• BIST 9538.49
  • Altın 2488.825
  • Dolar 32.4918
  • Euro 34.799
  • Gümüşhane : 21 °C
  • Trabzon : 29 °C

İL GENEL MECLİSİ TOPLANTILARI BAŞLADI

01.07.2015 23:04
İL GENEL MECLİSİ TOPLANTILARI BAŞLADI
Gümüşhane İl Genel Meclisi’nin temmuz ayı toplantıları başladı.

Meclis toplantı salonunda İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar başkanlığında yapılan ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan’ın da katıldığı toplantıda Tekke köyünde bulunan ve atıl durumdaki Cumhuriyet Yatılı Bölge Okulu binasının özel okul açmak için Gümüşhane Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı (GÜSEV) tarafından kiralanması teklifi görüşüldü.

 

Toplantıya katılan İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, okulun 2014 yılı Eylül ayında Kale köyüne taşındığını ve atıl durumda kaldığını, Tekke köyündeki öğrenciler için de zaten bir okulun bulunduğunu belirterek kurum olarak kiralamaya uygun baktıklarını söyledi.

 

Okulun daha önce Gümüşhane Üniversitesi ve Kredi Yurtlar Kurumuna devri noktasında girişimler olduğunu fakat her iki kurumun da konuya sıcak bakmadığını kaydeden Şahinkaya, “Yurt sorunu nedeniyle KYK’ya vermek istedik çok sıcak bakmadılar. Üniversite’ye verecektik onlarda sıcak bakmadı. Dolayısıyla süreçte karşımıza çok iyi bir teklifle GÜSEV geldi. Kurum olarak özel okul açılmak üzere bu okulun GÜSEV’e kiralanması bizim için uygundur” dedi.

 

GÜSEV Başkanı Vahit Olgun ise 4 yıl önce kurulan vakfın bugüne kadar ülke genelindeki Gümüşhaneli öğrencilere burs sağladığını hatırlatarak, “Eğitim vakfı olmamız hasebiyle Gümüşhanemizin eğitimine katkı sunma noktasında ticari amaç gütmeden sadece Gümüşhane’nin geleceğine katkı koymak, ekonomisi iyi olmadığı halde kolejlerde okumak isteyen öğrencilere katkı sağlamak düşüncesiyle böyle bir oluşum içerisine girdik” diye konuştu.

 

Bilgilendirmelerin ardından teklif maddesi oy birliğiyle kabul edilerek, Tekke köyünde bulunan okulun mülkiyetinin Özel İdare’ye ait olan kısmının 10 yıllığına eğitim ve öğretimin gelişmesine katkı sağlanması amacıyla GÜSEV tarafından özel okul açmak üzere kiralanmasına onay verildi.

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim