• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Gümüşhane : 9 °C
  • Trabzon : 15 °C

HARŞİT ÇOK AĞIR KOKU VE TEHLİKE SAÇIYOR

01.09.2022 12:36
HARŞİT ÇOK AĞIR KOKU VE TEHLİKE SAÇIYOR
Saadet Partisi Gümüşhane İl Başkanı Av. Akın Demir, Harşit Çayı’nın suyunun kurumasının ardından oluşun kokunun Gümüşhane’de hastalıklara neden olabileceğini söyledi.

Saadet Partisi Gümüşhane İl Başkanı Av. Akın Demir, Harşit Çayı’nın suyunun kurumasının ardından oluşun kokunun Gümüşhane’de hastalıklara neden olabileceğini söyledi.

SP Gümüşhane İl Başkanı Av. Demir yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“Ağustos sıcakları ile beraber Harşit Çayı tamamen kurumuştur. Dere de su namına hiçbir şey kalmamış sadece kanalizasyon kaçakları sebebi ile ağır bir koku ve hastalık kalmıştır. Şehrin merkezinde bu görüntüye ve kokuya tahammül edebilmek mümkün değildir.

Aynı zamanda bu hal hastalık riskini de artırmış ve bilhassa dere kenarında ki evlerde bu konu sebebi ile insanlar bu yaz sıcağında evlerinin penceresini açamaz olmuşlardır. Bu sebep ile yetkililerin bir an önce bu meseleye el atması gerekmektedir.

Belki şuan kısa vadede bir çözüm yolu yoksa da bu sorunun şehrin kangren haline gelmiş bir meselesi olması ve de bu zamana kadar çözüm yönünde çaba gösterilmemesi üzüntü verici bir durumdur.

Burada iki şey düşünülebilir. Birincisi şehrin içinde derenin üstünün kapatılması ve üzerine park ve bahçeler ile yeni bir hava ve güzellik katılabileceği gibi bu nahoş görüntü ve koku giderilebilir.

İkinci yol ise Yağlıdere Deveboynu mevkiinde ki suyun ve Bahçecik Barajında ki suyun bu amaçla kısmen kullanılması ile bu sorun çözülebilir.

Lakin bu işi dert edinmediğimiz müddetçe değişen hiçbir şey olmaz. Bilindiği üzere Jandarma Köprüsü ve Ahmet Ziyaüddin Külliyesi ilgili birkaç ay önce gündeme gelen konular ilgililer tarafından kısa zamanda çözüme kavuşturulacak denilmiş olunmasına rağmen maalesef tek bir adım dahi atılmamıştır.

Şehirde yaşayan insanlar olarak bu nahoş görüntüyü – kokuyu çekmek zorunda değiliz. Bu sebep ile bira an önce bu mesele şehrin idarecileri tarafından tüm yönleri ile ele alınmalıdır.

Enerjimizi ve imkanlarımızı öncelikli meselelere verirsek bu mesele mesele olmaktan çıkar.”

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim