• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Gümüşhane : 13 °C
  • Trabzon : 21 °C

“HİZMETİN KARŞILIĞINI GÖRDÜK”

01.02.2016 11:30
“HİZMETİN KARŞILIĞINI GÖRDÜK”
“HİZMETİN KARŞILIĞINI GÖRDÜK”

Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, yaptıkları hizmetlerin karşılığını gördüklerini, Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı 2015 yılı verilerinde, gerek ilçe merkezinde gerekse köylerdeki nüfus artışının yapılan hizmetlerden kaynaklandığını rahatlıkla söylenebileceğini belirtti.  

 “Köy Nüfusu da Arttı”

Altıparmak, ilçe merkezine paralel olarak Şiran ilçesine bağlı köylerde de nüfus artışının yaşandığını kaydederek, “Köylerden ilçe merkezine nüfus getirmek için çalışmamız pek olmadı. Elbette köylerden kent merkezine gelen nüfus olmuştur ama ilçe merkezindeki nüfus artışının en büyük nedeni il dışında ve yurt dışında yaşayan hemşerilerimizin ilçemize dönüşünden olmuştur” dedi.

“3.4’ün 2.8’i Şiran’ın”

Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerinde Gümüşhane’nin nüfusunun yüzde 3.4 arttığına işaret eden Altıparmak, bu artışın yüzde 2.8’i Şiran ilçesine ait olduğunu belirterek, “Şiran ilçemizin köyleri ile birlikte genel nüfusu 21.9 arttı.  İlçe Merkezinin nüfusu 15 bin 770, artış oranı yüzde 31,59’dur” bilgisini verdi.

“Bizde Hareketlilik Var”

Şiran ilçesinde sürekli bir hareketliliğin yaşandığını, kenarda kalmış bir ilçe olmaktan çıktığını, modern ve yaşanılabilir bir ilçe haline geldiğine işaret eden Altıparmak, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Şiran’da hem belediyemizin öncülüğünde hem de yapı satıcıların öncülüğünde son 4-5 çok sayıda konut yapıldı. Sürekli konut yapılıyor, konutlar yok satılıyor. Boş konutumuz yok. Yaklaşık 600’e yakın konut yapılmıştır, hepsi dolu. Şiran’da bu hareketliliğin olmasının nedeni şu anda Gümüşhane’nin hiçbir kesiminde olmayan ufak sanayi yatırımları var. Tekstil var, boya fabrikası var, mermer fabrikası var, süt fabrikası, pestil-köme fabrikası var, taş var. Bu sanayi yatırımları hiçbir yerde yok. Bunun yanı sıra son yıllarda hayvancılıkta da güzel şeyler oldu. Gurbetçilerimiz, bilhassa emeklilerimiz Şiran’a dönüyor.”

“Altyapı Eksiğimiz Yok”

Şiran ilçesinde tüm altyapı eksikliklerinin tamamlandığını, hiçbir altyapı eksiği kalmadığını dile getiren Altıparmak, açıklamasına şöyle devam etti:

“İnsanınızı doğduğu kentte yaşatmak istiyorsanız, kentinizin her yönü ile yaşanılabilir bir kent olması gerekiyor. Biz öncelikle bu eksikliği giderdik. Göç eden insanınızın geri dönüşünü sağlamak için ikamet edeceği konutu olması gerekiyor, biz bunu da yaptık. Onlara huzurlu bir ortam sağlamalısınız. Şiran’da huzur da var, hizmet de var. “

“Hizmete Devam Edeceğiz”

Şiran ilçesinde hizmette eksik kalmaması için durmadan çalıştıklarını ifade eden Altıparmak, “Bugün bakıyoruz ilçemizde yavaş yavaş sanayi alanında yatırımlar oluyor. Yatırımcı, altyapısı tamamlanmış olan bölgelere yatırım yapar. Bu nedenledir ki ilk hedefimiz altyapı eksikliğini gidermek oldu. Yatırım ve konut sorunu olmayınca, hatta sürekli konut üretmeniz halinde siz nüfusunuzu artırmak için çalışma yapmanıza, köylerden kent merkezine nakil yaptırmanıza gerek kalmıyor. Hizmeti ve modernizasyonu gören zaten kendiliğinden geliyor. Göç edenler, baba ocağına rahatlıkla dönüyor. Yeter ki siz hizmette eksik bırakmayız. Biz, bu göreve zaten hizmet için geldik” diye konuştu.

“Durmak Yok”

Yapılan hizmetleri ve çalışmaları asla yeterli görmediklerini de dile getiren Altıparmak, şöyle dedi:

“Biz, belediye olarak sadece ilçemiz merkezine hizmet götürmüyoruz. Köylerimizi de belediye imkanlarından yararlandırıyoruz.  Belediye demek sadece bulunduğu kentte hizmet etmek değil, o ilçeye bağlı köylere de hizmet götürmektir. Şu anda en önemli hedefimiz, tüm köylerimizi İlçemize kurduğumuz arıtma sistemine bağlamaktır. Bunun için de çalışmalarımız sürüyor. Bunu da en kısa zamanda başardığımızda Şiran kent merkezi ve köyleri ile birlikte temiz bir çevreye kavuşacaktır. Haliyle temiz çevre ve hizmeti gören Şiranlı hemşerilerim ne ilçelerini ne de köylerini terk edecekler, terk edenler de baba ocağına döneceklerdir. Onun için durmak yok, hizmete devam.”

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Şiran’da şehit polisler için mevlid okutuldu08 Nisan 2016 Cuma 15:40
  • Şiran’a 2,5 milyon TL'lik dev yatırım07 Nisan 2016 Perşembe 14:20
  • ŞİRAN’DA BİR İLK30 Mart 2016 Çarşamba 14:10
  • Şiran Yayla Göletinde imzalar atıldı23 Mart 2016 Çarşamba 14:04
  • Şiran'da 18 Mart Etkinlikleri18 Mart 2016 Cuma 15:18
  • Şiran'ın Yeni Markası : Ala Kilim17 Mart 2016 Perşembe 14:22
  • ŞTT Yanıyor03 Mart 2016 Perşembe 15:09
  • İşadamı Hasan Kulaksızdan Memleketine Bir Hizmet Daha23 Şubat 2016 Salı 18:20
  • “HİZMETİN KARŞILIĞINI GÖRDÜK”01 Şubat 2016 Pazartesi 11:30
  • “BİZDE PROJE BİTMEZ”11 Aralık 2015 Cuma 11:41
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim