• BIST 9747.61
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Gümüşhane : 20 °C
  • Trabzon : 23 °C

Gümüşhane’nin İlk Yerli Otomobili , destek bekliyor

25.04.2015 19:01
Gümüşhane’nin İlk Yerli Otomobili , destek bekliyor
Yekta Uzunosmanoğlu ve Ümit Kazancı adlı 2 lise öğrencisi, çalıştıkları Gümüşhane Sanayi’sinde Gümüşhane’nin ilk yerli otomobilini ürettiler.

bugununnnn-(1)-059.jpg

Gümüşhane Endüstri Meslek Lisesi son sınıf öğrencileri Yekta Uzunosmanoğlu ve Ümit Kazancı okulda iken otomobil yapmaya karar verdiklerini söyledi.

“Pes etmedik”

Aracın parçalarının genelini kendilerinin yaptıklarını ifade eden 2 arkadaş, “Motor kısmındaki parçalarda değişiklik yaptık. Yakıtını biraz daha azaltarak, normal bir yakıt seviyesinden daha az yakan seviyeye getirdik. Parçaların genelini biz kendimiz yaptık. Sadece motorun dış parçalarını,  dışarıdan aldık. Daha önce de yapmıştık. O zaman okulda bize destek olmuştu ama başaramamıştık.  Pes etmedik ve yeniden yapmaya karar verdik” dedi.

Kısa sürede büyük başarı

Yekta Uzunosmanoğlu,  bir buçuk aylık sürede 2 bin lira masraf yaparak aracı şu an ki hale getirdiklerini belirterek, “Biz bu kadar sürede bu hale getirdik. Aracımızı hala tamamlamadık. Çok eksiği var. Ancak elimizde maddi imkanımız olmadığı için, kalan eksiklerini şu an için tamamlayamıyoruz. Bize destek çıkıldığı takdirde  geliştirmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.

“Çevremizde dalga geçtiler”

Uzunosmanoğlu, çevrelerinde “otomobili yapamazsınız” diye kendileri ile dalga geçildiğini dile getirerek sözlere aldırış etmeden daha sıkı çalıştıklarını belirtti.

“Maddi desteğe ihtiyacımız var”

En büyük desteği ailelerinden gördüğünü söyleyen Uzunosmanoğlu ve Kazancı arkadaşlar sözlerine şöyle devam etti: “Ailemiz bu şekilde bir yerli otomobil yapacağımızı biliyor ve bize destek çıkıyorlar. Yerli otomobil olarak daha çok geliştirmeyi düşünüyoruz. Herhangi bir yarış için hazırlamadık ama ileride arabamızı tamamlarsak yarış ortamlarına da girmeyi düşünüyoruz. Gümüşhane de bu tarz üretilen bir araba yok fakat dışarıda Türkiye’nin çeşitli yerlerinde var. Gümüşhane’de bu yerli otomobili ilk defa biz yapıyoruz. Arabayı denedik hızı 60- 70 km’ ye ulaşıyor. Arabaya vites koymayı düşünüyoruz. Maddi destek alırsak geri kalan işlemlerini de kısa sürede tamamlarız inşallah. Yakıt konusunda 50 km de 7.5 TL yakıyor. Başka bir motor daha yapıp yakıtı daha aza düşürmeye çalışacağız. İmkan olursa bu arabanın daha iyisini yapabiliriz.”

Aracın sıfırda yapıldığına dikkat çeken bu çalışkan gençlerin daha iyi işler başarabilmesi için ihtiyacı olan tek şey maddi destek. Kendilerine destek çıkıldığı takdirde daha güzel işler yapabileceklerini söyleyen Yekta Uzunosmanoğlu ve Ümit Kazancı, kendilerine destek verilmesini bekliyor.

Ramazan YETİM

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
yekta uzunosmanoğlu
23 Mayıs 2015 Cumartesi 00:18
00:18
Teşekkür ederiz öncelikle canı gönülden herkese rengini deyisicez sadece astar olarak siyah boya kullandik
176.88.131.40
erkan SARAÇ
25 Nisan 2015 Cumartesi 20:39
20:39
bravo çocuklar kendinizi dahada geliştirebilirsiniz çalışmaya devam ama keşke aracın rengini beyaz yapsaydınız yüzünüzün akını simgelerdi gurbetten kucak dolusu selamlar.
88.236.146.103
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim