• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Gümüşhane : 17 °C
  • Trabzon : 20 °C

HİZMET İÇİN BURADAYIZ

03.01.2018 13:53
HİZMET İÇİN BURADAYIZ
Gümüşhane İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, gündeme dair birçok konuda açıklamalarda bulundu. Yapılan uygulamalarda vatandaşı gözettiklerini belirten Karataş, “Hizmet için buradayız” dedi.

Gümüşhane Olay Gazetesi kurucularından işadamı Eyüphan Özyurt ve gazetemiz muhabirleri, Gümüşhane İl Emniyet Müdür Ömer Faruk Karataş’ı makamında ziyaret etti.

Hizmet İçin Buradayız

Ziyarette Gümüşhane’de yaşanan trafik sorunlarına değinen Emniyet Müdürü Karataş, “Standart cadde ve sokağa sahip değiliz. Emniyet Müdürü olarak diyorum ki, toplumun diğer unsurlarının yani Belediye, Ticaret Odası, Esnaf Odası, Şoförler Odası gibi kurumların bir araya gelerek trafik ile ilgili alacağı kararları tahkik etmek bizim için bir problem değil. Eğer ki Atatürk Caddesi trafiğe kapatılacaksa, buna mutabık olunsun ben trafiğe kapatırım. Park Yasağı Uygulaması kararı çıksın ben bunu tahkik ederim. Ama sadece Emniyet Müdürlüğü olarak insanların park yasakları gibi durumlarında kurumsal olarak tek başımıza hareket etmeyi doğru ve sağlıklı bulmuyorum. Hizmet için buradayız. Derdimiz Gümüşhane vatandaşına trafik cezası yazarak canını yakmak değil” ifadelerini kullandı.

Kafe Denetimleri

Kafelerde yapılan denetimlerle ilgili polise karşı yanlış bir algının oluştuğunu belirten Karataş, “Kafelerdeki sigara denetimleri İl Sağlık Müdürlüğü gerçekleştiriyor. Polisin sigara denetimine ceza kesmesi söz konusu değil. Bizler güvenlik amacıyla Sağlık Müdürlüğü görevlilerimizin yanında bulunmaktayız. Emniyet olarak sadece asayiş denetimi yapıyoruz. Kafelerde yaşanan sorunlara istinaden vatandaşımızın, esnafımızın canını yakmak istemeyiz. Ceza elbette kesilir ama idarecilik ayrı bir şeydir. Bizler kanunları vatandaş lehine uygulamak isteriz. Elimizden geldiğince bu konuda gerekli insiyatifi alıyoruz” şeklinde konuştu.


Radar Uygulamaları

Radar uygulamaları hakkında da bilgiler paylaşan Karataş, “Radar uygulamaları konusunda vatandaşa tuzak kurulması anlayışında değiliz, uyarı levhalarıyla radar uygulamalarını yapıyoruz. Normal sürelerde kontrollerimizi yapıyoruz. Vatandaşımıza hizmet etmek için buradayız, vatandaşlarımız gerekli hassasiyeti gösterdiğinde bizler de kontrollerimizi o sıklığa göre ayarlıyoruz” açıklamasında bulundu.

Çocuklarımızın Güvenliği Bizim İçin Önemli

Okul önlerindeki güvenlik uygulamaları hakkında bilgiler veren Karataş, “Güvenli Eğitim Projesi altında 21 okulla ilgili risk analizi yaptık ve buna göre personel görevlendirilmesi yaptık. Okul etrafında, okulla alakası olmayıp okula gidip gelen çocuklarımızı rahatsız edebilme ihtimali olan kişilerle mücadele etme ya da çocuklarımıza kötü alışkanlık kazandırma niyetiyle gelecek art niyetli kişileri önleyici uygulamalar yapmaktayız. Okullarımızda güvenliği kontrol altında tutuyoruz. Ayrıca öğrencilerimizden okulu asıp internet kafelerde zaman geçirmesinin önüne geçmek için de uygulamalar yapıyoruz” diye konuştu.

Emniyet Müdürlüğü Binası 2018’de Taşınacak

Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü binasının Bağlarbaşı yerleşkesine taşınmasının planlandığını kaydeden Karataş, açıklamasına şöyle devam etti:

“Emniyet Müdürlüğü’nde vatandaşların hizmet aldığı birimler ise yerinde kalarak hizmet vermeye devam edecek. Vatandaşın yorulmaması amacıyla yapılacak bu uygulamada yalnızca adli işlemlerle ilgili birimler Bağlarbaşı yerleşkesine taşınması hedefleniyor.

155’i Aramak Vatandaşlık Görevi

Vatandaşımızın gözümüz ve kulağımız olmasını temenni ediyoruz. 155 kanalıyla bizlere ulaşırlarsa önleyici hizmetlerimizi daha etkin bir şekilde verebiliriz. 155’i aramanın vatandaşlık hizmeti gibi görülmesi gerektiğini düşünüyorum ve vatandaşlarımızı bu hassasiyeti göstermeye davet ediyorum.”

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • CHP’den Esnaf Çözüm Paketi Önerisi09 Ekim 2020 Cuma 13:00
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tüm Dünyaya Bir Kez Daha 'Dünya Beşten Büyüktür' Dedi24 Eylül 2020 Perşembe 11:31
  • Ak Parti’de Kongre Süreci Başlıyor06 Mart 2020 Cuma 10:32
  • Ağaç Yeniden Başkan18 Şubat 2020 Salı 10:53
  • HIRSIZLAR TRABZON'DA YAKALANDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:30
  • TORUL'DA KODLAMA YARIŞMASI YAPILDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:27
  • KÖY YOLUNA KAYA YUVARLANDI14 Mart 2019 Perşembe 12:00
  • AK PARTİ TORUL'DA SAHADA14 Mart 2019 Perşembe 11:59
  • ÜRETİMİ ARTIRACAK HAMLELER YAPMIYORUZ12 Mart 2019 Salı 10:41
  • CANLI GENÇLERLE BULUŞTU04 Mart 2019 Pazartesi 13:35
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim