• BIST 9008.05
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • Gümüşhane : 10 °C
  • Trabzon : 12 °C

İL GENEL MECLİSİ YAYLA PROTOKOLÜNÜ KABUL ETMEMELİDİR

26.07.2021 13:22
İL GENEL MECLİSİ YAYLA PROTOKOLÜNÜ KABUL ETMEMELİDİR
2021 Temmuz ayı oturumlarında Gümüşhane İl Genel Meclisi gündemine gelen bir teklif kafaları karıştırdı.

İL GENEL MECLİSİ YAYLA PROTOKOLÜNÜ KABUL ETMEMELİDİR

2021 Temmuz ayı oturumlarında Gümüşhane İl Genel Meclisi gündemine gelen bir teklif kafaları karıştırdı.

Gümüşhane sınırları içerisinde bulunan ancak yoğun olarak Trabzonlu vatandaşlarımız tarafından kullanılan yayla ve arazi yollarının yapım, bakım, onarım, karla mücadele gibi işlerinin Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılabilmesi için protokol düzenlenmesi teklifi gündeme geldi ve konu İmar-Bayındırlık, Çevre-Sağlık ile Tarım komisyonlarına sevk edildi.

Gazetemize ulaşan bilgiye göre ilgili komisyonlar konu ile ilgili raporlarını hazırladılar. Bu raporlar  İl Genel Meclisi’nin bir hafta sonra başlayacak Ağustos ayı toplantılarında görüşülecek ve son karar verilecek.

Teklifte Neler Var?

Konu ile ilgili olarak Temmuz 2021 oturumları sonrası İl Genel Meclisi sosyal medya hesabında şunlar yazılmıştı, ““İlimiz sınırları içerisinde bulunan ancak Trabzon halkı tarafından kullanılan yayla ve arazi yollarının yapım, bakım, onarım, karla mücadele gibi işlerin Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılabilmesi için protokol düzenlenmesi hakkındaki teklif yazısı görüşülerek, İmar-Bayındırlık, Çevre-Sağlık ile Tarım komisyonlarına sevk edildi.”

İl Genel Meclisi Bu Teklifi Reddetmelidir

Gümüşhane iline ait yaylalarda bir başka ilin iş makinalarının hizmet görmesi en başta Gümüşhane ili için kabullenilmeyecek bir acizlik olur. Bundan Gümüşhaneliler rencide olur.

Gümüşhane Valiliği, her karış toprağına hizmet götürme imkân ve kabiliyetine sahiptir. Bu nedenle ileride tarifi imkânsız sorunların oluşmasına neden olabilecek bir protokole İl Genel Meclisi imza atmamalıdır.

Yaylalarda Trabzonlular Kalıyor Mazereti Gümüşhane’ye Yakışmayan Bir Mazerettir

Trabzonlu vatandaşlarımızın yoğunlukla kullandığı Gümüşhane yaylalarındaki her türlü kanuni hizmeti Gümüşhane ili yapmak mecburiyetindedir. Başkaları kullanıyor ve yaylalar bize uzak gibi mazeretler devlet literatüründe olmadığı gibi, Gümüşhanelilere de takışmayan mazeretler olur.

Gümüşhane’nin her karış toprağında Gümüşhane damgası olmalıdır

İl Genel Meclisi, ilgili komisyonun hazırlayacağı böyle bir kararı kabul ederse Gümüşhane’ye ait bu yaylalara Trabzon damgası hâkim olacak. Bu yaylaların Trabzon’un olduğu daha çok dillendirilecek. Ve yine bu algı yönetimi Gümüşhanelileri rahatsız edecektir.

Eğer bu teklif İl Genel Meclisi’nde kabul edilip uygulanırsa bunu yeni tavizler takip edecek. Örneğin Trabzonluların yoğun olarak kullandığı yaylaların asayiş ve güvenlik kontrolleri de Trabzon güvenlik kurumlarınca yapılsın denilecektir. Ve bu şekilde Gümüşhane’nin yaylalar üzerinde sözden başka hiçbir hakkı kalmamış olacaktır.

Gümüşhane Yaylalarına Hizmeti Gümüşhane İl Özel İdaresi Götürmeli

Gümüşhane’ye ait yaylaların yol yapımı da bakımı da a’dan z’ye Gümüşhane İl Özel İdaresi’nce yapılmalı. O yaylalarda Gümüşhane damgalı iş makinaları çalışmalı ve ihtiyacı olan vatandaşlar Gümüşhane Valiliği’ni aramalı. Gümüşhane Valiliği’nden izin alınmalı. Gümüşhane İl Özel İdaresi’nin yaz ve kış bütün yaylaların ihtiyacına cevap verecek hem makine, hem personel zenginliği vardır. Gümüşhane İl Genel Meclisi kesinlikle bu protokolü imzalamamalı, böyle bir anlaşmaya imza atmamalıdır.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim