• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Gümüşhane : 26 °C
  • Trabzon : 15 °C

HARŞİT’İN KURUMASINI VE KOKMASINI ÇAMLIKÖY GÖLETİ ÖNLER

05.09.2022 12:32
HARŞİT’İN KURUMASINI VE KOKMASINI ÇAMLIKÖY GÖLETİ ÖNLER
Bağlarbaşı Mahallesi Muhtarı Ahmet Aykutan; havaların sıcak gitmesi ile son günlerde suyu tamamen kuruma noktasına gelen Harşit Çayı’nda oluşan kötü kokuların Çamlıköy (Mavrangel) Göleti’nin yapılmasıyla önleneceğini açıkladı.

Bağlarbaşı Mahallesi Muhtarı Ahmet Aykutan;       havaların sıcak gitmesi ile son günlerde  suyu tamamen kuruma noktasına gelen  Harşit Çayı’nda oluşan  kötü kokuların Çamlıköy (Mavrangel) Göleti’nin yapılmasıyla önleneceğini açıkladı.

2014 yılında planlama ve etüt çalışmalarının başlatıldığı Çamlıköy Göleti’nin bu yıl içinde “2023 yılı Devlet Yatırım Programı”na teklif edileceğini duyduğunu belirten Aykutan şunları söyledi:

“Valimiz Sayın Taşbilek, Milletvekilimiz Sayın Pektaş ve Belediye Başkanımız Sayın Çimen’in gayretleri ile yapım aşamasına gelen Çamlıköy Göleti Harşit Çayı’ndaki susuzluğun da kötü kokuların da tek çözümü. 2014 yılından beri Çamlıköy (Mavrangel) Muhtarımız Necati Ergün’le biz de olayı takip ediyoruz. Çünkü; Harşit yaz aylarında kuruduğu gibi, Bağlarbaşı mahallemize suyu gelen Mavrangel deresi de kuruduğu için hem Çamlıköy halkı hem de Bağlarbaşı halkı yıllardır büyük su sıkıntısı çekiyor”

“2014 yılında Valimizin, Milletvekilimizin ve Belediye Başkanımızın özel ilgileriyle DSİ Bölge Müdürlüğü, Gümüşhane merkeze 10 km uzaklıktaki  Mavrangel deresi üzerinde bir gölet yapmaya karar verdi. Bu yapılacak gölet , hem Çamlıköy ve Bağlarbaşı mahallelerinin sulama ihtiyacını karşılayacak hem de kuruyan Harşit yatağına can suyu olacaktır. Barajın, etütü ve planlama çalışmalarının tamamlanıp bu yıl Devlet Yatırım Programına teklif edileceğini öğrendik“

“Yaptığı sıkı takip ve gayretlerle Gümüşhane’nin  içmesuyu  sorununu halleden Belediye Başkanımız Çimen’in Çamlıköy Göleti’nin de yapım programına alınması için büyük gayret gösterdiğini biliyorum.”

Çamlıköy Göleti, Gümüşhane’ye en yakın gölet olacak. Çamlıköy ile Bağlarbaşı arası, yani Harşit Çayı yatağı arası 10 kmdir. Projede zaten sulama kanalları Harşit’e kadar uzanıyor. Bu gölet yapıldığında Hem Harşit Çayı yatağı, hem de Gümüşhane pırıl pırıl olacak. Bizim küçüklüğümüzde Harşit’te balık tutar, yüzerdik. İnşallah yine o günler gelecek”

“Çamlıköy Göleti’nin yapılmasının amacı birinci derece Çamlıköy ve Bağlarbaşı mahallesinin bahçelerinin de sulanması olduğu için Çamlıköy Muhtarı Necati Ergün’le biz sürekli olayı takip ettik ve ediyoruz.  Şimdi de yetkililerden yapım müjdesi haberini bekliyoruz. Bu vesile ile, bu projeye başından beri destek veren Valimiz Sayın Kamuran Taşbilek’e, Milletvekilimiz Cihan Pektaş’a,  Belediye Başkanımız Sayın Ercan Çimen’e,  DSİ Bölge Müdürlüğü yetkililerine  ve DSİ Gümüşhane Şube Müdürü Ümit Yayla’ya teşekkür ediyorum.”

ŞİMDİ EN ACİL İŞ GÖLETİN YATIRIM PROGRAMINA ALDIRILMASIDIR

“Aldığımız son bilgiye göre Çamlıköy Göleti’nin yapımının bu yıl içinde 2023 yılı programına teklif edilmesi gerekiyor. Bu konuda bir an önce yetkililerden müjdeli haber bekliyoruz.”

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim