• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • Gümüşhane : 12 °C
  • Trabzon : 12 °C

"HUZURLU SEÇİM"

26.06.2015 18:45
"HUZURLU SEÇİM"
Gümüşhane İl genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, gazetemize yaptığı açıklamada, 7 Haziran milletvekili genel seçimleri ve seçim sonrası ile ilgili olarak değerlendirmede bulundu. Seçimlerin ufak tefek tatsızlıkların dışında herhangi bir olay yaşanmadan

Özellikle son 10-15 yıldır ilimizde yapılan seçimler huzurlu ve kaliteli geçtiğini ifade eden Bayraktar, “Hiç kimsenin burnu kanamadan güzel ve düzeyli seçimler yaşıyoruz. Bu nedenle övünç duyuyor, övünüyoruz. Herkesin eşit şartlarda yarışması hem demokrasi hem de ilimiz adına çok güzel bir olay” dedi.

“Eksiklerimiz oldu”

7 Haziran seçimlerindeki beklentilerinin iki milletvekili çıkarmak olduğunu ama milletin verdiği karara da saygı duymak gerektiğini belirten Bayraktar, “Nasıl ki demokrasiye inanmışız, milletimizin verdiği kararı da saygıyla karşılamamız gerekiyor. Başbakanımızın dediği gibi ‘seçimlerde alınan sonuç, başımızın gözümüzün üzerine’ söylemine aynen katılıyoruz. Seçmen bazı eksiklerimizi görüp bize gereken uyarıyı yaptı. Bunu iyi algılamak lazım. Sonucu yerele, Gümüşhane’ye indirgediğimiz zaman şunu anlamak gerekiyor, demek ki bizim de yerelde eksiklerimiz oldu, olmuştur da mutlaka. İktidarda olan bir parti her zaman oy kaybetmeye namzettir. AK Parti 13 yıldır iktidar. Ancak yine de yüzde 41 gibi bir oya sahibiz. Hemen hemen tek başına hükümet kurabilecek sayıya yakın bir durumdayız. 13 yıldır iktidarda olup da yine böyle bir oy alması başarıdır ama daha iyi de olabilirdi” diye konuştu.

“Herkes öz eleştiri yapacak”

Herkesin öz eleştirisini yapması gerektiğini ve daha iyi olmak için ders çıkarılması gerektiğinin altını çizen Bayraktar, “Bundan sonraki seçime dersimizi çok iyi çalışarak hazırlanılması lazım. Bizler, İl genel Meclisi’nde muhalefet üyeler olmasına rağmen çok uyumlu çalışıyoruz. Çok güzel bir ortamımız var. Yerel seçimlerin üzerinden bir yıldan fazla zaman geçmesine rağmen, aldığımız kararların hemen hemen tümünü oybirliği ile alıyoruz. Bu durumdan da çok memnunuz. Ortak amacımız ilimize hizmet etmektir” ifadelerini kullandı.

Bayraktar’ın açıklamalarından diğer satırbaşları ise şöyle:

“Ders çıkartılmalı”

“İki milletvekili çıkarmamız gerekirken böyle bir sonuçla karşılaştık. Mutlaka eksikliklerimiz olmuştur ki iki milletvekili çıkaracakken böyle bir sonuçla karşılaştık. Geçen sene yapılan yerel seçimlerde 5 bin oy farkla belediye başkanlığını AK Parti alırken bu seçimde istediğimiz oyu alamadık. Daha önce yapılan milletvekili seçimlerinde 3 milletvekili çıkarabilecek bir oy potansiyeli ile 2 milletvekilinin 2’sini de AK parti alıyordu. Bu seçimlerde oy kaybımız olduysa demek ki bazı eksikliklerimiz olmuştur. Bunu biz de görüyoruz herkes de görüyor. Önemli olan bu eksiklikleri tespit edip de ders çıkarmaktır. Gümüşhane’de 2-0 çok rahat olmalıydı. Yüzde 57-58 oy alıyorsun, eğer 1 puanlık bir artış sağlanabilseydi 2-0’lık sonuç alınabilirdi. 40 binin üzerinde oy alıyorsun 1 milletvekili çıkarıyorsun, diğer parti 20 binle 1 milletvekili çıkarıyor.”

“Çok ayrıştırmayı sevmiyorum”

“Çok ayrıştırmayı sevmeyen bir insanım. Kurulacak koalisyon illa da ‘şunla olsun’ diye bir ayrıştırmaya girmem. Halkın Demokrasi Partisi hariç, MHP ya da CHP ile kurulacak bir koalisyon bizim açımızdan sıkıntı olmaz. Biz bu her iki parti ile de çalışırız. Çünkü siyaset artık eskisi gibi değil. Son seçimlere baktığımızda bazı illerde seçmenler kendi partisi dışında bir başka partiyi destekledi, oy verdi. İlimizde de böyle oldu. CHP’nin, bu seçimde aldığı oyun çok daha üstünde oyu olduğunu biliyoruz. CHP, ilimizde belediye başkanı, milletvekili çıkarmış bir partidir. CHP özellikle Kelkit’te ağırlığı olan bir partidir ama bu seçimde öyle olmadı. Bu bir gerçek. Bunlara artık takılmıyoruz. Sonuçta millet koalisyonu öngördüyse biz ona uyum sağlamak, çalışmak durumundayız.”

“Tek başına iktidarın avantajları vardı”

“Tek başına iktidarın avantajları vardı. Özellikle biz il olarak bunu yaşıyorduk. Bizim şu anda Özel İdare olarak ödenek sıkıntımız yok.  Şu anda proje yetişmiyor. O kadar yüklü ödenekler geldi ki özellikle bu yıl. Şu anda proje birimleri proje yetiştiremiyor. Gümüşhane’nin her noktasında, her köyünde çalışma var. İş yapılmayan hiçbir köy yok. Geçmiş dönemlerde köylerle ilgili bir proje hazırlandı. Belki 10-15 yıl raflarda durdu, sıra gelmedi. Müthiş bir şekilde proje yapıyor, ilgili birimler. Her an ki bir sıkıntı yok şu an için. Özellikle bu yıl için zaten planlanmış, ödenekler gelmiş, geliyor. Ama daha sonrası için nasıl olur ona da çok fazla bir şey diyemiyoruz.”

“Türkiye’nin en kaliteli makinelerini bu ile getiriyoruz”

“Köylerde çalışmalarımız çok yoğun bir şekilde devam ediyor.  Belki Torul ve Kürtün ilçelerindeki bazı köylerimizin bir takım sıkıntıları hala devam etmektedir. Fiziki şartlardan dolayı. Ama oranın dışındaki köylerimizin hemen hemen önemli sorunları kalmadı gibi. Şu anda yoğun bir şekilde köylerde parke çalışması, çocuk parkı, köy konağı, şadırvan, çeşme, sosyal alan çalışması var. Daha çok onlara yoğunlaşmış durumdayız. Yeni bir asfalt plenti şu anda bitmek üzere. Belki de Türkiye’nin en kaliteli makinelerini bu ile getiriyoruz. Doğal gaz sistemi, ısıtma sistemi onlarında ayrı ihalesi yapıldı. Yaklaşık 3 milyonluk bir sistem. Bunlar tabi Gümüşhane’ye belki 50 yıllık bir hizmet verecek şekilde planlanıyor. Her açıdan yeniliyoruz sitemi, bunları ilimize uzun süre hizmet vermesi bakımından önemli buluyoruz.”

“Çevre komisyonun aldığı karar tavsiye niteliğindedir”

“Çevre komisyonun aldığı karar tavsiye niteliğindedir.  İl genel meclisi görev ve kapsamı bakımından ilin genelinde her türlü konuya, toplumun faydasına olacak her türlü olaya bir bakış açısı getirmek durumundadır. Mecliste bunu değerlendirmek durumundadır. İlde eksik, sıkıntı gördüğü konuları meclise taşıyaraktan orada tavsiye niteliğinde kararlar almak durumundadır. Bizde belli güzergâhlarda sürekli kazaların olduğunu duyuyoruz, görüyoruz. Bununla ilgili meclis görüşmesi oldu.  İlgili komisyon bir çalışma yaptı. Bazı eksiklikler tespit etti.  Bunu ilgili birimlere tavsiye niteliğinde bildirdiler.”

“Bu ilin su sorununu çok önemsiyoruz”

“Biz Gümüşhane’nin içme suyu ile ilgilide bir çalışma yaptırdık. Hem daha önceden yapılmış çalışma  var, hem de son zamanlarda da belediye ile birlikte, deveboynunda bir su var. Her ne kadar buna kar suyu diyen olduysa da. Biz oraya gittiğimizde normal bir otomobili götürebilecek potansiyelde su vardı orada. Bu ilin su sorununu çok önemsiyoruz. Belki o su, Kermut Barajı da yapıldığı zaman bu ile geldiğinde şehrin belki 100 yıllık bir su problemi çözülecek,  yazın belki Harşit’ e de su bırakılma durumu olacak. Biz su meselesini bu ilin en önemli sorunlarından biri olarak ve bir an önce çözülmesi gereken bir sorun olarak görüyoruz. Bu konuda da özel idare ve belediye olarak ciddi çalışmalarımız var. Orada gerçekten müthiş bir potansiyel var.  Hatta biz oraya gölet de düşünüyoruz.  Küçük maliyetle, ufak bir setle beraber o bölgede müthiş bir alan oluşuyor. Hem görsellik, turizm açısından hem de su toplamak açısından önemsiyoruz.”

“Turizm olmazsa olmazımız”

“Gümüşhane tarihini yazıyoruz daha önce aldığımız kararda bunun eksikliğini gördük. Şu anda son aşamaya geldi,  Akıdış Enver onu yazıyor. Süleymaniye Kayak Tesislerini, Süleymaniye’yi çok önemsiyoruz. Canca Kalesi, turizm olmazsa olmazımız. Kamuoyunda çok uzun yıllar konuşulduğu için, boşlukta kalacak gibi algılanıyorsa bile biz ciddi manada bu işin takipçisiyiz. Valimiz bu konunun üzerinde çok ciddi bir şekilde duruyor, biz de bu ilin olmazsa olmazı turizm diyoruz ve her türlü desteği de veriyoruz.”

“Süleymaniye Kayak Tesisini çok önemsiyoruz”

“Süleymaniye Kayak Tesisini çok önemsiyoruz. Bakanlıklarla görüşmeler gerçekleştiriliyor bayrak noktasında. Yeşil Yurt projelerimiz var, bu sene nasip olursa Kazıkbeli tarafını komple bitiriyoruz. Taşköprü, Can Boğaz arasında 20 km’lik bir yol devam ediyor. Yaylaların içerisine kesme taşlar hep döşendi. Sadece Can Boğazı kaldı, o da bu sene yapılacak. Ciddi manada projeler devam ediyor. İnşallah ödenekler konusunda bir sıkıntı olmaz. Bunlar inşallah devam ederde düşündüğümüz hedeflere çok kısa sürede ulaşırız.”

Feramuz Üstün’ün olmaması büyük bir kayıp”

“Gümüşhane’de bir kıpırdanma var. Özellikle İller Bankasından müthiş derecede faydalanıyorduk. Bu ile katkı sağlanıyordu. Diğer illerin bürokratları tarafından da konuşuluyordu. Gümüşhane’nin bu kadar ayrıcalığı var diye. Tabi bu konuda Feramuz Üstün’ün olmaması büyük bir kayıp. Gümüşhane’nin hangi noktasına giderseniz gidin, İller Bankasının tabelasını görürsünüz. Şiran’ın Seydi Baba’da ki Köprüden tutunda, Kürtün Yeşil Köy’e varıncaya kadar. Pir Ahmet’te yapılan su kanalları 250-300 bin liralık projeler bunlar. Gümüşhane’nin her noktasında, her köyünde İller Bankasının levhasını görürsünüz. Bu da Feramuz Bey’in orayla olan ilişkisi, oradan gelişi, iş bundan sonra nasıl olur bilemiyoruz tabi. Bu İller Bankası noktasında eski ortamı bulma şansımız zor gözüküyor. Feramuz Üstün İller Bankası üzerinde tartışılmaz. Tabi Feramuz Bey burada yine elinden geleni yapacaktır. Okul yapıldı. İller Bankasının yaptığı ilk okuldur Türkiye’de hibeyle. Şimdi yurtlarını yapıyor, yaklaşık 2.5 milyonluk bir yatırım bunlar çok önemli desteklerdi ilimiz için, bizim programın dışında hibe şeklinde gelen desteklerdi. Şu anda bizim iller bankasında 15 milyonluk projelerimiz var. 25 milyon bütçesi olan bir kurumuz biz, İller Bankasına 15 milyonluk proje gönderdik. İnşallah yine destekleri devam eder. İller Bankası bize katkılar sağladı. Bölge Müdürü Gümüşhaneli Salih Bey o da bizim için büyük bir avantaj.”

“Gümüşhane’ye 50 yıl imkan sağlayacak proje”

“Bir projemiz daha var tabi gerçekleştirebilirsek. Oda Gümüşhane’ye elli yıl imkan sağlayacak bir projedir. Kürtün Bölgesinde Yayla’lı Hes Elektrik  projesi var. O projeye biz bir yıldır ortak olmak için uğraşıyoruz. O firmalar da daha önce yapmaya çalıştılar, bir takım sıkıntılar oldu, köylü müsaade etmedi. Sekteye uğradı, tekrar başlattılar. Hemen hemen her şeyi bitti. Biz de Gümüşhane İl Özel İdaresi olarak yüzde ellisini tabi bu yüzde elli belediyelere de dağıtılabilir. Öyle bir teklifle bir yıldır görüşmeler devam ediyor. Son aşamasına geldi. Gümüşhane’de verimli yerler hemen hemen kullanıldı. Biz şu anda HES’ lerden binde bir miktarında pay alıyoruz. O da yılda yine 2-3 milyon para yapıyor. 14-15 megavatlık ciddi bir elektrik üretimi biz bunun yarısına ortak olabilmek için meclis olarak takipçisiyiz. Son aşamaya geldi. İnşallah bizim prosedür noktasında bir sıkıntı olmaz, gerçekleştirirsek bu ile her yıl ciddi bir kaynak gelecek.”

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • CHP’den Esnaf Çözüm Paketi Önerisi09 Ekim 2020 Cuma 13:00
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tüm Dünyaya Bir Kez Daha 'Dünya Beşten Büyüktür' Dedi24 Eylül 2020 Perşembe 11:31
  • Ak Parti’de Kongre Süreci Başlıyor06 Mart 2020 Cuma 10:32
  • Ağaç Yeniden Başkan18 Şubat 2020 Salı 10:53
  • HIRSIZLAR TRABZON'DA YAKALANDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:30
  • TORUL'DA KODLAMA YARIŞMASI YAPILDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:27
  • KÖY YOLUNA KAYA YUVARLANDI14 Mart 2019 Perşembe 12:00
  • AK PARTİ TORUL'DA SAHADA14 Mart 2019 Perşembe 11:59
  • ÜRETİMİ ARTIRACAK HAMLELER YAPMIYORUZ12 Mart 2019 Salı 10:41
  • CANLI GENÇLERLE BULUŞTU04 Mart 2019 Pazartesi 13:35
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim