• BIST 9464.73
  • Altın 2488.762
  • Dolar 32.5953
  • Euro 34.7965
  • Gümüşhane : 22 °C
  • Trabzon : 15 °C

“GÜMÜŞHANE’M CENNET KOKUYOR”

02.02.2016 13:00
“GÜMÜŞHANE’M CENNET KOKUYOR”
Diyarbakır Sur'da terör örgütü mensupları ile girilen çatışmada keskin nişancı tüfeği ile vurularak ağır yaralanan Gümüşhaneli teğmen Recep Erdoğan(26), kaldırıldığı askeri hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü.

Acı haberi Vali Yavuz verdi

Gümüşhane merkeze bağlı Hasköy köyü nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenilen şehit teğmen Erdoğan’ın acı haberini, Hasköy köyünde ikamet eden baba Vahittin Erdoğan’a Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz verdi. Vali Yavuz, beraberindeki Vali Yardımcısı İsmail Özkan, Belediye Başkan Vekili Mehmet Ceylan, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, İl Müftüsü Ercan Aksu ve askeri yetkililer ile birlikte ailenin Merkez Mahallesi'ndeki evine giderek acı haberi iletti.

"Oğlum sana kurşun işler miydi?"

Şehidin annesi Mecnun Erdoğan’ın ise Malatya’da şehidin öğretmen kız kardeşi Memnune Sevindik’in yanında olduğu ve acı haberi orada aldığı öğrenildi. Baba Vahittin Erdoğan, acı haber sonrası "Oğlum sana kurşun işler miydi?" diye ağıtlar yaktı. Şehidin yakınları da kahreden haberle gözyaşlarına boğuldu. Acı haberi duyan yakınları ve komşuları şehidin evine akın etti.

Şehidin Evine Türk Bayrağı Asıldı

Şehidin baba ocağındaki evine Türk bayrağı asılırken, Şehit Erdoğan'ın 26 yaşında ve bekar olduğu bilgisine ulaşıldı. Komşuları şehit Erdoğan için “Çok iyi bir çocuktu. Hiç kimseyi incitmezdi. En son 1 ay önce gelmişti köye. Hep birlikteydik” ifadelerini kullandı.

“Gururluyum, güçlüyüm çünkü şehit babasıyım”

Baba Erdoğan’ın dışarıda bekleyen vatandaşlara, “Buyurun içeriye girin. Gururluyum, güçlüyüm çünkü ben şehit babasıyım” demesi duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

Sur’a 3 gün önce gelmiş

Şanlıurfa Jandarma Özel Harekat'ta tim komutanı olduğu öğrenilen teğmen Erdoğan’ın geçici görevle önce Silopi ve Cizre’ye, 3 gün önce de Sur’a geldiği belirtildi. Teğmen Recep Erdoğan'ın 2'si kız olmak üzere toplam 5 kardeş olduğu ve cenazesinin de bugün baba ocağına getirilerek toprağa verileceği ifade edildi. Şehit teğmenin fotoğrafı da evinin camına konuldu.

Gümüşhane’mizin ve Türkiye’mizin başı sağ olsun”

Taziyeden sonra basın mensuplarına açıklamada bulunan Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz “Gümüşhane’mizin ve Türkiye’mizin başı sağ olsun” diyerek, “ Son dönemde meydana gelen terörle mücadele esnasında güvenlik güçlerimizin yoğun bir mücadelesi var. Bu manada bizim Hasköy  köyümüzde ikamet eden teğmenimiz Recep Erdoğan Diyarbakır Sur’da sabaha karşı operasyon sırasında aldığı yaralar sonucu hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehadet mertebesine erişti” dedi.

Şehidin annesi Malatya’daydı

Şehidin ailesinin Gümüşhane’ye bağlı Hasköy’de ikamet ettiğini ifade eden Vali Yavuz,  “Kardeşleri Ankara’da. Annesi de Malatya’da kız kardeşinin yanındaymış. Onların da haberi oldu. Gümüşhane’ye intikalleri sağlanacaktır. Allah rahmet eylesin başımız sağ olsun” diye konuştu.

“Vatan mücadelesidir”

Ailenin metanetli olduğunu söyleyen Vali Yavuz, “Vatan mücadelesidir. Genç yaşta şahadet mertebesine erişen Recep Erdoğan kardeşimize Allah’tan rahmet diliyorum. Cenaze ile ilgili netleşen bir durum yok ama büyük ihtimalle köyünde defnedilecek.  Tekrar Gümüşhane’mizin ve milletimizin başı sağ olsun.”

Belediye Başkanı Çimen de Üzüntüsünü Dile Getirdi

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen de, bekar olan şehit Teğmen Recep Erdoğan ile ilgili olarak sosyal medya üzerinden açıklamada bulunarak, üzüntüsünü dile getirdi. Facebook sayfasından şehit Teğmen Erdoğan'ın bir fotoğrafını paylaşan Başkan Çimen, "Diyarbakır Sur'da hain PKK ile girdiği çatışmada şehit olan Gümüşhane Hasköy'lü Teğmen Recep Erdoğan'a Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Rabbim geride kalanlara sabır versin" paylaşımında bulundu.

 “Gümüşhane’m yine cennet kokuyor”

Öte yandan sosyal medya hesaplarından şehit teğmen Recep Erdoğan’ın yakınları tarafından çok sayıda paylaşımda bulunuldu. Şehit Teğmen için yapılan paylaşımlarda, “Çok yürekli insanlar tanıdım ama yüreği senin gibi tertemiz biri var mıdır bilmem. Her gün şehit haberleri ama bu kadar acısı hiç olmamıştı. Koca yürekli kardeşim mekanın cennet olsun.”, “Gümüşhane’m yine cennet kokuyor”, “Gümüşhane Hasköy evladı, köyümüzün yiğit delikanlısı teğmen Erdoğan 26 yaşında. Diyarbakır Sur’da teröristlerin hain pususunda şehadet şerbetini içerek Hakk'ın rahmetine ulaşmıştır. Mekanı cennet olsun. Ailesinin, şanlı ordumuzun ve Yüce Milletimizin başı sağ olsun. Vatan sağ olsun. Şehitler ölmez” gibi ifadelere yer verildi.

ŞEHİDİMİZ  BUGÜN GÜMÜŞHANE'YE GELİYOR ÇARŞAMBA GÜNÜ DEFNEDİLECEK

Diyarbakır Sur İlçesinde PKK’lılarla girdiği çatışmada şehit olan hemşerimiz Teğmen Recep Erdoğan Çarşamba günü Öğle namazına mutakiben Zafer Meydanında düzenlenecek olan törenin ardından Gümüşhane merkez ilçeye bağlı Hasköy köyünde toprağa verilecek. Şehit Erdoğan bugün Diyarbakırda düzenlenen törenin ardından havayolu ile gönderilen Trabzonda Gümüşhane valisi Yücel Yavuz ve beraberindekilerle Gümüşhane’ye getirileceği öğrenildi.

İbrahim Özdemir-Figen Tok

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim