• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • Gümüşhane : 12 °C
  • Trabzon : 12 °C

İLETİŞİM FAKÜLTESİ 6 ÖĞRENCİSİ İLE FİNALDE

04.02.2021 10:32
İLETİŞİM FAKÜLTESİ 6 ÖĞRENCİSİ İLE FİNALDE
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve Aydın Doğan Vakfı’nın (ADV) ortaklaşa düzenlediği 31. Genç İletişimciler Yarışması finalistleri belli oldu. Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi 6 öğrencisi ve 7 projesi ile finale kaldı.

İLETİŞİM FAKÜLTESİ 6 ÖĞRENCİSİ İLE FİNALDE

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve Aydın Doğan Vakfı’nın (ADV) ortaklaşa düzenlediği 31. Genç İletişimciler Yarışması finalistleri belli oldu. Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi 6 öğrencisi ve 7 projesi ile finale kaldı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve Aydın Doğan Vakfı’nın (ADV) ortaklaşa düzenlediği 31. Genç İletişimciler Yarışması finalistleri belli oldu. İletişim Fakültesi öğrencilerinden Ecem Burcu Güzel, Mustafa Akıncı, Özcan Kılıç, Seda Fırın, Serdar Aslan ve Vehbi Demir finale kalarak ödül almaya hak kazandı.

Nitelikli medya çalışanı yetişmesine katkı sağlamak, sürekli gelişimi teşvik etmek ve iletişim fakültesi öğrencilerinin medyanın çağdaş liderleri olarak yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla her yıl düzenlenen Genç İletişimciler Yarışması, bu yıl 31’inci kez düzenlendi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Aydın Doğan Vakfı tarafından düzenlenen Genç İletişimciler Yarışması’nda Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi 6 öğrencisi tarafından hazırlanan 7 proje ile finale kaldı. Yıl boyunca çeşitli kategorilerde üretim yapan öğrencilerin danışmanlığını Dr. Öğr. Üyesi Kaan Gez, Dr. Öğr. Üyesi Esra Dudu Karaman ve Arş. Gör. Dr. Elif Kütükoğlu yaptı.

Finale Kalan Projeler

Sosyal Medya Projesi kategorisinde “KEKELE TV”, Televizyon Haberi kategorisinde “Kekemelik Farkındalık Projesi”, Röportaj kategorisinde “19 Yıllık Ödüllü Gazeteci, Gazetecilik Bölümüne Öğrenci Oldu” ve “ Konuşma Engeline Rağmen İletişim Fakültesi Okuyor” başlıklı haberler, Spor kategorisinde “Yürüyebilmek İçin Yüzdü, Şampiyon Oldu” haberi, Mizanpaj kategorisinde ise “19 Yıllık Ödüllü Gazeteci, Gazetecilik Bölümüne Öğrenci Oldu” ve “ Konuşma Engeline Rağmen İletişim Fakültesi Okuyor” projeleri finale kalan projeler oldu.

Öğrenciler Başarıları İle Motive Kaynağı Oluyor

Konu ile ilgili açıklama yapan İletişim Fakültesi Medya Merkezi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Kaan Gez, “Medya Merkezimizde yer alan uygulama birimleri olarak uygulamaya ve yarışmalara çok önem veriyoruz. Yıl boyunca birçok proje üretiyoruz. Ulusal ve uluslararası alanlarda düzenlenen yarışmalarda finale kalmak ve ödül almak hem öğrencilerimizi hem de bizleri motive ediyor. Hedefimiz buydu. Biz de bu hedef doğrultusunda ilerliyoruz. Umuyorum ki bu başarı ilerleyen süreçte katlanarak devam edecektir. Süreç içerisinde proje üretimini destekleyen ve üretime katılan uygulama birimlerinde sorumlu çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu başarı Medya Merkezinin bir bütün olarak başarısıdır” dedi.

Öğrenciler Değer Katmaya Devam Ediyor

İletişim Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Müge Yılmaz da “Malum bu yıl hepimiz için pandemi ve önlemleri ile geçti. Bu süreçte eğitimi uzaktan yapmak ve öğrencilerimize internet üzerinden seslenmek durumunda kaldık. Fakat bu süreç onları yıldırmadı. Öğrencilerimiz üretmeye ve kendilerine değer katmaya devam ettiler. Bu da bizleri mutlu etti. Son 5 yıldır aralıksız katıldığımız Genç İletişimciler Yarışması’nda bu yıl da finale kalarak ödül almayı başardık. Aynı zamanda bu yarışmada danışman olan hocalarımızı geçtiğimiz aylarda ödül töreni yapılan TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda da görmüştük. Bu başarılar bize gurur veriyor. Böylece yazılı, görsel, işitsel, internet yayıncılığı, halkla ilişkiler ve tanıtım olmak üzere hemen hemen tüm kategorilerden ödül almış olduk. Bu vesile ile bizleri gururlandıran öğrencilerimizi ve emeği geçen hocalarımızı gönülden tebrik ederim” açıklamalarında bulundu.

“Fakültemizle Ne Kadar İftihar Etsek Azdır”

Finale kalan öğrencilerimizi ve danışman hocalarını kutlayan Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek alınan başarının gurur verici olduğunu dile getirdi. Öğrencilerimizin her şartta üretmeye odaklanmalarının, verimi artırmada öncelikli rol oynadığına değinen Rektör Prof. Dr. Zeybek, alınan başarı ile ilgi olarak şunları söyledi: “Başarılarına hız kesmeden devam eden İletişim Fakültemiz, bir başarıya daha imza atıyor. Söz konusu başarı, 2021’in ilk ödülleri olması bakımında da çok değerli. Adı geçen fakültemiz 6 öğrencisi tarafından hazırlanan 7 proje ile finale kalarak, bizleri bir kez daha gururlandırdı. Üniversitemiz İletişim Fakültesi, son yıllarda her alanda elde ettiği başarılarla zoru başarabilecek bir kapasite ve birikimde olduğunu gösterdi. Aldığı ödüllerle birlikte zirvedeki yerini koruyor. Tabi zirveye çıkmak her ne kadar zor olsa da orada kalmak da aynı şekilde zordur. Bu sene başarı alanını ve ödül sayısını artıran fakültemiz, o zirveye şans eseri çıkmadığını bütün Türkiye’ye ispat etti. Bununla birlikte her yıl aldığı ödül sayısını artırarak da zirvede kalmaya devam ediyor. Bundan dolayı da fakültemizle ne kadar iftihar etsek azdır. Kaliteli ve alanında yetkin bir akademik kadro ile işi mutfağında öğrenerek, sektöre atılan öğrencilerimiz bu başarıları ile daima bir adım önde olacaklardır. Üniversitemizin ve ilimizin tanıtımı adına büyük bir adım olacak olan ve bu yıl 31’incisi düzenlenen Genç İletişimciler Yarışması’nda bizleri gururlandıran öğrencilerimiz Ecem Burcu Güzel, Mustafa Akıncı, Özcan Kılıç, Seda Fırın, Serdar Aslan ve Vehbi Demir’i kutluyor, kendilerine başarılar diliyorum. Tabi öğrencilerimizin bu başarılarında pay sahibi olan başta İletişim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Müge Yılmaz olmak üzere, danışman hocaları Dr. Öğr. Üyesi Kaan Gez, Dr. Öğr. Üyesi Esra Dudu Karaman, Arş. Gör. Dr. Elif Kütükoğlu’na ve tüm akademisyenlerimize çok teşekkür ediyorum.”

Finalistler, 16 Mart 2021 tarihinde Aydın Doğan Vakfı Youtube hesabından çevrimiçi yapılacak törende ödüllerini alacak.

Haber Merkezi

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim