• BIST 9479.97
  • Altın 2495.131
  • Dolar 32.5981
  • Euro 34.7923
  • Gümüşhane : 21 °C
  • Trabzon : 16 °C

İL GENEL MECLİSİNİN ARALIK AYI TOPLANTILARI SONA ERDİ

06.12.2013 15:55
İL GENEL MECLİSİNİN ARALIK AYI TOPLANTILARI SONA ERDİ
Gümüşhane İl Genel Meclisinin Aralık ayı toplantıları bugün sona erdi.

İl Genel Meclisi Başkanı Sebahattin Çobanoğlu başkanlığında yapılan ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan’ın da katıldığı toplantılarda Milli Eğitim Müdürlüğünün ödenek aktarma talebi, İl merkez ve ilçelerindeki 1 (a) grubu madencilik faaliyetlerinin kiralanması için İl Encümenine yetki verilmesi, Geçit köyündeki imar planı, Atatürk Kültür Merkezinin kiraya verilmesi ve gündemdeki diğer konular görüşüldü.

Toplantılarda geçtiğimiz ay komisyona gönderilen İl Özel İdaresi mülkiyetinde bulunan Atatürk Kültür Merkezinin 15 yıl süreyle kiraya verilebilmesi ile ilgili maddeye yönelik İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunu açıklayan Komisyon Başkanı Muammer Taş, komisyonun Kültür Merkezinin çok amaçlı salon olarak, yapılacak tamir ve tadilat harcamaları ile ilgili bir hak talep edilmemesi kaydıyla 15 yıllığına kiraya verilmesi için İl Encümenine yetki verilmesini uygun bulduklarını söyledi ve ilgili madde oy birliği ile kabul edildi.

Gündemdeki 1 (a) grubu madenlerle ilgili komisyon görüşlerini de aktaran Taş, bahse konu madenlerin işletme ruhsat sürelerinin rezerve göre 5 yıldan az olmamak üzere belirlendiğini, bu alanların kiralanması ile ilgili İl Encümenine yetki verilmesi konusunda uygun görüş bildirdiklerini söyledi. Yapılan oylamayla bu madde de kabul edildi.

İl Genel Meclisi üyelerine yaptıkları çalışmalar nedeniyle teşekkür eden Meclis Başkanı Sebahattin Çobanoğlu, Ocak ayı toplantılarının da 2 Ocak Perşembe günü başlayacağını belirtti.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim