasan Akbağ, Mustafa Ayyıldız ve Temel Yılmaz

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim