• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Gümüşhane : 9 °C
  • Trabzon : 15 °C

‘Hayatımızın Renkleri’ Büyük Beğeni Topladı

23.01.2020 16:53
‘Hayatımızın Renkleri’ Büyük Beğeni Topladı
Gümüşhane’de faaliyet gösteren TikTak Atölye öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Hayatımızın Renkleri’ adlı program büyük beğeni topladı.

Gümüşhane’de faaliyet gösteren TikTak Atölye öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Hayatımızın Renkleri’ adlı program büyük beğeni topladı.

Gümüşhane Kültür Merkezinde gerçekleştiren ve salonunu tıklım tıklım dolduğu programda atölye öğrencisi çocuklar ‘Gökkuşağının renkleri’ adlı tiyatro gösterisi ve piyano dinletisi gerçekleştirdi.

Gümüşhane’nin ilk ve tek çocuk doğaçlama grubu tarafından gerçekleştirilen gösteride ise çocuklar salonda bulunan izleyicilerin verdiği konu üzerinden gösterilerini gerçekleştirdi.

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Olgun, Sağlık Müdürlüğü Destek Hizmetleri Başkanı Yunus Yalçın, Sağlık-Sen Başkanı Engin Karabulut, Türk Kadınlar Birliği Başkanı Aynur Çubukçu ve çok sayıda vatandaşın katıldığı programda konuşan TikTak Atölye kurucusu ve yaratıcı drama eğitmeni Öğr.Gör. Kübra Ciğerci, üç sanat dalında Gümüşhane’de hizmet verdiklerini, programda müzik ve yaratıcı drama atölyeleri olarak performanslarını sergileyeceklerini söyledi.

Yaratıcı dramanın bireye empatiyi, özgüveni, hareketi, enerjiyi, hayali, takım olmayı ve hayatı deneyimlettiğini kaydeden Ciğerci, “Burada Gümüşhanemizin ilk ve tek çocuk doğaçlama grubu sahne alacak. Ve sizlerden birer konu talep edecekler. Benim önemli ricam onların bu talebini geri çevirmeyerek genel bir konu başlığı olur spesifik belirli bir şey olur hiç fark etmez onlara cevap vermeniz. Müzik atölyemizde enstrüman dersleri verilmektedir. Enstrüman çalabilmek dediğimiz olay öyle çabucak kavranabilecek bir alan olmamakla beraber sabrı ve sakinliği uzun süreli çalışma ve çabayı gerektiren bir alandır. Hemen pes etmemek, hayatın ritmine enstrümanlarımızla keyifle eşlik etmek için onları yanımızdan ayırmamak yapamıyorum diye düşünüp onlardan vazgeçmemek gerekir.  Son faaliyet alanımız resim atölyemiz. Resim insanı kesinlikle çok rahatlatan hayatın stresinden uzaklaştıran kağıda düşüncelerimizi aktararak bizi pozitif düşünmeye iten bir alan. İyiki sanat var ve iyiki toplum için. Kendimize vakit ayırarak beynimizi düşüncelerimizi sakinliğe kavuşturarak hayatımızı daha da güzelleştireceğimiz bu alanlardan ikisiyle bugün TikTak atölye çocukları olarak sahnedeyiz" diye konuştu.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim