• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Gümüşhane : 13 °C
  • Trabzon : 20 °C

HZ. MEVLANAYI ANDILAR

04.01.2014 11:44
HZ. MEVLANAYI ANDILAR
Bilge İnsanlar Eğitim Ve Kültür Derneği tarafından Hz. Mevlana’yı anma programı düzenlendi.

. Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çok Amaçlı Salonda gerçekleştirilen programa dernek başkanı Selma Kaya, Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Kültür Ve Sağlık Daire Başkanı Zeki Kaya, birçok akademisyen ve öğrenci katıldı.

İletişim Fakültesi öğretim elemanlarından Arş. Gör. Ersin Diker’in koordinatörlüğünde öğrenciler tarafından hazırlanan program, Hz. Mevlana’nın yaşamının dramatize etmesi, ilahiler ve Mesnevi’den seçme şiirlerin okunmasıyla son buldu.

Program’da Bilge İnsanlar Eğitim Ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu adına konuşmada bulunan Zeki Kaya Hz. Mevlana’nın 800.cü yıl dönümüne denk gelen 2007 yılının Unesco tarafından Hz. Mevlana ve Hoş görü yılı olarak kabul edildiğini hatırlattı. Kaya “ Yaşamını Hamdım, Yandım, Piştim sözleriyle ifade eden Hz. Mevlana’nın 17 Aralık 1273 yılında hakkın rahmetine kavuştuğunu biliyoruz. Ölüm gününü doğum günü olarak nitelendiren bütün dünyanın bilge insan olarak kabullendiği Hz. Mevlana’yı anıyoruz. Tüm katılımcılara teşekkür ederim” dedi.

Program’da öğrenciler Hz. Mevlana’nın Hz. Şems ile olan ilişkilerinden, menkıbelerine ve bilgelik yolunda yaşadığı hikâyeleri dramatize ederken bir grup öğrenci ise Hz. Mevlana’nın Mesnevisin ’den seçme şiirler ve ilahilerle Hz. Mevlana’nın dünyaya olan bakışını, hoşgörü anlayışını katılımcılara aktarmış oldu.

Anma programında katılımcılara Mevlana Şekeri olarak da bilinen Kaba Şeker ve Gül suyu ikram edildi. Programa katılımın yüksek düzeyde olması dikkatlerden kaçmadı.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim