• BIST 9687.5
  • Altın 2503.864
  • Dolar 32.587
  • Euro 34.848
  • Gümüşhane : 23 °C
  • Trabzon : 15 °C

HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ

05.10.2018 15:07
HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ
TEMA Vakfı Gümüşhane İl Temsilcisi Yusuf Oral, Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, hayvanları ve doğal yaşamı korumak adına mücadele vermeye devam edeceklerini söyledi.

Tema Vakfı İl Temsilcisi Yusuf Oral, yaptığı yazılı açıklamada, “1822 yılında İngiltere’de bir araya gelen hayvan severler Hayvan Koruma Birliği’ni kurdular. Aynı amaçla Hollanda’da 1931 yılında Dünya Hayvanları Koruma Federasyonu kuruldu ve 4 Ekim hayvanları koruma günü ilan edildi. Ülkemizde ise 1908 yılında kurulan Hayvanları Koruma Derneği hayvan haklarını korumak adına mücadeleye başlamıştır ve daha sonraki tarihlerde ülkemizde de 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü olarak kutlanmaya devam edilmiştir” ifadelerini kullandı.

Oral, “TEMA Vakfı Gümüşhane Temsilciliği olarak hayvanları ve doğal yaşamı korumak adına ortak paydaşlarımızda mücadele vermeye devam ediyoruz” diyerek açıklamasına şöyle devam etti:

“Yaşadığımız dünya üzerinde hayvanların en az bizler kadar yaşama hakkı olduğunu düşünerek hareket ediyoruz. Hayvanları sevenler insanları daha çok sever ve doğaya karşı daha hassas ve koruyucu olurlar.  Merhamet İslam dininde her daim ön planda tutulmaktadır. Hayvanlara kötülük ve işkencenin büyük günahlardan sayıldığı, hayvanlara iyilik yapmanın ise mükâfatın fazla olduğu birçok Ayette bizlere aktarılmıştır. Bu anlamda kış aylarının yaklaştığı bu günlerde hayvanları korumak için mücadele etmemiz gerektiğini hatırlatmak isteriz. Bu işlemi bir kuşu, bir kediyi, bir köpeği veya diğer bir yaban hayvanını doyurarak sağlayabiliriz. Veyahut birkaç metrekare de olsa köylerimizde ekin ekip doğal yaşamın beslenmesini sağlamalıyız. Benzer şekilde hayvanları korumak ve onlara zarar vermememiz gerektiği gibi çocuklarımıza ve çevremize de bu doğrultuda eğitim vermeliyiz. Bu düşüncelerle 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Gününü kutluyor ve her bir bireyi duyarlı olmaya davet ediyoruz.”

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim