• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Gümüşhane : 11 °C
  • Trabzon : 20 °C

HASAN KULAKSIZ : TAVRIMIZ NET ( ÖZEL RÖPORTAJ )

04.03.2015 20:53
HASAN KULAKSIZ : TAVRIMIZ NET ( ÖZEL RÖPORTAJ )
AK Parti’de gerçekleştirilen temayül yoklamalarının ardından, sahadaki çalışmalarına devam eden Hasan Kulaksız ile özel bir röportaj gerçekleştirdik.

Hiçbir yerde bulamayacağınız ve gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Figen Tok’un gerçekleştirdiği bu özel röportajda her şey dobra dobra konuşuldu.

FİGEN TOK: Sayın Kulaksız, bir iletişimci olarak çalışmalarınızı büyük bir dikkatle takip ediyorum. Özellikle son dönemde yaptığınız çalışmalar şehirde büyük ses getirdi ve getirmeye de devam ediyor. Ancak öncelikle temayül yoklamasında gerçekleştirdiğiniz çalışmayı sormak ve ardından da temayül sonrası çalışmalarınız, hedefleriniz ve projeleriniz üzerine konuşmak istiyorum.

HASAN KULAKSIZ:Tabii ki buyurun. Büyük bir memnuniyetle…

FİGEN TOK: Hasan bey temayülde gerçekleştirdiğiniz etkinlik etkinliğin delegelerin oy tercihlerine bir etkisi oldu mu?

HASAN KULAKSIZ: Biliyorsunuz her yerde vurguluyorum. Ben profesyonel bir ekip ile çalışıyorum. Bu çalışmalar onların gerçekleştirdiği planlamanın ve aldığınız ortak kararın bir sonucunda ortaya çıktı. Ben şahsen siyasetin bir yönüyle etkili bir iletişim faaliyeti, insanlarla temas etme, onlara dokunma, onların istek ve beklentilerini cevap verme aracı olduğunu düşünüyorum. Ben insanların gönüllerine seslenmek, bir AK Parti neferine yakışır bir şekilde onları karşılamak ve ağırlamak gerektiğine inanıyorum. Bizler aslında hiçbir beklentiye girmeden tamamen bir nezaket örneği ortaya koymak istediğimiz için böyle hareket ettik. Oy tercihlerine çok fazla etki ettiğini düşünmüyorum. Çünkü delegelerimizin daha öncesinden kararlarını verip geldikleri kanaatindeyim.

İNSANIMIZ HER ZAMAN DÜNYAYA NAM SALDIĞIMIZ GÜNLERİN HASRETİYLE YANIP TUTUŞUYOR

FİGEN TOK: Gördüğümüz kadarıyla temayül sonrası da yine hız kesmeden çalışmalara başladınız. Kurumları ziyaret ediyorsunuz. İlçeleri geziyorsunuz. İnsanlarla kucaklaşıyorsunuz. Nasıl; çalışmalar istediğiniz şekilde gidiyor mu?

HASAN KULAKSIZ: Aslında her gittiğimiz yerde beklentilerimin üzerinde bir sevgi ve muhabbetle karşılanıyoruz. İnsanlar, AK Parti’mizin yaptığı icraatlardan fazlasıyla memnun. Ancak yine de daha fazlasını istiyorlar. Daha fazla çalışma, daha fazla emek, daha fazla çaba istiyorlar. Çünkü sadece kendilerini değil, tüm dünyadaki mazlumların geleceğini düşünüyorlar. Bu anlamda bizlerde onlara hem hemşehrilerimiz için, hem ülkemiz hem de İslam Alemi için her zaman daha fazla çalışacağımızın sözünü verdik ve vermeye devam ediyoruz. İnşallah bu sözümüzün bir gereği olarak her zaman ülkemizin en çok çalışan ve terleyen milletvekillerinden birisi olacağım. Çünkü insanımız bunu hak ediyor. Onlar her zaman dünyaya nam saldığımız günlerin hasretiyle yanıp tutuşuyorlar. Diyorlar ki “Bizler Selçuklu’nun, Osmanlı’nın torunlarıyız.” Bizlere şuan bulunduğumuz konum yakışmıyor. Bunun için Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız gibi gece gündüz demeden koşan, mücadele eden, çalışan-terleyen insanlara ihtiyacımız var. İnanıyoruz ki, şehrimiz böyle iki milletvekiline kavuşursa işte o zaman gerçekten büyük bir dönüşüm yaşayacak ve makûs talihini değiştirecektir.”

GÜMÜŞHANEMİZE YATIRIM İÇİN İKNA EDİLMESİ GEREKEN KİM VARSA, GİDER, ONLARI İKNA ETMEK İÇİN ELİMDEN NE GELİYORSA YAPARIM

FİGEN TOK: Yani hazırladığınız seçim kampanyanız halkımız tarafından karşılık buldu mu?

HASAN KULAKSIZ:  Tabii ki fazlasıyla karşılık bulduğuna inanıyorum. Aslında bu işe girmemizin en büyük sebebi annemizin bize etmiş olduğu vasiyet niteliğindeki nasihattir. Bu nasihatin ardından milletvekilliği düşünmeden birçok çalışma yaptık. Bu çalışmalardan sonra da hemşehrilerimizin teveccühü ile karşılaştık. Ardından ekibimizle bir araya geldik ve aday olalım mı olmayalım mı insanımızın böyle bir beklentisi var mı? Vatandaşlarımız ne istiyor diye beyin fırtınası yaparken şuna karar verdik. Bir araştırma yapalım. Bakalım insanımız ne istiyor. Yaptığımız araştırmadan insanımızın çalışan-terleyen bir milletvekili istediğini gördük. AK Parti’mizin yaptığı çalışmaları çok başarılı bulduklarını fakat her zaman daha fazlasını istediklerini gördük. Bunun üzerine bizde kendi kendimize “Bu ihtiyaca cevap verebilir miyiz.” diye sorduk. Kendimin muhasebesini yaptığım zaman gördüm ki, hayatı boyunca koşturan, mücadele eden bir adam olmuşum. İşte vatandaşlarımızın beklentilerini ben karşılarım diye düşünüyorum. Vatandaşımız diyor ki, “Milletvekili olacak kişi bu şehir için, bu şehrin insanı için gerekirse gidip bakanlıkların kapısında yatacak ve bundan da rahatsızlık duymayacak ve şehrimiz adına atılması gereken adımların atılmasını sağlayacak.” Vatandaşlarımız emin olsunlar ki bu konuda gereken ne ise, hiç çekinmem. Şehrimiz için insanımız için ülkemiz için gerekli mücadeleyi çekinmeden, kararlı ve istekli bir şekilde veririm. Bakanlarımız mı ikna edilmesi gerekiyor, iş adamlarımız mı ikna edilmesi gerekiyor. Gider, onları ikna etmek için elimden ne geliyorsa yaparım.

KULAKSIZ; “PROJE EKİBİ OLUŞTURACAĞIM”

FİGEN TOK: Bu konuyu biraz daha açabilir misiniz? Her ilçeyi bacalı veya bacasız yatırım ile tanıştırmak istiyorsunuz. Örneğin bu konuda ne yapacaksınız.

HASAN KULAKSIZ: Figen hanım, öncelikle şunu ifade etmem gerekiyor ki, önünüze bir hedef koyuyorsanız, bununla ilgili gerekli alt yapıyı da hazırlamanız gerekiyor. Bu projeyi hayata geçirebilmemiz için (seçim kataloğumuzda da belirttik) öncelikle iyi bir proje ekibi oluşturmalıyız. STK’lardan, Üniversite’deki hocalarımızdan, Kamu kurum ve kuruluşlarımızın temsilcilerinden, özel sektörden ve halkımızdan oluşacak bu proje ekibinin hangi ilçemiz için neler yapılması gerektiği ile ilgili çalışmalarını yapmalı ve güçlü bir dosya hazırlamalıdır. Öncelikle yapacağım iş bu proje ekibini oluşturmaktır. Bu proje ekibinin hazırlayacağı güçlü bir dosya, yatırımların çekilmesinde ilgili bürokratların veya bakanlarımızın ikna edilmesinde elimizi çok güçlendirecektir. Bizim işimiz, projelerimizi anlatmak, gerekliliğine yetkilileri inandırmak ve gerekli yatırımların yapılmasını sağlamaktır. Bu noktada hiç kimsenin endişesi olmasın ki, biz tuttuğunu koparan bir milletvekili olacağız. 

“BEN MİLLETVEKİLİ OLAYIM YETER” MANTIĞIYLA HAREKET ETMİYORUM

FİGEN TOK: Milletvekili adayları ile ilgili en büyük endişe, “biz onlara nasıl ulaşacağız?” sorusunda düğümleniyor. Gerçekten milletvekili olursanız vatandaşlarımız size nasıl ulaşacaklar.

HASAN KULAKSIZ: Aslında ben böyle bir problemin olacağı kanaatinde değilim. Çünkü bir defa biz hem kartvizitlerimizde hem de yaptığımız tüm çalışmalarda iletişim bilgilerimizi vatandaşlarımızla paylaşıyoruz. Bize 7/24 ulaşabilirler. Ayrıca, sosyal medya diye bir şey var. Vatandaşımız artık daha bilinçli. En ufak bir rahatsızlığında sosyal medyadan açık bir şekilde mesaj atıyor ve sıkıntısını dile getiriyor. Eğer bir vekil cevap vermiyorsa hemen bunu sosyal medyada paylaşarak rahatsızlığını dile getirebiliyor. Ayrıca ben milletvekili olayım yeter mantığıyla hareket etmiyorum. Benim amacım hizmet. O nedenle vatandaşlarımızın her an bize ulaşması için gerekli sistemi şimdi olduğu gibi yine kuracağım ve devam ettireceğim. Aksi halde tekrar o insanların karşısına çıkacak bir sonraki dönem için oy isteyeceğim. İnsanımız demez mi, “Hangi yüzle yanıma geldin. Telefonlarıma cevap vermiyordun” diye. Tabii ki şurası bir gerçek ki, tüm telefonlara benim bakmam mümkün değil. Çünkü toplantıda olacağım, görüşme halinde olacağım. Böyle durumlarda yetkilendirdiğimiz arkadaşlar en sıcak ve samimi bir şekilde vatandaşımızı dinleyecek ve bizi bilgilendirecek bizde sorunun çözümü için elimizden geleni yapacağız. 

FİGEN TOK: Peki aday gösterilmezseniz, ne olur? Süreç içerisinde aday gösterilmeyenler de küskünlük olur mu?

HASAN KULAKSIZ: Ben kendi adıma konuşabilirim. Bizde değişen hiç bir şey olmaz. Bizler şehrimiz için koşturmaya mücadele etmeye devam ederiz. Aday gösterilen arkadaşımız arkasında kenetlenir, bize hangi görev verilirse onu yerine getirmek için var gücümüzle çalışırız. Bununla birlikte, ben aday gösterilirsem diğer adayımız ile birlikte tüm aday adaylarımızı derhal toplar, onların destekleriyle çalışmalara başlarız. İnanıyorum ki, her bir adayımızın bizlere önemli katkıları olacaktır. Ben Hasan Kulaksız olarak Hak için yola çıkan ve Halk için mücadele etmeyi arzu eden AK Parti’mizin aday adaylarının her birinin kendi aday olmuş gibi aday olan arkadaşımıza destek vereceğini düşünüyorum.

FİGEN TOK: Verdiğiniz içten cevaplar için teşekkür ederim.

HASAN KULAKSIZ: Ben teşekkür ederim. Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • CHP’den Esnaf Çözüm Paketi Önerisi09 Ekim 2020 Cuma 13:00
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tüm Dünyaya Bir Kez Daha 'Dünya Beşten Büyüktür' Dedi24 Eylül 2020 Perşembe 11:31
  • Ak Parti’de Kongre Süreci Başlıyor06 Mart 2020 Cuma 10:32
  • Ağaç Yeniden Başkan18 Şubat 2020 Salı 10:53
  • HIRSIZLAR TRABZON'DA YAKALANDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:30
  • TORUL'DA KODLAMA YARIŞMASI YAPILDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:27
  • KÖY YOLUNA KAYA YUVARLANDI14 Mart 2019 Perşembe 12:00
  • AK PARTİ TORUL'DA SAHADA14 Mart 2019 Perşembe 11:59
  • ÜRETİMİ ARTIRACAK HAMLELER YAPMIYORUZ12 Mart 2019 Salı 10:41
  • CANLI GENÇLERLE BULUŞTU04 Mart 2019 Pazartesi 13:35
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim