• BIST 9814.75
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Gümüşhane : 23 °C
  • Trabzon : 24 °C

İLETİŞİM FAKÜLTESİ’NDE GAZETECİLİK SÖYLEŞİLERİ DEVAM EDİYOR

23.05.2023 13:03
İLETİŞİM FAKÜLTESİ’NDE GAZETECİLİK SÖYLEŞİLERİ DEVAM EDİYOR
isimleri öğrencilerle buluşturmaya devam eden “Gazetecilik Söyleşileri” adlı çevrim içi etkinliğin bu haftaki konuğu Gazeteci-Yazar Dr. Çetin Oranlı oldu.

İLETİŞİM FAKÜLTESİ’NDE GAZETECİLİK SÖYLEŞİLERİ DEVAM EDİYOR

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nün düzenlediği ve sektörden uzman isimleri öğrencilerle buluşturmaya devam eden “Gazetecilik Söyleşileri” adlı çevrim içi etkinliğin bu haftaki konuğu Gazeteci-Yazar Dr. Çetin Oranlı oldu.

Geçtiğimiz hafta gazeteci-TV programcısı Şaban Özdemir’in konuşmacı olduğu etkinliğin bu haftaki konuğu ise Gazeteci-Yazar Dr. Çetin Oranlı oldu.

Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Özcan’ın moderatörlüğünde çevrim içi ortamda gerçekleşen söyleşide Dr. Çetin Oranlı, gazetecilikte okuma alışkanlığı ve algıların açık olmasının önemine vurgu yaparak mesleki tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.

Gazeteciliğe İletişim Fakültesi’nde öğrenciyken stajyer muhabir olarak başladığını dile getiren Dr. Çetin Oranlı, ardından kadrolu muhabirlik yaptığı dönemlerde yazılar kaleme aldığını belirterek; “Yoğun bir gazetecilik çabasının içerisine girdim öğrenciyken. Zordan kaçmadım, hatta zorlara talip oldum. Özel röportajlar, söyleşiler; o zorluklar o çabalar sonucunda buralara geldim. Mesleğe başladığımdan itibaren gazetecilikte hep bir fark ortaya koymaya çalıştım. Zorlukların hep geçici olduğunu bilerek ve öyle düşünerek geriye bakıyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Gazetecilik bölümü öğrencilerine tavsiyelerde de bulunan Dr. Oranlı; “İlk olarak mutlaka okuma alışkanlığı edinin, ayrıca algılarınız açık olsun. Çevrenizdeki her şeye, insana dair hikâyelere önem verin. Her insanın bir hikayesi olduğunu hiçbir zaman unutmamak lazım. Yazma alışkanlığınız olmalı. Anlatma kabiliyetiniz olmalı. İletişim alanı edebi bir alan. Biraz daha pratik edebiyat ama anlatma kabiliyeti önemli. İyi gazetecilerin hatıraları okunmalı, köşe yazıları takip edilmeli. Bir insan okudukça kendine pencereler açar. Hayata dönük sorular soruyor ve cevaplar arıyorsanız yeni pencereler açıyorsunuz demektir. Gazeteciler kendini entelektüel açıdan yetiştirmeli. Sanata, edebiyata, sinemaya ilgi duymalıdır. Günümüzde herkes gazeteci, eline telefonu alan sosyal medyada gazeteci oluyor; ama gazetecilikte başka şeyler de gereklidir. Başkalarının görüşünü de almak gerekiyor. Ayrıca gazetecilik bir birikim işi etik değerlere önem vermek gerekiyor” diyerek sözlerini tamamladı.

Program sonunda İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Özcan, katılımlarından dolayı Dr. Çetin Oranlı’ya teşekkür ederek, “Gazetecilik Söyleşileri”nde önümüzdeki haftalarda sektörden uzman isimleri öğrencilerle buluşturmaya devam edeceklerini belirtti.

Seri bir şekilde devam eden ve sektörden uzman isimleri öğrencilerle buluşturan “Gazetecilik Söyleşileri” etkinliği için Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü tarafından düzenlenen ‘Gazetecilik Söyleşileri’nin ikincisinde alanında uzman olan Gazeteci-Yazar Dr. Çetin Oranlı’yı konuk etmekten mutluluk duyduk. Seri bir şekilde çevrim içi olarak devam eden söyleşilerde öğrencilerimizin kişisel gelişimlerinin yanında sektöre dair bilgiler edinmesi ve uzman kişilerin bilgi ve tecrübelerinden faydalanmaları büyük bir öneme sahiptir. Bu vesileyle de programın gerçekleştirilmesinde emeği geçen başta Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Özcan olmak üzere katkı sunan hocalarımızı ve öğrencilerimizi kutluyorum. Sektöre dair engin bilgileri ve tecrübeleri öğrencilerimize aktarmak amacıyla vakit ayırıp, programa katılan Gazeteci-Yazar Dr. Çetin Oranlı’ya da katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.”

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim