• BIST 9932.76
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Gümüşhane : 24 °C
  • Trabzon : 22 °C

GÜNDÜZ, ÇİN ZULMÜNÜ KINADI

03.07.2015 15:45
GÜNDÜZ, ÇİN ZULMÜNÜ KINADI
AK parti Gümüşhane İl Başkanı Hakkı Gündüz, Çin hükümeti tarafından Doğu Türkistan’da Uygur Türklerine uyguladığı zulmü kınadı.

Gündüz, yaptığı yazılı yaptığı yazılı açıklamada, Çin hükümeti tarafından Doğu Türkistan´da Uygurlara Ramazan´da zorla içki içirilmesi gibi iğrenç olaylara üzülerek şahit olunduğunu, baskılara boyun eğmeyen Uygur Türklerinin de tüm dünyanın gözü önünde vahşice işkence yapılarak öldürüldüğüne dikkat çekti.

Son olarak Kaşgar vilayetinde 18 Uygur´un şehit edildiğini hatırlatan Gündüz; “Çin´in bu vahşeti maalesef ilk değil, görülen o ki son da olmayacak. Doğu Türkistan meselesi, tüm dünyanın dikkatini çekmesi gerekirken, tam aksine dünyanın sessiz kaldığı bir insanlık meselesidir. Başta Türkiye olmak üzere tüm insanlık alemi, Çin´in yaptığı bu zulüm ve vahşet karşısında sessiz kalmamalıdır. İslam Dünyası ve özellikle Türkiye Türkistanlıların sıkıntılarını Çin´in iç meselesi propagandasına aldırmadan ciddi bir şekilde ele almalı ve gereken girişimleri yapmalıdır. Tarihte insanlığa barış ve adalet dağıtmış olan milletimiz, Filistin´de, Myanmar´da, Afrika´da ve dünyanın değişik bölgelerinde sadece Müslüman olduğu için katledilen kardeşlerimiz gibi Doğu Türkistan´daki soydaşlarına yapılan işkencelere de sessiz kalmamalıdır. Masum Müslümanlar Suriye´de, Mısır´da, Filistin´de, Irak´ta Afganistan´da ve Çeçenistan´da olduğu gibi Doğu Türkistan’da da terörizmle suçlanmaktadır. Asıl terörist bu coğrafyalarda işgali sürdüren ve suçsuz insanları katleden ABD, Rusya, Çin ve onların destekçileridir. Doğu Türkistan’da yaşanan bu olayları, uygulanan zulmü ve yapılan yasakçı uygulamaları şiddetle kınıyorum” İfadelerini kullandı.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim