• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Gümüşhane : 25 °C
  • Trabzon : 15 °C

GÜNYÜZÜ KÖYÜ MUHTARI TEMEL’DEN REFERANDUM AÇIKLAMASI

10.09.2021 12:18
GÜNYÜZÜ  KÖYÜ MUHTARI TEMEL’DEN REFERANDUM AÇIKLAMASI
4 Eylül 2021 tarihinde Kürtün’e bağlı Günyüzü ve Üçtaş köylerinde yapılan referandumun ardından çıkan haberlere Günyüzü Köyü Muhtarı Mustafa Temel yazılı bir cevap yayınladı.

GÜNYÜZÜ  KÖYÜ MUHTARI TEMEL’DEN REFERANDUM AÇIKLAMASI

4 Eylül 2021 tarihinde Kürtün’e bağlı Günyüzü ve Üçtaş köylerinde yapılan referandumun ardından çıkan haberlere Günyüzü Köyü Muhtarı Mustafa Temel yazılı bir cevap yayınladı.

Köy Muhtarı Mustafa Temel yayınladığı açıklamada referandumdan saatler sonra aile ortamında çekilen bir resmin iyi niyet sahibi olmayan kişi ya da kişilerce farklı amaçlar için kullanıldığı belirtti.

Muhtar Temel yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“Günyüzü ve Üçtaş köylerinin haklı talepleri sonucunda devletimizin yetkili mercilerinin aldığı kararlar doğrultusunda 04/09/2021 Cumartesi günü Günyüzü ve Üçtaş köylerinde halk oylaması yapıldı. Sandıktan çıkan sonuç her iki köy halkının büyük çoğunluğunun otuz bir yıl önce kendi iradesini yok sayan dönemin siyasi otoritesinin aldığı kararı kabullenmediğini gösterdi. Demokrasinin bir gereği olarak yapılan halk oylaması neticesinde köy halkları tercihlerini daha önce bağlı bulunduğu Giresun ilinden yana kullanarak böylece kendi iradesini yok sayan zihniyeti kabullenmediğini sandığa yansıttı.

Halk oylaması, öncesinde ve sonrasında devletimizin aldığı önlemler sonucunda gayet demokratik bir ortamda huzur içerisinde yapıldı. Görevliler tarafından halkın gözü önünde oy sayım işlemi tamamlanıp tutanaklara geçirilip ilgili mercilere teslim edildi. Seçim sonuçlarından sonra halkın iradesinin evet yönünde çıkmasını hazmedemeyen bazı çıkar grupları sosyal medya üzerinden algı operasyonlarıyla hem şahsımı hem de köylünün iradesini karalayarak kendilerince bir başarı elde etmenin peşine düştüler. Köy halkı şunu bilmeli ki otuz bir yıl önce benim köylümün iradesini yok sayan zihniyetle bugün sandıktan çıkan neticeyi kabullenemeyen bu zihniyet aynı zihniyettir ve onlar her dönemde köyün adını kullanarak kendi çıkarlarını Törnük köyünün çıkarlarının üstünde tutmuştur. Törnük halkı bu gerçeği bildiği için yıllardır mücadele veriyordu ve bu haklı mücadelesini sandığa yansıttı.

Kendi çıkarlarını köyün çıkarlarının üstünde tutmaya çalışan zihniyet tarafından kamuoyuna "Silahların Gölgesinde Referandum" diye servis edilen fotoğraf seçim sonuçlarından beş saat sonra verdiğimiz demokrasi mücadelesinin başarısını tebrik için gelen arkadaşların kendi evimin balkonunda yorgunluk çayı yudumlarken öylesine sıradan çektiği bir fotoğraf. Şahsıma ait ruhsatlı silah dalgınlıkla ve yorgunlukla masaya konulmuş. Fotoğrafı çeken arkadaş bunu servis eden hazımsız çıkar grupları gibi ard niyetli düşünmediği için ve sadece o an bizlerin mutluluğuna odaklandığı için silah olduğunun farkına bile varmadan çekip kendi sayfasında paylaşmış. Silah olduğunun farkına varınca da kaldırmış. Kendini bilmez çıkar grupları da aslında o fotoğrafın bir tehdit olmadığını seçimden çok sonra çekildiğini biliyor ama bile bile asparagas haber servisiyle kamuoyunu yanıltarak kendi çıkarlarını korumaya, köylünün iradesini yok saymaya, bizleri itibarsızlaştırmaya çalışıyor aklınca.

Günyüzü köyü muhtarı olarak seçim öncesi ve sonrasında bütün konuşmalarımı kamuoyunun gözü önünde yaptım. Köyümüzün birlik ve beraberliği için mücadele verdim, vermeye de devam edeceğim. Biz insanlarımızı tehdit etmek için değil, onlar çeşitli güçler (siyasi, ekonomik, sosyal... güçler) tarafından tehdit edilmesin diye mücadele veriyoruz. Bizim bu mücadelemizi algılayamayan çıkar grupları dün olduğu gibi bugün de vardır, yarın da var olacaktır ve Tömük halkı bu çıkar gruplarına hiçbir zaman prim vermeyecektir.

Törnük halkı; başkalarının oyununa gelmeyen akıllı, yalan haberlere inanmayan dürüst, kendini yok sayan zihniyetle mücadele eden irade sahibi, kendine tepeden bakmaya çalışanlara prim vermeyen onurlu ve gururlu bir halktır. Sandıktan çıkan sonuçta bunun bir yansımasıdır. Bu sonucun köyümüz ve daha önceden de mensubu olduğumuz Giresun ili ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

Her şeye rağmen biz muhtar tarafından tehdit edildik diyen kişi ya da kişiler varsa herkese hodri meydan diyorum. Elinizdeki bilgi ve belgeleri paylaşın ve yetkili mercilere şikayet edin. Eğer yoksa böyle bir kanıtınız ki yok zaten, mertçe çıkıp kamuoyundan biz çıkarlarımız için böyle şeyler uydurduk deyip özür dileyin ki herkes gerçeğin ve sizin ne olduğunuzu görsün.

Buradan bir sözüm de bazı yerel ve ulusal medya gruplarına olacak. Çıkar grupları tarafından kendilerine servis edilen kamuoyunu aldatmaya yönelik asılsız haberleri yayınlayan kuruluşlar bu haberlerin yalan olduğunu, aynı sayfada ve aynı punto yazılarla tekzip etmelidir. Aksi takdirde hem bu haberleri servis edenler, hem de yayınlayanlar için gerekli mercilere başvurulacaktır.”

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim