• BIST 9057.84
  • Altın 2293.152
  • Dolar 32.3114
  • Euro 35.0969
  • Gümüşhane : 17 °C
  • Trabzon : 14 °C

GÜMÜŞHANELİLER TUZLA'DA BULUŞTU

07.06.2023 13:12
GÜMÜŞHANELİLER TUZLA'DA BULUŞTU
İstanbul'da Pendik Tuzla Gümüşhaneliler Derneği ve Tuzla Gümüşhaneliler Derneği tarafından 24.yayla şenliği ve piknik programı büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

GÜMÜŞHANELİLER TUZLA'DA BULUŞTU

İstanbul'da Pendik Tuzla Gümüşhaneliler Derneği ve Tuzla Gümüşhaneliler Derneği tarafından 24.yayla şenliği ve piknik programı büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Tuzla Akfırat'ta bulunan Ömer Halisdemir Mesire Alanında gerçekleştirilen program olumsuz hava şartları ve yağmura rağmen yoğun bir katılımla yapıldı ve Gümüşhane sevdalıları harika bir atmosferde horon ve halayın tadını çıkardı.

Mehteran gösterisiyle başlayan programa Gümüşhaneli ölümcül kas hastalığı olan SMA hastaları Ömer Asaf Kara ve Çınar Topuz’un aileleri de katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Pendik-Tuzla Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Sinan Terzi, “Bugün burada geleceğe not düşülecek anlamlı bir günde sizler gibi değerli dostları ağırlamanın heyecanını yaşıyoruz. Geçmişten günümüze kadar geleneksel hale gelen böyle bir festival, eğlence ve piknik havasında geçen bir programda daha sizlerle bir araya gelmiş bulunmaktayız. Birkaç yıldır bazı sebeplerde yapılamayan bu programı başta yönetim olarak ortaya koyduğumuz vizyon ve özverili çalışma sonucunda, ayrıca Pendik ve Tuzla Belediyelerimizin destekleri ve katılımcı derneklerimizle, sponsorlarımızla ve en önemlisi sizlerin katılımıyla gerçekleştirmek bizleri gurur ve onurlandırmıştır. Rahatsızlığı sebebiyle aramızda olamayan GÜDEF Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Selçuk’a da geçmiş olsun ve destekleri için teşekkür ederim. Burada hep birlikte büyük bir aileyiz. Ben değil biz olacağız. Fotoğrafın büyük kısmına bakacağız. Paçadan tutmadan el ele tutacağız. Biz biriz ve beraberiz. Birlikten kuvvet doğar düsturu ile güçlü bir Gümüşhaneliler RUHUNU ortaya koyacağız. Bu yıl ülkemiz ve bizler büyük sınavlardan geçtik ve hepsini hamdolsun güçlü bir ülke yönetim iradesi ve milletçe dayanışma ruhu ile aştık. Rabbim birliğimizi daim eylesin inşallah. Ayrıca Gümüşhanemiz’in 3 SMA Hastası evladı vardı biliyorsunuz. Bunlarda Yunus Emre Kaçan için gerekli yardım toplandı ve tedavi sürecine başlandı. Şimdi sırada Ömer Asaf Kara ve Çınar Topuz var. Burada yardım stantları da kurulmuş. Onlara sizlerde maddi ve manevi destekler sağlayabilirsiniz. Yavrularımıza acil şifalar, kıymetli ailelerine de sabırlar ve kolaylıklar diliyorum” dedi.

Tuzla Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Yusuf Yazıcı ise “Bizler bugünleri ve tüm hemşerilerimizi önemsiyoruz. Onların istekleri ve talepleri için gecemizi gündüzümüze katarak onların faydalarına yapmamız gereken ne varsa yapmaya çalışıyoruz. Biz derneklerimiz ve yöneticileri olarak güçlü bir dayanışma içerisindeyiz. Aynı şekilde üyelerimiz ve hemşerilerimizle bizler güçlü ve büyük bir aileyiz. Hepiniz eğlencemize hosgeldiniz şeref verdiniz, iyi eğlenceler diliyorum” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Sunuculuğunu Fatih Küçükömeroğlu’nun yaptığı programda, yöresel stantlar kuruldu. Sanatçılar kemençeci Ali Şaş, Ersin Akpınar, Medet Şahiner, Ali Alkurt, Bağlamada Cemal Kaya, davul zurnada Arzuman ve Mehteran yer aldı ve alana akın edenlere yağmurlu havada coşkunun zirvesini yaşattı.

Programın son kısmında ise 2023 Yayla Ağası seçimi yapıldı. Aynı zamanda ana sponsor olan Altınoluk Sistem İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Baş, tüm rakiplerini geride bırakarak 2023 Yayla Ağası seçildi.

Sponsor ve yayla ağasına telkariden yapılmış Türk Bayrağı hediyesi ile taltif eden başkan Terzi, tüm katılımcılara teşekkür etti ve program horon+halay eşliğinde sona erdi.

Başkan Terzi, Tuzla Süme Köyü Dernek Başkanı Hüseyin Selçuk ve yönetiminin, Pendik Şiran Akyayla Köyü Dernek Başkanı Yaser Sarı ve yönetiminin, Tuzla Telme Köyü Dernek Başkanı Sezgin Toruk ve yönetiminin katkılarıyla gerçekleştirilen programa katılan, telgraf, telefon ve mesaj gönderen Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, Tuzla AK Parti İlçe Başkanı Talha Tayfur, Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Koca, Pendik Belediyesi Başkan Yardımcısı Atakan Yüce, Çayırova Belediye Başkan Yardımcısı Sadettin Arikboğa, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, KASTOB Başkanı Nevzat Duyar, İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu GÜDEF Başkanı Bayram Demir, Pendik Dernekler Federasyonu PENDEF Başkanı Ziya Öncan, Kocaeli Dernekler Federasyonu Başkanı Selami Kolcu, GÜSİAD Eski Dernek Başkanı Kenan Aydın, Sakarya Federasyonu Başkanı Yaşar Saka, İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu Birinci Bölge Başkanı Turan Nazır, İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu Teşkilat Başkanı Sadık Yazıcı, İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Selçuk, Van Vakıf Başkanı Murat Çevik, Oğuz Çepni Federasyon Başkan Yardımcısı Ahmet Ataç ve Fazlı Boğaz, Darıca Trabzonlular Dernek Başkanı Umut Sağlam, GÜDEF Üyesi İlyas Nayır, Anadolu Yakası Bayburtlular Dernek Başkanı Adem Doğan, Doğu Karadenizliler Federasyonu Genel Sekreteri Şahin Meral, Şekerpınar Nakliyeciler Kooperatifi Başkanı Ahmet Bayraktar, Güvenç Apdal Derneği Başkanı Muharrem Dalkıç, Derince Hanimeller Kadın Kooperatifi Başkan Yardımcısı Cahide Tunç, Derince Nakliyeciler Kooperatifi Başkanı İbrahim Tunç, AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Sosyal Politikalar 1. Bölge Başkanı Cengizhan Yılmaz, Bursa Kürtünlüler Dernek Başkanı Mustafa Demirci, Bursa Torul ve Çevre Köyleri Eski Dernek Başkanı Turan Cebeci ve Osman Olgun, Bursa Gümüşhaneliler Dernekler Birliği eski Başkanı Orhan Aydın, Sökmen Köyü Dernek Başkanı Mustafa Tuygun, Pendik Ardahan Posof Dernek Başkanı Ferman Güner, Pendik Spor Yöneticisi Aytaç Odabaş, Afilli Filintalar Folklör Ekibi Başkanı Tuncay Aydın, GÜDEF Başkan Danışmanı Abdullah Aydın, Duymadık Köyü Dernek Başkanı Samet Denizli ve Pendik Genç Kızılay Yöneticisi Furkan Üçüncü’ye teşekkür etti.

Programın ana sponsoru Hüseyin Baş - Altınoluk Sistem İnşaat, altın sponsor Aytaç Odabaş - Astaş İnşaat, Gümüş Sponsor İskender Araz - Pramit Grup, yardımcı sponsorlar Sinan Terzi-SİNTER KALİTE Mühendislik, Yusuf Yazıcı-Aksu Şömine, Sezgin Toruk-Taş Devri Şömine, Nurettin Aydın-Aydın Tekstil, Yaser Sarı-Sarı Dekorasyon, Mehmet Selçuk, Cengizhan Yılmaz, Onur Çubukçu, Bülent Bayram, İbrahim Yılmaz, Cengiz Ergin-Ergin Sigorta, Temel Küçük, Hasan Yılmaz, Turan Yılmaz-Altıntaş Gemi, Yavuz Selim Küçük-YK Sigorta, Yavuz Küçük-YK Motors, Hasan Özsoy-Özsoy Mobilya, Rıdvan Üçüncü-Üçüncüoğlu İnşaat, Şahin Baş-Şahin Tesisat, Emrullah Baş-Ebaş Yapı, Bayram Baş-Başoğlu Ticaret, Tevfik Baş-Başoğlu İnşaat, Hesna Ekşi-Ekşioğlu İnşaat, Ahmet Cebeci-Cebeci İnşaat, Bünyamin Özel, Burak Baş, Ali Olgun, Nazım Baş, Abdullah Baş, Abdulbaki Aydın, Celal Yılmaz, Sinan olgun, fatih Küçükömeroğlu oldu.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim