• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Gümüşhane : 23 °C
  • Trabzon : 14 °C

HEYELAN RİSKİ DEVAM EDİYOR

26.05.2016 16:25
HEYELAN RİSKİ DEVAM EDİYOR
Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Karayolları 10. Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş ile kent merkezinde meydana gelen heyelan bölgesini inceledi. Başkan Çimen, bölgede heyelan riskinin devam ettiğini ve bu riskin ortadan kaldırılması için çalışmal

Çimen, kendisini ziyaret eden Karayolları 10. Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş ile Gümüşhane’ye yapılan yatırımlar ve sürmekte olan çalışmaları yerinde incelediklerini ve fikir alışverişinde bulunduklarını belirtti.

Heyelan Bölgesi’nde İnceleme

Karayolları 10. Bölge Müdürü Bayramçavuş ile kent merkezindeki heyelanlı bölgede de inceleme de bulunduklarını anlatan Çimen, “Heyelan bölgesinde olan kalıntıların temizlenmemesinin sebebi, mevcut bölgenin halen heyelan riski ile karşı karşıya olmasından kaynaklanmaktadır. Bölgenin halen risk taşıması nedeniyle kalıntılar bekletiliyor” dedi.

Konu ile ilgili detaylı bilgi veren Başkan Çimen, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şu anda mevcut teressübatın durmasının sebebi, devam edebilecek olan akıntının tamamlanmasından kaynaklanıyor. Karayolları bilerek bekletiyor. Burada 5-10 kamyonluk teressübat var. Bu hemen alınabilir. Heyelanlı bölgede teknik elemanlarca inceleme devam ediyor. Yapılacak çalışmanın kalıcı olması gerekiyor. Bölge ile gerekli çelik halat ihalesi yapıldı. Herhangi bir heyelan riskini ortadan tamamen kaldırılması ve bölgenin sağlıklı bir yapıya kavuşturulması gerekiyor. Bu nedenle bir süre daha bekletilecek. Alınan en son teknik heyet raporuna göre kalıcı bir çalışma yapılacak.”

Köprüye Yeni Bir Proje

Kent merkezinde bulunan tarihi Karakol Köprüsü’nün, Gümüşhane’nin Mostar Köprüsü olacağını kaydeden Çimen, “Karayolları Bölge Müdürü Bayramçavuş ile köprüde de incelemede bulunduk. Biz, köprümüzün tarihi yapısına uygun bir şekilde kente kazandırılmasını istiyoruz.  Köprünün her iki tarafından da kanalizasyon hatları geçecek. Yine aynı zamanda Harşit çayı ıslah çalışmaları da devam ediyor. Köprünün her iki kısmında oturma alanları olacak. Genişleme olacak. Şu anda köprümüz için güzel bir proje yapılıyor. Bu yıl içerisinde tarihi dokusuna uygun olarak restore edilip ilimiz turizmine kazandırılacak” dedi.

Şehir Geçişi

Gümüşhane Şehir Geçişi çalışmalarının hızla sürdüğünü, tünel çalışmalarının son aşamaya geldiğini ifade eden Çimen, “Gelecek yılsonuna kadar ilimizdeki şehir geçişi tamamlanacak. Şehir geçişinin tamamlanması ile birlikte ilimiz derin bir nefes alacak. Ulaşımda yaşanan trafik sorunu tarihe kavuşacak. Kentimizin standardı yükselecektir. Bununla birlikte mevcut yolda tahribatlar meydana geliyor. Bunları da en kısa sürede geçici çözümler oluşturarak ve trafik akışını aksatmadan Karayolları ile birlikte tamamlayacağız. Çevre Yolu tamamlandığı zaman ise bu yol ile ilgili geniş kapsamlı bir çalışma yaparak kentimize yakışır bir hale getireceğiz” dedi.

Yeni Zigana Tüneli

Yapımı geçtiğimiz aylarda başlayan ve çalışmaların hızla sürdüğü Yeni Zigana Tüneli’nin Karadeniz’e nefes aldıracağını vurgulayan Çimen, şunları kaydetti:

“Gümüşhane’mizin dev projelere öncülük etmesini sağlayan başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Başbakanımıza, bakanlarımıza, milletvekillerimize, Karayolları Bölge Müdürlüğü ekiplerine teşekkür ediyoruz. Yeni Zigana Tüneli'nin tamamlanmasıyla Gümüşhane'nin denize uzaklığı 30 dakikaya inecek. Yeni Zigana Tüneli'nin giriş ve çıkışında Köprülü kavşaklar, viyadükler ve tünel çift tüp olacak şekilde yapılacak. “

Güvenli Yolculuk

Tünelde ayrıca iki adet tahliye dönüşü ve kaçış tünelinin bulunacağını belirten Çimen, şunları söyledi:

 "Zigana'ya yapılacak tünel, Türkiye'nin en uzun tünellerinden biri olacak. Bu tünel sayesinde ulaşım daha kolay hale gelecek ve daha güvenli yolculuk yapma imkanı sağlanacak. Zigana Dağı'na yapılan harcamalar önemli oranda azalacak. İlimizin ekonomisi canlanacak. İlimizin turizmine canlılık gelecek, sanayimiz canlanacak. Her nereden bakarsak bakalım ilimizin ekonomisi 50 kat canlanacak."

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim