• BIST 9079.97
  • Altın 2323.551
  • Dolar 32.3392
  • Euro 34.9657
  • Gümüşhane : 5 °C
  • Trabzon : 15 °C

HEMŞERİMİZ RESSAM GÜZÜN ARISOY’DAN BÜYÜK BAŞARI

06.12.2022 12:32
HEMŞERİMİZ RESSAM GÜZÜN ARISOY’DAN BÜYÜK BAŞARI
Başkanlığını Gümüşhaneli hemşerimiz Ressam Güzün Arısoy’un yaptığı Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği’nin (BRHD), 52. yıl sergisi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde 2 Aralık Cuma günü açıldı.

 

HEMŞERİMİZ RESSAM GÜZÜN ARISOY’DAN BÜYÜK BAŞARI

Başkanlığını Gümüşhaneli hemşerimiz Ressam Güzün Arısoy’un yaptığı Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği’nin  (BRHD), 52. yıl sergisi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde 2 Aralık Cuma günü açıldı.  

BRHD’nin kurulduğu günden bu yana toplumu sanata yaklaştırmayı önceleyen etkinlikler düzenlediğini vurgulayan BRHD Başkanı Güzin Arısoy, sanatın yaygınlaşmasına ve sanatçıların eserlerinin sergilenmesine öncülük etmenin BRHD’nin varlık sebebi olduğunu belirtti. Yaptığı açılış konuşmasında 185 sanatçının eserinden oluşan bu etkinliğin Çankaya Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleştiğini söyleyen Arısoy, “Gelecek yıl derneğin kuruluş yıl dönümü olan 24 Şubat'ta bütün üyelerimizin katılımlarıyla 53. yılımızı büyük bir törenle kutlamayı temenni ediyorum” diye konuştu.

YILMAZ BÜYÜKERŞEN’E ÖDÜL 

Sanata ve sanatçıya katkıları için Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’e BRHD Sanata Katkı Ödülü takdim edildi.

Büyükerşen'e ödülünü Prof. Dr. Mehmet Haberal verdi.

Büyükerşen, “İnsanlara yaşam sevinci veren, toplumlara hareket getiren, alnında ışık parlayan sanatçı dostlarım hepinize çok çok teşekkür etmeyi, belki de hayatımda en çok borçlu hissettiğim görevi yerine getirmek sayıyorum” diye konuştu.  

Konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk’ü anan Büyükerşen, “Hiç kimse Mustafa Kemal Atatürk’ün sanat ve sanatçılara söylediği sözlerin ağırlığına yakın dahi olsa söz söyleyemez. En büyük sanatçı hayranı Mustafa Kemal Atatürk’tür. Türkiye’de tabu olmuş pek çok şeyi yıkan modern Türk Devleti ile sanata verdiği önemi, ektiği tohumları bu binanın bu salonlarında görüyorum” dedi.  

“Sanat demek güzellik demek. Sanat demek özgürlük demek. Sanat demek duyguların somutlaştırarak çeşitli şekillerde ortaya koymak demek” diye konuşan Büyükerşen “İnsanların duygularını ifade edebilen sanatçılar hakikaten toplumda ayrı yeri olan kimselerdir” dedi.  

Gelecek yıl sanat eğitimine ağırlık vereceğini söyleyen Büyükerşen şu ifadeleri kullandı:  

“Sanat eğitimine önümüzdeki yıllardan itibaren daha ağırlık vereceğimiz bir ihtiyaç karşısında olacağımızı düşünüyorum. Sanatçılarımızın şimdiden ona hazırlanması lazım. Her sanatçı birer öğrenci yetiştirsin.” 

Açılış töreninde BRHD Onur Ödülleri ise İmren Erşen, Prof. Dr. Hasan Pekmezci ve Prof. Dr. Nur Gökbulut’a verildi. 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim