• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Gümüşhane : 23 °C
  • Trabzon : 23 °C

GÜMÜŞHANELİLER OLARAK POLİSİMİZE HAKARET EDEN KARA VİCDANLILARI ŞİDDETLE KINIYORUZ POLİSİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ

06.01.2021 11:30
GÜMÜŞHANELİLER OLARAK POLİSİMİZE HAKARET EDEN KARA VİCDANLILARI ŞİDDETLE KINIYORUZ POLİSİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ
Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Melih Bulu'nun atanmasını protesto gerekçesiyle toplanan bir grubun terör örgütü marşı söyleyip "katil polis" sloganları atmasına tepkiler büyüyor.

GÜMÜŞHANELİLER OLARAK POLİSİMİZE HAKARET EDEN KARA VİCDANLILARI ŞİDDETLE KINIYORUZ

POLİSİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Melih Bulu'nun atanmasını protesto gerekçesiyle toplanan bir grubun terör örgütü marşı söyleyip "katil polis" sloganları atmasına tepkiler büyüyor.

Twitter'dan "Polisimin yanındayım" etiketi ile yaklaşık 330 bin paylaşım yapılırken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da "Polisimin Yanındayım 'katil polis' diyenin karşısındayım. Omurgasız vıcık vıcıkların farkındayım" mesajını paylaştı.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Gümüşhaneli vatandaşlar da polisimize yapılan hakareti şiddetle kınadılar.

Bakan Soylu Da Paylaştı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da "#Polisiminyanındayım 'katil polis' diyenin karşısındayım. Omurgasız vıcık vıcıkların farkındayım." paylaşımını yaptı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da İzmir'de 2017 yılında şehit olan polis memuru Fethi Sekin'in fotoğrafını paylaşıp yayınladıkları mesajla "#Polisiminyanındayım" etiketine destek verdi.

İçişleri Bakanlığı: Polisimize 'Katil' Denilmesi Kabul Edilemez

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, Boğaziçi Üniversitesindeki olaylarla ilgili 17 kişinin gözaltına alındığını belirterek, “Bu gözaltına alınan 17 kişiden sadece 2’si Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi. Ayrıca aralarında MLKP dahil terör örgütüyle irtibatı olan, örgütsel kaydı bulunan kişiler de bu 17 kişi arasında var” dedi.

Boğaziçi Üniversitesinde gerçekleştirilen protesto gösterisinde polislere yönelik atılan slogana tepki gösteren Çataklı, şu açıklamalarda bulundu:

 “Polisimiz, jandarmamız ve tüm kolluk birimlerimiz canla başla çalışırken ne yazık ki yıl boyunca sistematik bir yıpratma ve itibarsızlaştırma kampanyasına maruz kaldı. Nihayetinde dün Boğaziçi Üniversitesinde gerçekleşen bir protesto gösterisi sırasında Türk polisine yönelik atılan hadsiz, şımarık ve nereden kurgulandığı belli olan bir slogan bu zincirin son halkası olarak bizleri son derece üzdü. Her şeyden önce bu hadise ve bu slogan Boğaziçi Üniversitesinin kendine ait saygınlığına yakışmamıştır. Emniyet birimlerimize her gün binlerce yardım çağrısı gelir, 155 polis imdat çağrı merkezimiz aranır, kimisinin başına bir kaza gelmiştir, kimisi bir hırsızlık olayına maruz kalmıştır, kimisinin bir yakını kaybolmuştur. Bu yardım çağrılarının hiçbirisi ‘katil polis’ diye yapılmıyor. ‘Polis imdat’ diyerek yapılıyor. Bugün bir takım siyasi pozisyonlar için bu hakareti yapanlara hitaben ‘mücadelesinin yanındayım’ diye destek tweeti atanlara bizzat ana muhalefet partisini temsilen o eyleme gidip destek olanlara şunu ifade etmek istiyoruz; bu kurumlar hepimizin kurumları, bu devlet hepimizin, bu polisler hepimizin. Bizi de çoluk çocuğumuzu da malımızı da canımızı da koruyacak olan bu polisler bizim polislerimiz. Türk polis teşkilatı bir sloganla itibarı ayaklar altına alınabilecek basit bir kurum değildir. Polislerimize ‘katil’ denmesini bizim kabul etmemiz ve sessiz kalmamız mümkün değildir. Bizim, bu kinden ve bu ithamdan anladığımız tek şey kolluk birimlerimizin terörle mücadelede ortaya koyduğu başarının, özellikle bu eylemde sloganları dillendirilen bazı örgütlerin, o örgütlere vurulan darbenin rahatsızlığıdır. Bu rahatsızlık devam edecek. Biz onları rahatsız etmeye devam edeceğiz.”

Terör Örgütüyle İrtibatı Olan Kişiler De Var
Çataklı, Boğaziçi Üniversitesindeki olaylarla ilgili 17 kişinin gözaltına alındığını bildirerek, “Bu gözaltına alınan 17 kişiden sadece 2’si Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi. Ayrıca aralarında MLKP dahil terör örgütüyle irtibatı olan, örgütsel kaydı bulunan kişiler de bu 17 kişi arasında var. Bu olayın iki boyutu var. Bir tanesi orada Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet, polisimize mukavemet dahil, aynı zamanda ‘katil polis’ diye bağırıldığını gördük. Polisimize tekme atıldığını gördük. Bunların gereği yapılacak. İkincisi de bir pandemi süreci yaşıyoruz. Bu anlamda birçok kısıtlamayla insanlarımız ve bizler karşı karşıyayız. Bu kısıtlamalara, tedbirlere uyulmadığını gördük. Bununla ilgili arkadaşlarımız gerekli tespitleri yaptılar ilgililere tebligatlarda bulunulacak” diye konuştu.

Gümüşhane’den Büyük Tepki

Polisimize hakaret olayını sosyal medyadan ve basından öğrenen pek çok Gümüşhaneli, gazetemizi arayarak, Türk Polisine yapılan hakarete tepki göstererek, “Kahraman polisimize hakaret kimsenin haddi değildir. Polisimiz, bu milletin bekasının en büyük teminatıdır. Vicdanları kara, kendileri kapkara örgütler ve bu örgütlerin oyununa alet olan herkesi kınıyoruz. Gümüşhane olarak her zaman polisimizin yanındayız. Polisimize yapılan hakareti kendimize yapılmış kabul ediyoruz. Bu hadsizlere devletimizin en kısa zamanda hak ettikleri cezaları vermesini bekliyoruz. Yaşasın Türk polisi, yaşasın Türk milleti” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim