• BIST 9056.11
  • Altın 2300.965
  • Dolar 32.313
  • Euro 35.1123
  • Gümüşhane : 18 °C
  • Trabzon : 15 °C

İLETİŞİMCİLERİMİZ TRT FİNALİNDE

10.05.2022 13:24
İLETİŞİMCİLERİMİZ TRT FİNALİNDE
Uluslararası TRT Belgesel Ödüllerinde Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin hazırladığı 3 film ve 1 proje ilk 10 sıralama arasında yer alarak finale kaldı.

İLETİŞİMCİLERİMİZ TRT FİNALİNDE

Uluslararası TRT Belgesel Ödüllerinde Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin hazırladığı 3 film ve 1 proje ilk 10 sıralama arasında yer alarak finale kaldı.

2009 yılında ilk olarak ulusal çapta düzenlenen, 2010’da uluslararası kategorinin eklendiği ve 40 ülkeden 232 filmin başvurduğu Uluslararası TRT Belgesel Ödüllerinin 12’nci ve 13’üncüsü bu yıl gerçekleştiriliyor.

Gümüşhane Üniversitesi Öğrencileri “Kül, Afrikalı Uşaklar / African Children, Merkeb-i Mesai” adlı belgesel kısa filmleri ve “Bocuk” adlı projeyle finalde yerlerini aldı.

Heyecanlı bekleyişin sürdüğü Uluslararası TRT Belgesel Ödüllerinde “Kül” adlı kısa belgesel filimin yönetmenliğini Aziz Arda, “Afrikalı Uşaklar / African Children” adlı kısa belgesel filminin yönetmenliğini Bayram Fidanboy ve “Merkeb-i Mesai” adlı kısa belgesel filmin yönetmenliğini ise Hasan Erdoğmuş yaptı. Proje destek kategorisinde finale kalan “Bocuk” adlı projenin sahibi Abdurrahman Demir olurken, kısa belgesel film ve projelere Dr. Öğr. Üyesi Burak Türten danışmanlık yaptı.

11. Uluslararası TRT Belgesel Ödülleri’ne rekor bir katılımla 101 ülkeden, 1397’si uluslararası kategoride olmak üzere toplam 1605 belgesel film katılmıştı. Geçen yıl salgın şartlarından dolayı gerçekleştirilemeyen 12. Uluslararası TRT Belgesel Günleri, bu yıl 13. Uluslararası TRT Belgesel Günleri ile birlikte gerçekleştirilecek.

TRT Belgesel Akademisi’ni de içine alarak farklı paydaşlarla uluslararası ölçekte daha vizyoner bir festival olma yolunda ilerleyen festival; yarışmalar, özel seçki ödüllü belgeseller, gösterimler, sergiler, atölye çalışmaları, söyleşiler, paneller ile ulusal ve uluslararası platformda dünyanın saygın festivalleri arasında yer alıyor. Finalistlere ödülleri 2-6 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilecek bir törenle verilecek.

Öğrencilerini başarılarından dolayı kutlayan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Her zaman olduğu gibi çıtayı bir ileri seviyeye taşıyan İletişim Fakültemizden bir başarı haberini daha almış bulunuyoruz. Tüm yıl boyunca başarılarına yenisini ekleyen ve bu alanda rakiplerine fark atan İletişim Fakültesi öğrencilerimiz 12’nci ve 13’üncü Uluslararası TRT Belgesel Ödüllerinde de finale kaldıkları kısa film ve projelerle bizleri gururlandırdı. Öğrencilerimizin danışman hocaları eşliğinde hazırlamış oldukları eserler birbirinden değerli ve kaliteli yapıtlar olarak karşımıza çıkıyor. İletişim Fakültemizin ilerleyen zamanlarda da uluslararası ve ulusal yarışmalarda ödül almaya devam edeceğine inanıyorum. Başarılarından dolayı öğrencilerimizi ve onlara destek veren danışman hocamızı tebrik ediyor, söz konusu başarıların katlanarak çoğalmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim