• BIST 8718.11
  • Altın 2245.94
  • Dolar 32.3321
  • Euro 35.1754
  • Gümüşhane : 3 °C
  • Trabzon : 10 °C

GÜSİAD’DAN SÜLEYMANİYE ÇIKARMASI

07.04.2021 11:04
GÜSİAD’DAN SÜLEYMANİYE ÇIKARMASI
Gümüşhane Sanayici ve İş Adamları Derneği (GÜSİAD) Süleymaniye Kayak ve Turizm Merkezi Projesine destek için işadamlarından oluşan bir heyetle Gümüşhane’ye geldi.

GÜSİAD’DAN SÜLEYMANİYE ÇIKARMASI

Gümüşhane Sanayici ve İş Adamları Derneği (GÜSİAD) Süleymaniye Kayak ve Turizm Merkezi Projesine destek için işadamlarından oluşan bir heyetle Gümüşhane’ye geldi.

Mahallenin ve kayak merkezinin gezilmesinin ardından yapılan toplantıda Süleymaniye Koordinasyon ve Eylem Kurulu kurulması başta olmak üzere bir dizi önemli karar alındı.

GÜSİAD Genel Başkanı Yüksel Yalçın, beraberinde Başkan Yardımcısı Cahit Karakullukçu, GİAD Başkanı Erdal Kurt, GÜSİAD İzmir Temsilci Murat Koç, Mimar Mustafa Şahin, GÜMÜP Başkan Yardımcısı Bektaş Karakelle ve Yüksek Mimar Burak Dolu ile Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek’in ev sahipliğinde bir dizi programa katıldı.

İlk olarak kentin eski yerleşim yeri olan tarihi Süleymaniye Mahallesini gezen heyete Yüksek Mimar ve bölge sakini Burak Dolu, bölgenin tarihçesi ve tarihi eserler hakkında bilgilendirmeler yapıldıktan sonra heyet kayak merkezinin 2 bin 230 metre yükseklikteki zirvesine çıktı.

Nisan ayı olmasına rağmen oldukça yoğun kar potansiyeli olan zirveyi yerinde gezen işadamları daha sonra Gümüşhane Valiliği binasında gerçekleşen değerlendirme toplantısına katıldı.

Vali Kamuran Taşbilek başkanlığında, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüseyin Ateş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yardımcısı Kemalettin Demirkıran’ın katıldığı toplantıda Süleymaniye Kayak ve Turizm Merkezinin gelişimi kapsamında bir dizi kararlar alındı.

Toplantıda konuşan Gümüşhane Valisi Kamurak Taşbilek, Süleymaniye’nin özel bir bölge olduğunu belirterek, “Biz artık bu işin sonuçlanmasına dönük somut projeler üzerine çalışıyoruz. Dünyanın en seçkin firmalarından biriyle proje çalışması yaptık. Kurum olarak sürece yoğun katkı sağlıyoruz. Gümüşhaneli iş adamlarının da desteği ile bu projenin gerçekleşmesinde tüm kurumlarımızla birlikte destek olacağız. Kayak merkezi için gereken teleferik sistemlerinin kurulmasına önümüzdeki aylarda başlayacağız. Bölgenin gelişimi için sürece ekonomik veya bilgi donanım dahil hemşerilerimizden destek bekliyoruz” dedi.

GÜSİAD Genel Başkanı Yüksel Yalçın ise Vali Taşbilek’in bu konudaki özverili girişimlerinin kendilerini mutlu ettiğine değinerek, “Kendilerine ve bu konuyu çalışma alanı olarak benimsemiş tüm kurumlarımıza teşekkür ediyoruz. GÜSİAD, Süleymaniye Kayak ve Turizm merkezi projesi için yatırım aşamasına gelişi sürecindeki yasal altyapıların oluşumuna da dikkat çekerek uzun yıllardır mücadele veriyor. Bugün geldiğimiz aşama oldukça sevindiricidir. Bu heyecanlı toplantılardan sonuç alan çıktılar elde etmek istiyoruz. Şirket kurulum süreci ve sair hazırlıklar için üstümüze düşeni yapacağız. Bu tarihi mekanı Safranbolu gibi Beypazarı gibi bir yapıya kavuşturmamız gerekiyor. İnanırsak yaparız. Ama bugün, ama yarın Süleymaniye bölgenin tarihi turizm incisi olacak, kayak merkezi ise zaman içinde markalaşan gümüş bir inci gibi duracak. Süleymaniye aynı zamanda Gümüşhane'nin de markalaşmasına katkı sağlayacak. Hedefimiz el birliği ile marka şehirler oluşturmak. Başta Valimiz olmak üzere, Belediye Başkanımıza, GTSO Başkanımıza ve tüm birimlerimize ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Ana hatlarıyla görüşmenin dipnotları şu şekilde oluştu:

- Gümüşhane Valiliğinin himayelerinde, programa katılan birimlerin üye destekleriyle "Süleymaniye Koordinasyon Eylem Kurulu" kurulmasına karar verildi.

- Kurulun belli periyotlarda süreçleri yönetmek için Gümüşhane'de veya gerektiğinde İstanbul’da bir araya gelmesi planlandı.

- Gümüşhane Belediyesi, Süleymaniye Mahallesi Koordinasyon ve Eylem Kurulu için Belediye Binasında bir ofis oluşturacak.

- Bölge Master Planlarını oluşturulması ve Belediye tarafından çalışmaların yürütülmesi amacıyla Yüksek Mimar Y.Burak Dolu Danışman statüsünde yetkilendirilerek belediye binasındaki  Süleymaniye ofisinde çalışmalara başlayacak.

- GÜSİAD üyelerince Gümüşhane Girişim Grubu olarak bir anonim şirket kurulacak. Bu şirket, Süleymaniye Mahallesinde Gümüşhane Konakları ve tarihi Gümüşhane evleri tipinde tarihi dokuya uygun olarak onaylanmış mimari tasarımlarda, özel mülk sahiplerinden satın alabilecek veya kamu arazilerinde yap işlet devret esaslı iş modelleri oluşturacak.

- Bu kapsamda yereldeki mülk sahiplerinin bilgilendirilmesi ve bu girişime destek için muhtarlık seviyesinde destekle programlar yürütülecek.

- Projenin yürütülmesine esas teşkil edecek 5366 sayılı “Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanun” kapsamındaki uygulama usul ve esasları incelenerek, gerekirse TOKİ uygulamaları dahil örnekler araştırılacak.

- Kültürel varlıklar kapsamındaki binaların teşvik destekleri incelenecek.

- Bölgenin Master planı incelenecek, imara uygun bina ve arsa varlıklarının envanteri Girişim Grubu şirketine rapor olarak sunulacak.

- Bu çalışmalara eş zamanlı Kayak Merkezinin tepe arazisinde, Valilik Tarafından leke çalışmaları yapılmış projeye uygun olarak oluşturulacak oteller bölgesindeki Butik Otel projelerinin çalışmaları başlatılacak ve bu bölgede yatırımların hızlandırılması sağlanacak.

- Valilik tarafından temin edilmiş ve kayak arazisinde yerleştirilecek olan teleferik sistemlerinin montajının Valilik tarafından devreye alma işlemlerinin 2021 sonu gibi tamamlanması ve aktif kayağın 2022 de başlaması öngörülmüştür.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim