• BIST 9093.3
  • Altın 2324.193
  • Dolar 32.3628
  • Euro 34.9825
  • Gümüşhane : 18 °C
  • Trabzon : 17 °C

GURBETTEN NEFESLER

09.01.2018 08:26
GURBETTEN NEFESLER
Ankara Gümüşhane İş Adamları Derneği (GİAD) yönetim kurulu kültürel etkinlikler kapsamında ‘Gurbetten Nefesler / Nefesten Türküler’ temalı Türk Halk Müziği Konseri düzenledi.

Ankara Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Salonunu dolduran yüzlerce davetlinin katıldığı programda açılış konuşmasını yapan GİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Kurt, GİAD Yönetim Kurulu olarak büyük bir şevkle ve sorumluk duygusuyla faaliyet gösterdiklerini, günümüze kadar da 100’den fazla etkinliğe imza attıklarını, sorumluklarını layıkıyla ve liyakatla yapmak için çaba göstermeye devam edeceklerini söyledi.

“Gurbetten Nefesler / Nefesten Türküler” temalı türkü şöleniyle misafirlerin gönüllerine dokunmayı, memleket, özlem ve hasret duygularıyla yoğunlaşan bir konser amaçladıklarını ifade eden Kurt, bu organizasyonda büyük emekleri, özverileri olan Yönetim Kurulu üyelerine ve bütün katılımcılara teşekkür etti.

Yaklaşık 70 sanatçıdan oluşan T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu, Türk halk ezgilerinin en seçkin örneklerinin seçildiği türkülerden oluşan bir konser sundu.

İki bölümlü olarak gerçekleştirilen konserin ikinci bölümünde Gümüşhane ve yöresi türküleri Anadolu müziğinin çok boyutluluğu içinde bir orkestra disiplini ile seslendirilirken, Ankara Seymenler Grubunun da oyunlarıyla konsere renk kattı.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Salonunu dolduran yüzlerce davetlinin ayakta alkışladığı heyecan dolu programda Gümüşhane eski milletvekilleri Kemalettin Aydın ve Mustafa Canlı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Asım Keser, Kültür Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Yalçın Kurt, Ankara Devlet Halk Müziği Korosu Müdürü Hasan Öztürk ve Koro Şefi Necmi Kıran’a plaket takdim edildi.


 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim