• BIST 9574.22
  • Altın 2493.407
  • Dolar 32.6002
  • Euro 34.8556
  • Gümüşhane : 20 °C
  • Trabzon : 16 °C

GÜSİAD İFTARDA BULUŞTU

11.06.2018 17:20
GÜSİAD İFTARDA BULUŞTU
Gümüşhane Sanayi ve İş Adamları Derneği (GÜSİAD) iftar programını İstanbul Bahçelievler’deki Vatan Okulları yerleşkesinde yaptı.

Açılış konuşmasını Genel Sekreter Soner Keleş’in yaptığı toplantıda GÜSİAD Genel Başkanı Yüksel Yalçın, GÜSİAD’ın bir yıllık icraatları hakkında bilgi verdikten sonra ülke gündemini iş dünyası penceresinden değerlendirdi.

“Bir Yılın Z Raporu”

GÜSİAD’ın yeni dönem yönetimi olarak geçen yıl Haziran ayında göreve başladıklarını kaydeden Yalçın, “İlk olarak Gümüşhane’ye gitik. Gümüşhane Valiliği, il ve İlçe Belediye Başkanlarımız Gümüşhane Ticaret ve Sanayi odamızı ziyaret ettik. Gümüşhane şube başkanlığımızı ziyaret ettik. Gümüşhane’deki yatırım fırsatları ve iş dünyasının işbirliğine dönük fikir alışverişlerinde bulunduk. Müteakiben İstanbul’da, iş dünyasının temel konularını Gümüşhane Milletvekilleri ile değerlendirdik. Gümüşhane Üniversitesi ile biri işbirliği olmak üzere iki etkinlik gerçekleştirdik. Üniversitemizin Vakfının kurulmasında destek olmak için çalışmalar başlattık. Vakfımızın mütevellisine ve maddi destek sağlayacak üyelerimize ilişkin çalışmaları tamamladık, önümüzdeki günlerde üniversite yönetimi ile paylaşacağız. GÜSİAD olarak İş Dünyası ve Üniversite İşbirliğini gelişim hedeflerimizin merkezine koyduk. Üniversitemizden dört akademisyen arkadaşımızı Sn.Rektörümüz Prof.Dr.Halil İbrahim Zeybek beyin onaylarıyla GÜSİAD Akademik Danışma Kuruluna aldık. Önümüzdeki aylarda meslek komitelerimizin etkinlikleri başladığında Gümüşhane Üniversitesinde yetkilendirilmiş danışmanlarımızı davet edeceğiz” dedi.

“Meslek Komitelerimizi Oluşturduk”

İnşaat Sektörü Meslek Komitesinde Cahit Karakullukçu, Üretim Sektörü Meslek Komitesinde A.Sami Bozkır, Eğitim Sektörü Meslek Komitesi Dr.Turay Kesler,  Mühendislik ve Yapı Denetim Firmaları Meslek Komitesinde Davut Gündüz, Enerji Komisyonunda Hasan Pezük le birlikte meslek komitelerini oluşturduklarını kaydeden Yalçın, böylelikle GÜSİAD, Ticaret Odası ve Sanayi odalarındaki meslek komitelerindeki yapılara paralel iç organizasyonunu oluşturmuş olduğunu, ilave olarak, 2017-2018 yılını Enerji Yılı ilan ederek, Enerji komisyonuyla bir dizi faaliyetler icra ettiklerini söyledi.

“Platformlarımızı Yapılandırdık”

Başkan Yalçın, GÜSİAD bünyesinde kurulan platformlarla ilgili şu değerlendirmede bulundu: “Kuruculardan akademisyen, avukat, mühendis, hekim olanlar vardı. Üniversite ve Sanayi İşbirliği programımızı çok daha ileri seviyelere taşımak için GAP-Gümüşhaneli Akademisyenler Platformumuzu oluşturduk. Prof.Dr.Cemal İbiş hocamızı başkan olarak atadık. Bugün itibarı ile yüze yakın Türkiye’nin dört bir yanından akademisyenlerimiz havuzumuzda bulunuyor. Gerek iş dünyamızın gerekse ticari işletmelerimizin hukukçulara avukatlara ihtiyacı oluyor. Çok sayıda hukuk bürolarımız var. Bu sebeple Gühup-Gümüşhaneli Hukukçular Platformu’nu oluşturduk. Başkanlığına GÜSİAD’ın emektarlarından Av.Süleyman Aydın beyi atadık. Üyelerimizden hekimlerimiz var. Ayrıca Tıp alanına üretim yapan üretim şirketlerimiz var. İşbirliğimizi artıralım önemli olanda ithale bağlı olduğumuz Tıbbi ekipmanların üretimi konularında hekimlerimizin desteğini alalım istedik. Öte yandan hastane ve tıp merkezleri girişim alanlarında yatırım yapmak isteyenlere mesleki tecrübeleri ile hekimlerimizi bu sürece dahil etmek istedik. Bu ihtiyaçtan hareketle Gümüşhaneli Hekimler Platformunu oluşturduk. Başkanlığına Prof.Dr.Özkan Ateş’i atadık. Malumunuz üzere 2005 yılında kurulmuş olan GÜMÜP 2015 yılında GÜSİAD bünyesinde aktif bir platform olarak Yüksel Hamzaoğlu başkanlığında devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda GÜMÜP ile birlikte, Rüzgar ve Güneş Enerjisi Uygulamaları bahsinde sektörden firmalar ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirdik. O çalışmanın sonunda gördük ki, Rüzgar Enerjisi yatırımları AVM yatırımlarının geri dönüşünde neredeyse yarı yarıya. Yani AVM yapacağımıza rüzgar enerjisi alanında yatırım yapmak 2 katı daha kazandırıyor. Önümüzdeki günlerde bu konuda yatırım danışmanları firmalarından destek alarak bu konuları Gümüşhaneli yatırımcılarımızla paylaşacağız.”

Günöp- Gümüşhaneli Üniversiteli Öğrenciler Platformu

GÜNÖP, 2008 de Onursal Başkanımız Kenan Aydın hocamızın destekleriyle kurulmuş ve bugün Güsiad’ın hamiliğinde devam ediyor. Gençlerimiz bir arada olmayı seviyor biz de onlara staj, yarı zamanlı iş bulma ve mesleki koçluk yapmaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz günlerde GÜNÖP öğrencilerinden 29 kişinin katılımı ile bir ay süreli uygulamalı AutoCad sertifikalı eğitim verdik.

Güsem-Güsiad Sürekli Eğitim Merkezi  

GÜSEM-GÜSİAD Sürekli Eğitim Birimini kurduk. İş dünyası olarak yaşam boyu eğitimi iş yapma biçimimizin bir parçası olarak görüyoruz. GÜSEM Başkanlığına Hamit Arslan hocamızı atadık. Önümüzdeki aylarda İş dünyamızın üyelerine, mühendis ve yöneticilik konularında da GÜSEM programını paylaşacağız.

Genç Güsiad 

GÜSİAD’ın kurucu ve emek veren üyelerin çocuklarından müteşekkil ikinci neslimizi yetiştiriyoruz. Burada başarılı olan kardeşlerimiz önümüzdeki dönemlerde Güsiad’ın potansiyel Yönetim Kurulu Üyeleri olacaklar. Öte yandan yönetici yeteneklerini geliştirip, iş dünyasının dinamik topluluklarına hazırlıyoruz.”

Yalçın, sıradaki programların bazılarını şöyle açıkladı: “Gümüşhane Ticaret Sanayi Odası ile birlikte İş Adamları Kurultayı yapmak istiyoruz. Bunu Gümüşhane’de yapmayı planlıyoruz. Eğitim ve Enerji başta olmak üzere yatırım danışmanları ile çalışarak üyelerimize yatırım tavsiyelerinde bulunacağız. Komşu illerimizin İş Adamları Dernekleri ile ortak çalışmalar planlıyoruz.  Devlet Destekleri konusunda üyelerimizi bilgilendirme programı. İnşaat Sekörü firmalarımızı yeni çıkan “İmar Barışı ve Kentsel Dönüşüm Başlıklarında” iki tema ile bir araya getirmeyi planladık. İTO ve İSO Başkanlarımızı ağırlayarak hemşeri iş adamlarımıza bu iki kurumun iş fırsatı alanları ile buluşturmak,
gibi faaliyetler oluşturacaktır.”

Yalçın son olarak önümüzdeki günlerde yapılacak olan seçimin de hayırlı sonuçları olmasını dileyerek, “Ancak iş dünyasını da etkileyen bir hususu paylaşmak istiyorum. Türkiye’de son dönemlerdeki siyasi iletişim oldukça gergin. Çok zaman nezaket sınırlarını da aşan bu iletişim iş dünyasında birbiri ile iş yapma kabiliyeti olanları da siyasi tartışmaların merkezine çekerek negatif etkiliyor. Bugün bu masada 3 farklı siyasi partinin milletvekili adayı ve eski milletvekilimiz var. Hepsi yan yana. Biz birlikte fikirlerimizle üretebilmeyi öğrenmeliyiz. Bizim İslam anlayışımız, iyiliklerde yarışın diyor, iyiliklerde kapışın demiyor. Bu dilin düzeltilmesi için STK’larımızada büyük iş düşüyor" dedi. Müteakiben katılan milletvekilli adaylarını ve kürsüye davet ederek birlik mesajı verdi.

Başkan Yüksel Yalçının konuşmasının ardından Gümüşhaneli Hekimler Platformu Kurucu Başkanı Prof.Dr.Özkan Ateş’e, Gümüşhaneli Avukatlar Platformu Başkanı Av.Süleyman Aydın’a atama beratları takdim edilirken kendilerinin yeni başkanlar görüşlerini paylaştı.

Programın sonraki oturumunda programa Ankara’dan gelen AK Parti Gümüşhane eski milletvekili Feramuz Üstün, İYİ Parti İstanbul  Milletvekili Adayları Ümit Beyaz ve Aysap Cebeci, CHP İstanbul Milletvekili Adayı Turan Aydoğdu birer konuşma yaptıktan sonra kürsüde siyasi barış resmi verdiler.

Programda GÜSİAD Onursal Başkanı Prof.Dr.Kenan Aydın,  Gümüşhaneli Akademisyenler Platformu Başkanı Prof.Dr.Cemal İbiş,  GÜMÜP Başkanı Yüksel Hamzaoğlu birer konuşma yaptı.

Kesler’e Türk Bayrağı Rölyefi

GÜSİAD Genel Başkanı Yüksel Yalçın, Vatan Okulları Yönetim kurulu başkanı GÜSİAD Üyesi hemşerimiz Turay Kesler’e iftara ev sahipliği yaptığı için teşekkür ederek, Şiran Halk Eğitim Müdürlüğü’nde elle yapılmış olan Türk Bayrağı Rölyef’i hediye etti.

Programa ayrıca YTÜ İnşaat Fak. Öğretim Üyesi Prof.Dr.Yusuf Ayvaz, İBB Raylı Sistemler Müdürü Hasan Pezük, ŞEKAV Genel Sekreteri Ramazan Kahveci,  ŞİDEF Genel Başkanı Serkan Kaya, GÜDEF Yönetimi adına Köksal Ceylan, AVDEF Başkanı Özcan Özbey, Kırklareli GİAD Başkanı Bünyamin Yılmaz, İl dernek başkanları ve GÜSİAD üyeleri katıldı.

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim