• BIST 9092.76
  • Altın 2324.854
  • Dolar 32.3718
  • Euro 34.9834
  • Gümüşhane : 15 °C
  • Trabzon : 16 °C

GÜSİAD MEMNUN DÖNDÜ

28.07.2017 10:34
GÜSİAD MEMNUN DÖNDÜ
Gümüşhane Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜSİAD) Başkanı Yüksel Yalçın, beraberinde yer alan heyetle birlikte Gümüşhane’de bir dizi ziyaret ve temasların ardından yaptığı açıklamada, Gümüşhane’den son derece olumlu izlenimlerle ayrıldığını belirterek, Va

Gümüşhane Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜSİAD) Başkanı Yüksel Yalçın, beraberinde yer alan heyetle birlikte Gümüşhane’de bir dizi ziyaret ve temasların ardından yaptığı açıklamada, Gümüşhane’den son derece olumlu izlenimlerle ayrıldığını belirterek, Vali Okay Memiş öncülüğünde yapılan çalışmalardan övgüyle söz etti.

“SÜLEYMANİYE DAMGASINI VURDU

Gümüşhane Valiliği, Gümüşhane Belediye Başkanlığı ile Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası nezdinde yapılan ziyaretlerin gündemine Süleymaniye Mahallesi’nin damgasını vurduğunu ifade eden Yalçın, sürdürülen çalışmalarla 2018 yaz mevsiminde turist akımının bölgeye kayabileceğini dile getirdi.

“TİTİZ VE KALICI ÇALIŞMALAR VAR”

Yalçın, tarihi yapılar, tarihi dokuya uygun yapılan çalışmalar, bölgede yükselen eserlerin Süleymaniye Mahallesi’nin asırlık mazisi ile özdeşleşerek belirginleştiğini kaydederek, ‘Sayın Valimiz yaptığımız ziyarette de ifade ettiler, bölgeye ayrı bir önem verdiklerini önemle vurguladılar. Bölge ile ilgili olarak geniş konseptli düşünceleri ve yaşama geçirmeyi planladıkları çalışmaların ayrıntılarından söz ettiler. Burada ifade etmek istediğimiz şey bölgede titiz ve kalıcı bir şekilde çalışmalar yürütülüyor. Valiliğimiz ile Belediye Başkanlığımız ile müşterek hareket ederek ortaya konulan çalışmalar bizleri bu kanıya itti. Bölgede ayrıca yepyeni tarihi eserlerin ortaya çıkması da enteresan bir şekilde kendisini göstermiş. Yenilenen konaklar, yapılan yollar, tarihi dokunun bozulmadan tamamlanacak yerleşim sahaları göz önünde bulundurulduğunda ve bölgenin tamamlayıcı unsurları sona erdiğinde Gümüşhane, artık Karaca Mağarasına gelip geri dönen turist kafilesi, yabancı konuklar ve yerli turizmcilerle anılmayacaktır” dedi.

NECMETTİN ÖĞRETMEN UNUTULMADI

GÜSİAD Başkanı Yalçın, Tunceli'de alçakça şehit edilen Necmettin Yılmaz öğretmenin ailesini de ziyaret ederek başsağlığı dileklerinde bulundu. Yalçın, Necmettin Öğretmenin şehit edilmesinden duyduğu üzüntüyü baba Hamit Yılmaz'a iletti.

BELEDİYE BAŞKANI ÇİMEN HEYETİ SÜLEYMANİYE’DE AĞIRLADI

Belediye Başkanı Ercan Çimen’e de teşekkür eden GÜSİAD Başkanı Yüksel Yalçın, “Sayın Başkan bizleri bölgede ağırladı, yapılan çalışmalardan söz etti. Müthiş bir gayret var” diye konuştu.

 GÜSİAD AYRINTILI AÇIKLAMA YAPACAK

GÜSİAD Başkanı Yalçın, Gümüşhane izlenimleri ile ilgili olarak ayrıntılı açıklamanın İstanbul dönüşü iş dünyası ile paylaşılacağını da ifade etti.

DOKİŞ GÜNDEMDEYDİ

Yalçın, başkanlık koltuğuna oturduğu gün sonrası kendi çalışması olan DOKİŞ projesinin de Gümüşhane ziyareti esnasında Vali Memiş’e ifade edildiğini söyledi. Yalçın, GTSO ve Üniversite Rektörlüğüne yapılan ziyaretlerde de bu konunun gündeme alındığını söyledi.

GTSO İLE İŞBİRLİĞİ İYİ NİYET ÇALIŞMASI

GÜSİAD Başkanı Yüksel Yalçın, Gümüşhane ziyaretlerinin bir diğer ayağı olan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığınca da karşılıklı olarak işbirliği ve iyi niyet çerçevesinde bazı görüş ve önerilerin de her iki tarafça benimsendiğini kaydetti.

GÜSİAD VALİ MEMİŞ’İ AĞIRLAYACAK

Yalçın, Vali Okay Memiş’i Gümüşhane iş dünyasına dönük bazı kazanımların tartışılabileceği ayrıca öngörü ve telkinlerinde tartışılacağı bir programda ağırlamak istiyor. GÜSİAD Başkanı Yalçın, “Sayın Valimizin uygun programının olacağı bir gün de Eylül ayı içerisinde olabilir kendilerini İstanbul’da ağırlamak istiyoruz” dedi.

İbrahim Özdemir-Figen Tok

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim