• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Gümüşhane : 17 °C
  • Trabzon : 15 °C

“HAYAL PROJELER BİZE NASİP OLACAK”

02.05.2016 17:53
“HAYAL PROJELER BİZE NASİP OLACAK”
“HAYAL PROJELER BİZE NASİP OLACAK”

 

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, bu güne kadar hayal bile edilemeyen projelerin hayata geçirilmesinin kendisine kısmet olmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, “Bu nedenle kendimi çok şanslı olarak addediyorum” dedi.

Çimen, geçen yıl Gümüşhane nüfusunda artış sağlamak amacıyla özellikle üniversite öğrencilerine yönelik düzenledikleri  “İkametgahını Gümüşhane’ye taşı hediyeni al” kampanyası kapsamında Atatürk Kültür Merkezi’nde, hediye çekiliş programına katıldı.

“Üç Kişiden Biri Öğrenci”

Çimen, burada yaptığı konuşmada, kendisinin Gümüşhane’nin 20. Belediye başkanı olduğunu ifade ederek, “Bu nedenle bizden beklentiler çok fazla. İki yıl önce yapılan seçimlerden sonra, ne yapabileceğimizin uzun süre araştırmasını yaptık. Özellikle 18 bini bulan üniversite öğrencilerimiz için Belediye ve Üniversite Birimi’ni kurduk. Çünkü ilimizdeki üç kişiden biri öğrenci konumunda. Bunlar da sizlersiniz. Sizlere yakın olmak için, sorunlarınızla yakından ilgilenmek için böyle bir çalışma yaptık. Bu şehirde yaşayan öğrencilerimizin her fikrine her projesine değer veriyoruz ve artık destek de vereceğiz. Açıkladığımız Proje kabul takvimiyle projelerinizi de destekleyeceğiz” dedi.

“Üniversite Meclisi Kurduk”

Belediye bünyesinde birimin dışında üniversite meclisi de kurduklarını anlatan Çimen, şöyle devam etti:

“Her on beş günde bir toplantı yapıyoruz. Zamanla yarışıyoruz, belki hepinizle görüşme şansımız olmuyor ama hepinizin sorunlarını öğrenmeye çalışıyoruz. Sizlerin muhakkak istek ve önerileriniz vardır. Yaşarken insanların hiçbir zaman ihtiyaçları bitmez, ihtiyaçlar sonsuzdur. O yüzden sizin bu istek ve önerilerinizi gençlik ve üniversite birimine ulaştırın. Biz zaman zaman üniversiteyle sizin kulüpler aracılığıyla iletişim kuruyoruz. Yardım talebinde bulunan, bazı öneriler sunan arkadaşlar var. Çoğunlukla il dışına gezme talepleri oluyor. Biz ise Gümüşhane ilinde Karaca Mağarasını tanımayanlar, Tomara Şelalesini bilmeyenler, Santa Harabelerini bilmeyenler Gümüşhane’yi tanısınlar ve Gümüşhane İli içerisinde Limni Gölü gibi buna benzer doğal ve tarihi zenginliklerimiz var. Gençlik ve üniversite birimimize yapacağınız başvuruda sizleri buralara herhangi bir ücret almadan göndereceğiz.”

“Barış İçerisinde Hep Birlikte Yaşayacağız”

Belediye Başkanlığı seçimlerinde her ay belirli etkinlikler düzenleme sözü verdiklerini hatırlatan Çimen, “Ancak hepinizin de bildiği gibi Güneydoğu’da istenmeyen olaylar yaşanıyor. Ama bu terörün kökünü mutlaka kazıyacağız. Terör nedeniyle tüm etkinliklerimizde eğlence programlarını iptal ettik. Gümüşhane’nin kurtuluş gününde de eğlence programlarımızı yapmadık. Çoğunlukla kültürel programlara ağırlık verdik. Terör belasından kurtulduktan, kökünü kazıdıktan sonra barış içerisinde hep birlikte yaşayacak, hep birlikte eğleneceğiz” diye konuştu.

“Benim Adım Ercan, Soyadım Çimen”

Sosyal medyada yer alan bir olayı aydınlatmak gereği duyduğunu dile getiren Çimen, şunları kaydetti:

“Benim adım Ercan, soyadım Çimen. Sosyal medyada belki adımı görmüşsünüzdür. Tecavüz olayında ‘AK Partili Belediye Başkanı’nın kardeşi olarak belirtiliyor. Sizlere şunu söylemek zorundayım. Benim iki tane kardeşim var birisi Erzurum’da diğeri İstanbul’da, burada kardeşim falan yok. Elhamdülillah bizim ticaretimizde bu güne kadar yaptığımız her şeyin içerisinde helalden başka bir şey yapmadık. Yaklaşık 500’e yakın insan çalıştırıyoruz Erzurum’da, Kocaeli’nde, İstanbul’da, Gümüşhane’de.  O bildiğiniz soy isim sadece soyadı benzerliği.  Bizim herhangi bir akrabamız değil, herhangi bir kan bağımız yoktur, bunu bilin. Bu tür olaylar inşallah son bulur biz de bu tür olayları lanetliyoruz.”

“Marka Kent Yapacağız”

Gümüşhane’yi marka kent yapmak için gece gündüz çalıştıklarını anlatan Çimen, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ben, sizlerin de desteğiyle bu ilin 20. Belediye başkanı olduk. Hepinize teşekkür ediyorum. Ben, kendimi çok şanslı hissediyorum. Nedenine gelince, bu güne kadar Gümüşhane’ye yapılması gereken yatırımları yapmak bana kısmet olduğu için çok mutluyum, çok şanslıyım. Gümüşhane, sizlerin verdiği oyla hızla değişiyor. Hazırladığımız projeleri teker teker hayata geçiriyoruz. Gençlik Merkezi ile, modern alışveriş merkezi ile, otogarı ile, alt yapısı ile, modern semt pazarı ile ilimize çağ atlatacak, yaşanılabilir, modern ve çağdaş bir kent haline getireceğiz. Bazı projelerimiz başladı, bazıları başlama aşamasındadır.”

“Kiralar Mutlaka Düşecek”

Gümüşhane’de konut sıkıntısı yaşandığını, bu sıkıntıyı gidermek için 2 bine yakın konut yapımını hayata geçireceklerini dile getiren Çimen, “Hasanbey Mahallesinde 2 bine yakın konut yapıyoruz. Allah nasip ederse temellerini atacağız. Şu anda projeler bitmek üzere. Biz on kata kadar proje hazırladık. Ancak Sayın Cumhurbaşkanımız yatay yönde mimari istedikleri için birkaç kat düşüreceğiz. Konutların tamamlanmasından sonra yüksek olan konut kiraları düşecek, sizler daha az kira ile modern konutlarda oturma imkanına kavuşacaksınız” dedi.

1600 Bilet Alındı

Belediye Başkanı Ercan Çimen’in yaptığı konuşmanın ardından bin 600 kişinin aldığı bilet için çekilişe geçildi.  Noter huzurunda yapılan çekilişte 200 üniversite öğrencisine gümüş kart, 10 öğrenciye burs, 10 öğrenciye tablet bilgisayar, 10 öğrenciye akıllı telefon ve 5 öğrenciye laptop kura çekimi ile belirlendi.  Şanslı öğrencilere hediyeleri Belediye Başkanı Ercan Çimen, başkan yardımcıları tarafından verildi.

Başkan Çimen, çekilişin ardından bu yıl da aynı kampanyanın uygulanacağını, öğrencilerden ikametgahlarını Gümüşhane’de bulundurmaları isteğinde bulundu.

İbrahim Özdemir-Figen Tok

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim