• BIST 8718.11
  • Altın 2244.661
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1498
  • Gümüşhane : 3 °C
  • Trabzon : 10 °C

İLAHİYAT FAKÜLTESİ DEKANI PROF ŞİMŞEK’TEN YENİ İKİ KİTAP

02.06.2023 12:31
İLAHİYAT FAKÜLTESİ DEKANI  PROF ŞİMŞEK’TEN YENİ İKİ KİTAP
Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi ve Dekanı Prof. Dr. Selami Şimşek, Anadolu’nun büyük gönül mimarlarından, ilim ve irfan adamlarından Eşrefoğlu Rûmî ve Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri’yle ilgili iki önemli kitap yayınladı.

İLAHİYAT FAKÜLTESİ DEKANI

PROF ŞİMŞEK’TEN YENİ İKİ KİTAP 

Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi ve Dekanı Prof. Dr. Selami Şimşek, Anadolu’nun büyük gönül mimarlarından, ilim ve irfan adamlarından Eşrefoğlu Rûmî ve Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri’yle ilgili iki önemli kitap yayınladı.

Prof. Dr. Şimşek, 15. yüzyılın meşhur sûfi şâiri Eşrefoğlu Rûmî ile ilgili eserinde eserinde önce tasavvufta tarîkatnâme geleneğine, Eşrefoğlu’nun hayatı, eserlerine ve Tarîkatnâme’sinin muhtevâsı ve nüshalarına anahatlarıyla temas etmiş, ardından söz konusu eserin İstanbul Süleymaniye Kütüphanesi Yazma Bağışlar No: 3026’daki el yazması nüshasına dayanarak yeni harfli çeviri yazılı metnini sundu.

Prof.Dr. Şimşek, 18. yüzyılın büyük ilim ve irfan adamı, Marifetnâme adlı eseriyle de meşhur Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri adlı eserinde ise İbrahim Hakkı Hazretleri’nin hayatı, düşüncesi, sanatı, eserleri, etkileri üzerinde ayrıntılı olarak durmuş, akabinde eserlerinden yapılmış kısa bir seçkiye yer vermiştir.

Alanlarında önemli boşluğu dolduran bu iki eseri, yayınevlerinden ve seçkin internet kitap satış sitelerinden temin etmek mümkündür.

Prof. Dr. Selami Şimşek Kimdir?

1974 Erzurum/Tortum doğumlu. Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Edirneli Kabûlî Mustafa Efendi Hayatı, Eserleri ve Tasavvufî Görüşleri konulu yüksek lisans (1998) ve Keşanlı Süleyman Zâtî, Hayatı, Eserleri, Tasavvufî Görüşleri ve XVIII. Asırda Celvetîlik konulu doktora tezi hazırladı (2005).

 

Bir süre Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı çeşitli ortaöğrenim kurumlarında Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi öğretmeni ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalıştı. 2010 yılında Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslâm Bilimleri Bölümü Tasavvuf Anabilim Dalı öğretim üyeliği görevine atandı. 2012’de doçent, 2017’de profesör unvanlarını aldı. Halen bu fakültedeki görevine devam etmektedir.

Alanı ile ilgili yayımlanmış çok sayıda kitap, tebliğ, ansiklopedi maddesi, makale çalışmalarının yanında beş şiir kitabı bulunmaktadır. Şiirleri yayın yönetmenliğini yürüttüğü Ay Vakti başta olmak üzere pek çok kültür, sanat ve edebiyat dergisinde yayımlanmıştır.

Şimşek; Osmanlı’nın İkinci Başkenti Edirne’de Tasavvuf Kültürü adlı eseri, Türkiye Yazarlar Birliği 2008 yılı araştırma ödülüne, Mehmed Âkif ve Tasavvuf adlı eseri de Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi 2. Uluslarası Şiir ve Edebiyat Günleri (18-22 Ekim 2021) Yılın En Başarılı Mehmet Akif Ersoy Kitabı ödülüne layık görülmüştür.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim