• BIST 8718.11
  • Altın 2246.154
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1959
  • Gümüşhane : 2 °C
  • Trabzon : 10 °C

HAVALİMANI HIZ KESMİYOR

09.12.2018 12:43
HAVALİMANI HIZ KESMİYOR
Gümüşhane ve Bayburt illerine hizmet verecek yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli havalimanı inşaatında dolgu çalışmaları sürüyor.

İki kenti havalimanı ile buluşturacak Gümüşhane'nin Köse ilçesine bağlı Salyazı köyünde yapımı süren havalimanında pist ve altyapı çalışmaları kış mevsimine rağmen hız kesmeden devam ediyor.

Gümüşhane şehir merkezine 67, Bayburt'a ise 47 kilometre uzaklıkta bulunan ve yer tesliminin ardından 13 Mart'ta yapımına başlanan havalimanı projesinin 31 Mart 2020'de tamamlanması öngörülüyor.

Büyük uçakların rahatlıkla inebileceği, yan yollarla 60 metre genişliğinde, 3 kilometre uzunluğunda piste sahip olacak havalimanının bölgedeki turizm, ticaret, sanayi ve istihdamın gelişmesine de katkı sağlaması bekleniyor.

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, Köse ilçesinde 13 Haziran’da dönemin Başbakanı Binali Yıldırım tarafından temeli atılan ve şehrin rüya projelerinden birisi olan Gümüşhane-Bayburt Havalimanındaki çalışmaları inceledi.

Mania hattı ve diğer coğrafi şartlar açısından Karadeniz sahilinde görülen sis ve pusunun olmadığı bir havalimanı olan Gümüşhane-Bayburt Havalimanı özellikle sahil şeridinde yaşanacak hava muhalefeti nedeniyle oralara inemeyen uçakların bile tercih edeceği ilk havalimanı olacak.

Köse ilçesine bağlı Salyazı köyünde yapımı devam eden havalimanında Köse Kaymakamı Ömer Faruk Canpolat, Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, İl Genel Meclisi üyesi Tuncay Taşdemir ve diğer yetkililerle birlikte incelemelerde bulunan Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, havalimanı inşaatının şantiye şefi Selçuk Ertuğrul’dan brifing aldı.

Bölgeye Hizmet Verecek Çok Önemli Bir Yatırım

Burada gazetecilere yaptığı açıklamada havalimanının Gümüşhane ve Bayburt başta olmak üzere bölgeye hizmet verecek olan çok önemli bir yatırım olduğunu kaydeden Vali Taşbilek, “Yıllık yaklaşık 2 milyon yolcu kapasiteli bir havaalanı. Bu bölgedeki bütün havaalanlarına, Trabzon, Artvin, Rize ve Erzurum havaalanlarının alternatifi de olabilecek önemde bir havaalanı. İnşallah tamamlandığında bizim bölgemize, Bayburt’a ve yakın coğrafyadaki her yere hizmet verebilecek kapasiteli bir havaalanı olacak” dedi.

Bölgemizin Kalkınması Açısından Çok Önemli Bir Proje

Havalimanının devletin çok özellikli ve çok önemli bir yatırımı olduğunu kaydeden Vali Taşbilek, “Bu vesile ile bu yatırıma emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm devlet büyüklerimiz ve yetkililerimize, Bayburt Grupa teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz. İnşallah en kısa zamanda tamamlanarak bölgemizin kalkınmasına da çok önemli katkılar sunacaktır. Çok özellikli ve çok nitelikli bir yatırım olarak bölgemizin ve ülkemizin gelişmesine ve kalkınmasına özellikli hizmetlerde bulunacaktır” şeklinde konuştu.

Şantiyede Çalışmalar Hız Kesmiyor

Havalimanının şantiye şefi Selçuk Ertuğrul da yaklaşık 5 ay önce başladıkları çalışmaların devam ettiğini, pist gövdesinde kaya dolgu imalatlarının sürdüğünü söyledi. Kış şartları olmasına rağmen herhangi bir duraksamaya girmeden imalatlara devam ettiklerini kaydeden Ertuğrul, “Havaalanımız yaklaşık 3,5 milyon metrekare alan üzerine kurulu çok büyük bir proje. 2 milyon yolcu kapasiteli. Pist uzunluğu 3 bin metre. Genişliği 60 metre. Apron alanı 360 bin metrekare ve öngörülen kapalı alan 20 bin metrekare olacak” dedi.

2019 Sonunda Altyapı Bitecek

Kendilerinin pistin alt yapısını oluşturmaya, havaalanı altyapısını oluşturmaya yönelik çalışma yürüttüklerini dile getiren Ertuğrul, “Üst yapısı bizim imalatlarımız bittikten sonra ihaleye çıkacak ve başlayacak. Çalışmalarımız süratle devam ediyor. 2019 sonu, 2020 başında bitirmeyi hedefliyoruz. DHM'ye sürekli bilgi veriyoruz ve ilerleme gönderiyoruz. Ankara’dan sürekli takip halindeler” ifadelerini kullandı.

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim