• BIST 9079.97
  • Altın 2323.673
  • Dolar 32.366
  • Euro 34.9506
  • Gümüşhane : 9 °C
  • Trabzon : 16 °C

HAVA KİRLİLİĞİ TAVAN YAPTI

25.11.2013 12:31
HAVA KİRLİLİĞİ TAVAN YAPTI
Harşit Çayının oluşturduğu vadinin yamaçlarına yerleşen Gümüşhane’de havaların soğumasıyla birlikte hava kirliliği de tavan yaptı.

Özellikle akşam saat 16.00 ile 20.00 arasında en yüksek noktaya ulaşan kirliliğin nedeninin özellikle büyük apartmanlarda ki kaloriferlerin yakma sistemlerinden kaynaklandığı ifade ediliyor.
Kent merkezinde 2 bini aşkın hanenin doğalgaza geçmesine rağmen yaşanan bu kirlilik Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Ulusal Hava Kalitesi İzleme Ağına bağlı hava kalitesi izleme istasyonlarından alınan verilerde de apaçık ortaya çıkıyor.
Havadaki partikül ve kükürt dioksit ölçümü yapan istasyona göre son bir aydaki en yüksek kirlilik partikül oranında geçtiğimiz Cumartesi günü yaşandı. Buna göre Gümüşhane'de Cumartesi günü havadaki partikül oranı saat 17.00-18.00 arası 598 µg/m³'e ulaşırken, kükürt dioksit oranı ise 5 Kasım saat 20.00-21.00 arasında 203 µg/m³'e ulaşarak tavan yaptı.
Kamuoyunda Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nın dağıttığı kömürlerin kalitesiz olduğuna dair yanlış bir anlayışın yerleştiğini ifade eden yetkililer, Gümüşhane’ye gelen kömürün düşük kükürt ve kül oranına karşın yüksek kalorili olduğunu belirtti.
Meydana gelen hava kirliliğinin özellikle karanlığın ilk saatlerinde başlaması, gecenin ilerleyen saatlerinde de sona ermesi sorunun yakma sisteminden kaynaklandığını desteklerken, geçtiğimiz yıllarda yapılan denetimlerin bu yıl yapılıp yapılmadığı da merak konusu oldu.
Öte yandan uzmanlar özellikle akşam mesai çıkışı ve okulların dağılma saatine denk gelen kirlilik nedeniyle yaşlılar, çocuklar ve hastaların dışarıda uzun süre durmasının sakıncalı olduğunu bildirdi.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim