• BIST 9524.59
  • Altın 2494.349
  • Dolar 32.5963
  • Euro 34.7565
  • Gümüşhane : 13 °C
  • Trabzon : 16 °C

Gümüşhaneliler Tiyatroda Buluştu

21.02.2016 11:40
Gümüşhaneliler Tiyatroda Buluştu
Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneği tarafından düzenlenen ‘Komşu Köyün Delisi’ adlı tiyatro, oyuncuların başarılı performansıyla izleyicilerden tam not aldı.

Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneği tarafından düzenlenen ‘Komşu Köyün Delisi’ adlı tiyatro, oyuncuların başarılı performansıyla izleyicilerden tam not aldı. 

Prof.Dr.Üstün Dökmen’in yazdığı yönetmeliğini usta oyuncu Enis Zeytinler’in yaptığı "Komşu Köyün Delisi" adlı oyunun ilk prömiyer gösterimi , Odunpazarı Belediyesine ait Hasan Polatkan Kültür Merkezi Salonunda sahnelendi.

Oyunu izlemeye Bilecik Valisi hemşerimiz Ahmet Hamdi Nayir, Han İlçe Kaymakamı Rızvan Eroğlu, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt.Ahmet Ataç, Ankara GÜBDER Başkan Vekili Hakime Zal, Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

Tiyatro öncesi dernek yönetimi tarafından hazırlanan geçmişten günümüze faaliyetler ve Eskişehir’deki Gümüşhaneliler Derneği açılışına uzanan süreci içeren slayt gösterimi yapıldı. Duygu dolu anların yaşandığı gösterimden sonra son zamanlarda ülkemizde terör saldırıları sonucu şehit düşen güvenlik görevlileri için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

DERNEK BAŞKANI MUHTAR YARDIMCISI İMAM ROLÜNDE

Tiyatroda ilginç olan Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Uğur Yücel'in köyün muhtarını, Başkan Yardımcısı Hüseyin Turhan'ın ise köyün imamını canlandırması oldu. Dakikalarca ayakta alkışlanan tiyatroda oyuncular, ülkemizde yaşanan terör saldırıları sonucu şehit düşen asker ve polislerimiz için kollarında siyah kurdele ile sahneye çıktı.

İki perdelik oyununu ilk bölümünde köy imamı rolünü üstlenen Hüseyin Turhan'ın köy meydanında muhtarın şehirden aklı başında bir deliyi bulup getirmesi beklenirken Gümüşhane'den izinden dönen imamın bekleyen köy halkına pestil ve kömeyi ikram etmesi geceye renk kattı. Ayrıca köylülerin beklemesi devam ederken imamın istek üzerine sazı ile çalıp söylediği "Gümüşhane Güzelleri" adlı türkü izleyicilerden büyük alkış alırken salondaki izleyicilerinin bir çoğunun türküye eşlik ettiği görüldü. Oyun esnasında bazı oyuncuların repliklerinde Gümüşhane ismini kullanmaları izleyicilerden alkış aldı.

“BEN DEĞİL BİZ DİYORUZ”

Tiyatro sonunda salonu tıklım tıklım dolduran ve gösterilen ilgiden dolayı izleyicilere teşekkür eden Dernek Başkanı Uğur Yücel, yeni kurulan Eskişehir'deki Gümüşhaneliler Derneği yönetim kurulu olarak sosyal sorumluluk projesi kapsamında "ben" değil biz anlayışından hareketle yola çıktıklarını belirterek, “Bu gece Gümüşhanemizi, pestilimizi kömemizi sironumuzu Eskişehirli dostlara birazcık tanıtabildiysek, ne mutlu bize” diyerek ileriki zamanlarda Prof.Dr.Üstün Dökmen’in izleyiciyi eğlendiren ve düşündüren muhteşem oyununu Gümüşhane’ye giderek hemşerilerimize oynamak istediklerini sözlerine ekledi.

Oyuncuların bir çoğunun Eskişehir’de üniversitede öğrencisi oldukları belirtilirken Bilecik Valisi hemşerimiz Ahmet Hamdi Nayir ise geceye katılmaktan, hemşerileriyle birlikte bu sosyal ve kültürel etkinlikte bir arada olmaktan duyduğu memnuniyetini ifade ederek oyunculara teşekkür edip plaket ve çiçek verdi.

Yaklaşık iki saat süren ve öğrencilerin yüksek performans sergileyerek profesyonel oyunculara adeta taş çıkardığı tiyatro oyununun sonunda ilk gösterim olması nedeniyle Odunpazarı Belediye Başkanı Av.Kazım Kurt tarafından kokteyl verildi. Yöre pestil tarafından Gümüşhane’den gönderilen yöresel ürünler (pestil& köme) misafirlere ikram edilirken, ilimize ait tarihi ve turistik yörelere ait görseller tiyatroya gelen sanat severlerin ilgisini çekti.

Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof.Dr. Yılmaz Büyükerşen, ülke dışında bulunan Odunpazarı Belediye Başkanı Av.Kazım Kurt geceye telgraf gönderen isimler olurken Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ise çiçek gönderdi.

Orman Bölge Müdürlüğü tarafından verilen destek ile seyircilere çıkışta çam fidan hediye edilmesi izleyicileri memnun etti.

Kaynak: http://www.gumushane.gen.tr/v2/gurbetten/gumushaneliler-tiyatroda-bulustu-h14280.html#ixzz40oVVI3fd 
Follow us: @gumushane on Twitter | gumushane.gen.tr on Facebook

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • ESKİ RAMAZANLAR09 Mayıs 2019 Perşembe 12:51
  • MİNİK TEMACILARA EKOLOJİ ANLATILDI18 Ekim 2018 Perşembe 13:55
  • TARİH GÜNYÜZÜNE ÇIKIYOR17 Eylül 2018 Pazartesi 17:24
  • TURİZM'DE BAYRAM BEREKETİ27 Ağustos 2018 Pazartesi 11:28
  • HORONA DOYDULAR24 Temmuz 2018 Salı 10:31
  • GÖRSEL ŞÖLEN İLGİ ÇEKİYOR19 Temmuz 2018 Perşembe 14:20
  • HER ŞEY GELECEK NESİLLER İÇİN19 Temmuz 2018 Perşembe 14:17
  • GEÇMİŞTEN BU GÜNE CEMAATLER17 Temmuz 2018 Salı 19:02
  • KARDEŞLİK BAĞLARINI FUTBOL İLE KURDULAR15 Temmuz 2018 Pazar 15:45
  • SULTAN SOFRASI YENİLENDİ20 Haziran 2018 Çarşamba 11:07
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim