• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Gümüşhane : 15 °C
  • Trabzon : 14 °C

GÜSEV GÜMÜŞHANE’DE ÖZEL EĞİTİM KURUMU YAPACAK

24.04.2015 13:43
GÜSEV GÜMÜŞHANE’DE ÖZEL EĞİTİM KURUMU YAPACAK
Gümüşhane Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı (GÜSEV) istişare toplantısı Gümüşhane’de gerçekleştirildi.

Toplantıda GÜSEV'in Gümüşhane'de yaptıracağı eğitim kurumu masaya yatırıldı. 
Kral Park tesislerindeki toplantıya Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İSTAÇ A.Ş. Genel Müdürü ve GÜSEV Mütevelli Heyeti Başkanı Osman Akgül, GÜSEV Yönetim Kurul Başkanı Vahit Olgun, GÜSEV yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan ve 2012 yılında kurulan GÜSEV’in çalışmaları hakkında bilgi veren GÜSEV Yönetim Kurulu Başkanı Vahit Olgun, vakfın bu yıl 750 üniversite öğrencisine burs verdiğini belirterek, burs faaliyetlerine ek olarak önümüzdeki yıl Gümüşhane’de özel bir eğitim kurumu yapmayı ve Gümüşhane eğitimine katkı sağlamayı hedeflediklerini dile getirdi.
Olgun’un ardından söz alan İSTAÇ A.Ş. Genel Müdürü ve GÜSEV Mütevelli Heyeti Başkanı Osman Akgül ise Gümüşhane’nin eğitimden başka çıkış yolunun olmadığını ifade ederek, imkanlar ölçüsünde öğrencilere destek olmaya çalıştıklarını ve burs verilen öğrenci sayısını, vakfın gelirlerini daha da yükseltmek suretiyle artırmayı hedeflediklerini söyledi. Gümüşhane’de özel bir eğitim kurumu yapma hedeflerini hatırlatarak, bunun bir başlangıç olacağını ve daha büyük hedeflere yürüyerek ileride Gümüşhane’ye bir vakıf üniversitesi kurulabileceğini belirtti.
Belediye Başkanı Ercan Çimen ise, GÜSEV’in çok güzel ve hayırlı çalışmalara imza attığını belirterek, yapılması planlanan özel eğitim kurumu için gereken arsa konusunda elinden gelen desteği vereceğini söyledi.
Toplantıda bir konuşma yapan Vali Yavuz, İstanbul’da yerleşik olan ama ülkenin birçok kentinde hangi alanda iştigal ediyorsa o konuda kendisini tartışmasız ispatlamış olan Gümüşhanelilerin bundan 3 yıl önce çok hayırlı ve iyi bir düşünceyle yola çıkmak suretiyle kurdukları GÜSEV’in istişare toplantısı amacıyla bir araya geldiklerini ifade ederek, “İnsan hayatı günümüzde o kadar yoğun bir tempoyla geçiyor ki, şu dört günlük dünyada önemli olan hayırlı işlere imza atmak, anlamlı işlerle iştigal etmek. Bu anlamda çok hayırlı işlere imza atmak üzere bu vakfımızın oluştuğunu memnuniyetle öğrendim. Bizler de, her hal ve şartta yaptıkları tüm faaliyetler konusunda her yerde destek olmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.
İslam dininin ilk emrinin “Oku!” olduğunu hatırlatan Vali Yavuz, bunun, eğitimin her şeyin başı olduğu mesajı verdiğini belirterek, “Eğitimli insan, çok istisnalar hariç kendisinden kimseye zarar gelmeyen insandır. Bu vakfımız da, eğitim gayesiyle yola çıkıyor, kültürle ve sağlıkla devam ediyor.” dedi.
Gümüşhane Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı’nın öğrencilere burs ve barınma imkanları sağlamanın yanında, özel eğitim kurumu ve devamında da vakıf üniversitesi kurmayı planladığını kaydeden Vali Yavuz, bunun Gümüşhaneliler için çok zor bir hedef olmadığını söyleyerek, “Gümüşhane yeter ki kendisine güvensin, yeter ki gücünü keşfetsin. Çünkü, sıla-i rahim dediğimiz önemli hasleti hiçbir zaman elden bırakmayan dışarıda yaklaşık 500-600 bin civarında gurbetçi hemşehrimiz ile yurtdışında 50-100 bin civarında hemşehrimizin gerek yatırım gerek fikir anlamında katkıları ile birlikte Gümüşhane çok güzel gelişmelere hazır ve nazır. Bu belki zaman alabilir ancak, sivil toplum kuruluşlarımızın ve bizlerin gücünü de bir araya getirdiğimiz zaman, inşallah Gümüşhanemiz her geçen yıl çok daha mesafe kat edecektir ve Gümüşhaneli hemşehrilerimizin ekonomik refah düzeyi, yaşam konforu ve kalitesi de gittikçe artacaktır.” dedi.
Toplantıda daha sonra, sivil toplum örgütü temsilcileri ve basın mensupları söz alarak, görüş ve önerilerini iletti.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim