• BIST 9791.27
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Gümüşhane : 24 °C
  • Trabzon : 25 °C

HARŞİT PLATFORMU, TİREBOLU – TORUL YOLU İÇİN GÖRÜŞMELER YAPIYOR

17.01.2023 12:56
HARŞİT PLATFORMU, TİREBOLU – TORUL YOLU İÇİN  GÖRÜŞMELER YAPIYOR
Gümüşhane ve Giresun STK’larının oluşturduğu Harşit Vadisi Platformu, Gümüşhane-Tirebolu ve Gölova-Şiran karayoluyla ilgili sorunları CHP İstanbul Milletvekili hemşehrimiz Av.Turan Aydoğan’a aktararak destek istedi.

HARŞİT PLATFORMU, TİREBOLU – TORUL YOLU İÇİN  GÖRÜŞMELER YAPIYOR

Gümüşhane ve Giresun STK’larının oluşturduğu Harşit Vadisi Platformu, Gümüşhane-Tirebolu ve Gölova-Şiran karayoluyla ilgili sorunları CHP İstanbul Milletvekili hemşehrimiz Av.Turan Aydoğan’a aktararak destek istedi.

2016 yılında ihalesi yapılan, 2018 yılında Karayolları tarafından onaylanıp ihale dosyası hazırlanan Tirebolu-Torul yolu ile ilgili çalışmalarına devam eden Harşit Vadisi Platformu, CHP İstanbul Milletvekili Av. Turan Aydoğan’ı ziyaret ederek yol konusunda CHP grubundan destek istedi.

Milletvekili Aydoğan’ın İstanbul’daki çalışma ofisinde gerçekleştirilen görüşmede Harşit Vadisi Platformu Başkanı Çınar Çetinkaya, Gümüşhane-Tirebolu yolunun tarihçesi ve neden önemli olduğuyla ilgili Aydoğan’ı bilgilendirdi.

Harşit Platformu üyesi Gümüşhaneliler Kültür Sanat Çevre ve Sosyal Dayanışma Derneği (GÜDAP) Başkanı Kamil Koç ise Şiran’ın ulaşım yolu olan Suşehri, Gölova, Şiran yolunun özellikle Kelkit Vadisi kısmında ulaşım ve yol konusunda çok büyük sıkıntıların yaşandığını, bu yolun da yapımı için bir çalışmanın yapılması gerektiğini ifade etti.

Özellikle Kelkit Çayı üzerinde Seme deresi mevkinde bulunan YSE Köprüsü ve bağlantılı yolların neden yapılmadığını sorgulayan Koç, “Her yıl birçok kazanın yaşandığı yıllardır yapılmayan Çamoluk, Şiran, Gölova bağlantı yolu olan ve Gücer köyü mevkisinde bulunan utanç köprüsü YSE köprüsü (ecel köprüsü) olarak bilinen köprü ve bağlantı yollarının takipçisiyiz. Sayın Vekilimiz konunun yakın takipçisi olacağını söyledi. Bu konuda 10 gün sonra TBMM de basın toplantısı yapacak. Bu toplantıya CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı da gelecek” dedi.

Kendisinin de Ziganalı olduğunu ve konu ile yakından ilgileneceğini, ekonomisi güçlü olmayan vilayetlerin toprak bile kaybedebileceğini belirten Turan Aydoğan, “Bölgede sanayi tesisleri kurmanın mümkün olmadığını hepimiz biliyoruz. Birbirimizi kandırmaya gerek yok. CHP olarak Karadeniz’in tüm sorunlarının tespiti ve bu sorunların giderilmesini sağlamak amacıyla bir Karadeniz Masası kuruldu ve bölgenin kalkınması ile ilgili çalışmalar bu masa tarafından yürütülüyor. Bu konuyu bu masaya taşıyıp konu ile ilgili çalışmalar yapmalarını isteriz. Bizim Gümüşhane’de vekilimiz yok. Giresun’da bir vekilimiz var. Bölgedeki CHP milletvekilleri ile iletişime geçerek özellikle Tirebolu-Torul yolunun ihalesinin yapılması için çalışmalar yürütebiliriz” dedi.

Görüşme sırasında Giresun Milletvekili Necati Tığlı ile görüşen Aydoğan, “Giresun vekilimiz Necati bey bu konuda daha önce soru önergeleri vermiş ve konuyu gündemde tutuyor. Biz de önümüzdeki günlerde TBMM’de bölge vekillerimiz ve sizlerin katılımı ile bir basın toplantısı düzenleyerek sizlerin sesini duyurup bu yolun ihalesinin yapılması için bir çaba harcarız. Ancak önümüzdeki dönemin seçim olması ve yapılan mevcut bütçenin durumu itibarı ile bu yıl içinde bu yolun ihaleye alınmasının pek mümkün olacağını düşünmüyorum” diye konuştu.

Görüşmeye Harşit Vadisi Platformu Başkanı Çınar Çetinkaya, Platform Üyeleri TİRDEF Başkanı İbrahim Aydın ve Yönetim Kurulu Üyesi Turgay Semiz, Doğankent ve Çevre Köyleri Derneği Başkanı Turan Kabadayı, GİRESUNTV Genel Yayın Yönetmeni A. Öner Meral, GÜDAP Başkanı Kamil Koç, yönetim kurulu üyeleri Baki Can, Ayşe Nadiye Doğan, Fikriye Usta, Nuriye Altıntaş, Erol Doğan ve Sevim Köse katıldı.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim