• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Gümüşhane : 23 °C
  • Trabzon : 24 °C

“HARŞİT GÜMÜŞHANE’YE YÜK DEĞİL, ÖDÜLDÜR”

04.12.2023 12:45
“HARŞİT GÜMÜŞHANE’YE YÜK DEĞİL, ÖDÜLDÜR”
AK Parti Gümüşhane Belediye Başkan Adaya Adayı Yusuf Özgün, Gümüşhane’nin Yeni Vizyonu kapsamında kent ve çevre politikaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Gümüşhane Belediye Başkan Aday Adayı Yusuf Özgün, Kent ve Çevre Politikalarını Açıkladı.

“HARŞİT GÜMÜŞHANE’YE YÜK DEĞİL, ÖDÜLDÜR”

AK Parti Gümüşhane Belediye Başkan Adaya Adayı Yusuf Özgün, Gümüşhane’nin Yeni Vizyonu kapsamında kent ve çevre politikaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Olay Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunan Özgün, Harşit Çayı’nın Gümüşhane için yük olmaktan ziyade büyük bir ödül olduğunu söyledi.

Sürdürülebilir çevrenin Gümüşhane için en önemli boyutlarından birinin Harşit’in kent hayatına dahil edilmesi olduğunu kaydeden Özgün, “İçinden nehir geçen şehirler şanslı şehirlerdir. Dünyanın da en estetik şehirleri yine bu şehirlerdir. Maalesef biz bu şanstan yeterince faydalanamıyoruz. Harşit’in sorumluluğu DSİ’de. Biz belediye olarak, DSİ’nin sahip olduğu imkânları belediyemizin imkânlarıyla ve vizyonuyla birleştirip, halkımıza bu nehrin güzelliklerinden yararlanmayı vadediyoruz” dedi. 

“Değişen İhtiyaçlara Değişen Belediyecilik Anlayışıyla Karşılık Vermeliyiz”

Belediyelerin amacının kent kültürünü besleyen kentleşme ve bu kültürü tamamlayan sürdürülebilir bir çevre olduğunu dile getiren Yusuf Özgün, “Gümüşhane’miz, AK Parti iktidarımızda hızlı bir kentsel dönüşüm sürecine girdi. Bu sürecin doğal bir neticesi de şehrin çeperinin genişlemesi ve artan nüfusu oldu. Haliyle vatandaşlarımızın hizmet talebi de attı. Hem değişen dünyanın ortaya çıkarttığı yeni hizmet ihtiyaçları hem de mevcut hizmetlerimizin de dönüşerek daha etkin hale getirilmesi kaçınılmaz duruyor. Mesela hemşerilerimizin belediye ile olan her işleminin elektronik hale getirilip, insanımızı bürokratik yükten kurtarmamız gerekiyor. Aynı zamanda bu belediyenin de performansını arttıracak bir tarafa da sahip. Bu dönüşüm sadece Belediye hizmetleri bağlamında değil, belediye ile doğrudan iletişimi de içerecek şekilde olmalı. Hemşerilerimiz yeni iletişim imkânları içinde bize doğrudan her türlü görüş ve önerilerini iletebilmeli, aynı şekilde belediye de bu talebe hızlı bir cevap üretebilmeli. Bu altyapıyı kuracağız” diye konuştu.

“Mülkiyet Sorunlarını Vatandaş Odaklı Çözeceğiz”

Kent alanının genişlemesiyle oluşan kreş, okul, rekreasyon alanı, ulaşım ve altyapı hizmetlerinin vatandaşın tercihleri ve istekleri dikkate alınarak düzenleneceğine vurgu yapan Özgün, “Kentsel dönüşümde yaşanan mülkiyet problemlerinin çözümünde hemşerilerimizin kazanılmış haklarının güvencesi olan bir tavırla dönüşümün aktörü ve planlayıcı olmamız gerekiyor. Hem dönüşüm ile yaşanılabilir kent ortamı tasarlarken, hem de kent kültürümüzün dinamiği olan mahalle kültürünü de korumaya özen göstererek hareket edeceğiz. Bu düşünce etrafında sürdürülebilir ve estetik bir kentin kalbi olan yeşili de gözeterek ve genişleterek kentimize yeni bir çehre kazandırmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Geçmişimiz Geleceğimize Işık Tutacak”

Kent kültürünün abideleri olan tarihi eserlere kayıtsız kalınamayacağına dikkat çeken Özgün, “Gümüşhane binlerce yıllık bir geçmişin izlerini her yerinde sergilerken, bunları görünür kılmak da belediyenin görevi. Bu alana özellikle odaklanacağız. Geçmişimize hak ettiği değeri vererek geleceğimize ışık tutmasını sağlayacağız. Hatta diyebilirim ki kent estetiğimizi de bu mirası yansıtacak şekilde düzenlemeye çalışacağız. Biz inanıyoruz ki; yüzyıllara meydan okuyarak günümüze ulaşan bu eserler şehrimizin hafızasıysa eğer, onları korumak da belediyenin asli görevidir” dedi.

HABER: Ebuzer Yapar

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim