• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Gümüşhane : 9 °C
  • Trabzon : 14 °C

İL SPOR MERKEZLERİ KAYITLARI BAŞLADI

22.05.2018 16:18
İL SPOR MERKEZLERİ KAYITLARI BAŞLADI
Gençlik Hizmetleri ve İl Spor Müdürlüğü tarafından açılan yaz okullarında Atıcılık, Atletizm, Badminton, Basketbol, Boks, Halkoyunları, Hentbol, Karate, Kayak, Kick-boks, Masa tenisi, Okçuluk, Satranç, Taek-wondo, Voleybol, Vücut geliştirme ve Fitness Bil

Yaz kursları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı spor tesislerde antrenörler eşliğinde verilecek olan eğitimler sayesinde çocuklar sporla buluşacaklar.
YAZ OKULU VE FAYDALARI
Havaların oldukça sıcaklaştığı bugünlerde hepimizin biraz nefes almaya, imkânı olanların tatile gitmeye, değişikliklere ihtiyacı var. Ne de olsa bütün bir kış yorulduk. Ancak kısıtlı olan bu yaz dönemi içerisinde çocuklarınızla bütün bir yaz tatil yapmak sanırım birçok aile için mümkün olmuyor. Anne ve baba çalışıyor. Anneanne, babaanne, bakıcı vb. gibi sizlere destek olabilecek aile fertlerinden yardım alarak bütün yaz geçer mi?
Elbette ki hayır. Aynı sizler gibi çocuğunuz da size yazı geçirirken bana benim yaşımda arkadaşlarım lazım, eğlenmem lazım, yüzmek istiyorum gibi isteklerle gelecektir. Özellikle büyük şehirlerde çalışan anne babaların çocuklarına baktığımızda çocukları tatili genelde yaz okullarında geçirdiklerini görmek mümkün.
PEKİ NEDEN YAZ OKULU?
Çünkü çocuklar yaz okullarında özellikle spor aktiviteleriyle eğleniyor ve öğreniyorlar. Bu aktiviteler esnasında arkadaşlarıyla farklı iletişim kurarak iletişim kurma yeteneklerini de geliştirmek için fırsat yakalıyorlar. Çocuklar evde ya da tatil yerlerinde bile olsa denemeye fırsat bulamayacakları şeyleri yaz okullarında yapabiliyorlar Kendi yaş grupları ile bu deneyimleri kazanırken de kişilik, sosyal ve dil gelişimi açısından da faydasını göreceklerdir.
Yaz okulunda pek çok aktiviteyle liderlik, yaratıcılık ve çocukların kendilerine olan özgüvenleri artacaktır. İnsanlarla olan iletişimleri ve takım çalışmasına yatkınlıkları gelişecektir. Çocuklar bu süreçte kendini doğru ifade etme kabiliyeti kazanır. Kişiliklerinin gelişmesine çok önemli bir katkı sağlayacaktır.
Tüm bu aktivitelerin yanı sıra çocukların yaz okulundan hafızalarına rengârenk anılar kalacak ve keyifli, mutlu bir yaz geçirmiş olacaklardır.
Hem eğlenecekler, hem öğrenecekler hem de büyümeye devam edecekler.

spor-afis-2-kopya.jpg

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim