• BIST 8745.7
  • Altın 2240.672
  • Dolar 32.3333
  • Euro 35.1603
  • Gümüşhane : 5 °C
  • Trabzon : 10 °C

GÜNDEM KOVİD

05.11.2020 11:58
GÜNDEM KOVİD
Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek ve beraberindeki heyet, Kürtün’de Covid-19 tedbirleri kapsamında denetimlerde bulundu.

Vali Taşbilek Kürtün’de Denetimlerde Bulundu

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, denetimler kapsamında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Vatandaşlarımıza özellikle maske konusundaki duyarlılıklarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Maske ile birlikte mesafe bizim için çok önemli. Kişisel mesafelerimizi olabildiği kadar açmak durumundayız. Kış dönemi geldi, kapalı alanlarda çok fazla kalınmamasını, vatandaşlarımızın misafirlik ilişkilerini olabildiğince azaltmasını, komşuluk ilişkilerini biraz daha seyrelterek gönülden komşuluk ilişkilerini yürütmelerini, telefonla ve diğer iletişim araçlarıyla özlem ve hasretlerini gidermelerini özellikle istirham ediyorum. Kış dönemi kapalı mekanlar yoğun olarak kullanılmamalı. Hem Gümüşhanelilerin hem de Kürtünlü vatandaşlarımızın bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da aynı duyarlılıkla hareket edeceklerine eminim” dedi. 

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun Yeni Kararları

Gümüşhane’de Vali Kamuran Taşbilek başkanlığında olağanüstü toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Covid-19 tedbirleri kapsamında bazı işletmelerin saat 22.00’da kapanması kararı aldı.

İçerisinde bulunulan kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra salgının seyri ve olası riskler göz önünde bulundurularak hayatın her alanına yönelik uyulması gereken kural ve önlemler alınmaya devam ediliyor.

Bu bağlamda Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısında alınan kararlar, İçişleri Bakanlığı’nın genelgeleri ve Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda Gümüşhane’de de bir dizi karar alındı.

Denetimler Yoğunlaştırılacak

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında da belirlenen kural ve önlemler doğrultusunda yürütülen denetim faaliyetlerinin vatandaşların kalabalık şekilde bulunabildiği pazar yerleri, market, otogar, toplu ulaşım aracı, cadde/sokak, park ve bahçeler, alışveriş merkezleri gibi yerlerde yoğun olarak yapılması ve bu doğrultuda konu bazlı denetimlere ağırlık verilmesi kararlaştırıldı.

İşyerleri 22.00'da Kapanacak

Toplantıda alınan karar gereği Gümüşhane il genelinde bugünden itibaren geçerli olmak üzere evlere paket servis ve gel-al şeklindeki uygulamalar hariç olmak üzere lokanta, restoran, pastane, kafe, kafeterya gibi yeme-içme yerleri (içkili/içkisiz ayrımı olmaksızın), kahvehane, kıraathane ve çay ocakları, berber, kuaför, güzellik merkezi gibi işyerleri, Nikah/Düğün salonları, halı sahalar ve spor salonları, internet kafeler/salonlar ve elektronik oyun yerleri, bilardo salonları ve lunaparklar, tiyatro, sinema ve konser salonları, yüzme havuzu, hamam, kaplıca, sauna gibi işyerleri en geç saat 22.00’de kapanacak.

Dönüşümlü Çalışılacak

Başta kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere tüm özel sektör (sanayi tesisleri dahil) kuruluşlarında uzaktan ve/veya dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemlerinden azami düzeyde faydalanılmasının sağlanması kararlaştırıldı.

Mesai Saatleri Değişmedi

Kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör kuruluşlarının çalışma koşulları göz önünde bulundurularak il genelindeki mesai saatlerinin başlama ve bitiş dönemlerinde herhangi bir değişiklik yapılmaması kararı alındı.

Toplantıda vatandaşların bu süreçte kalabalık ortamlardan uzak durmaları, zorunlu haller dışında hane halkı dışındaki kişilerle temas edilmemesi ve ev ziyaretlerinden kaçınmaları konularında bilgilendirici ve bilinçlendirici faaliyetlere ağırlık verilmesi de oy birliğiyle kararlaştırıldı.

Haber Merkezi

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim