• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Gümüşhane : 15 °C
  • Trabzon : 25 °C

GÜMÜŞHANELİ TEKNİK MESLEK MENSUPLARI DERNEĞİ RESMEN KURULDU

05.06.2024 08:57
GÜMÜŞHANELİ TEKNİK MESLEK MENSUPLARI DERNEĞİ RESMEN KURULDU
Yaklaşık 7 aydır yoğun bir istişare sürecinin yürütüldüğü Gümüşhaneli Teknik Meslek Mensupları Derneği resmen kuruldu.

GÜMÜŞHANELİ TEKNİK MESLEK MENSUPLARI DERNEĞİ RESMEN KURULDU

Yaklaşık 7 aydır yoğun bir istişare sürecinin yürütüldüğü Gümüşhaneli Teknik Meslek Mensupları Derneği resmen kuruldu.

28 Nisan’da yapılan kahvaltı programında oluşturulan tüzük komisyonu çalışmalarını tamamladı ve kamuoyuyla paylaşılan zaman dilimi içerisinde derneğin resmi kuruluşu gerçekleştirildi.

Maltepe Belediyesi Sosyal Tesislerinde gerçekleşen kahvaltı programıyla derneğin kuruluş duyurusu yapılırken yoğun ilginin olduğu programa İstanbul’un farklı ilçelerinden katılımın yanı sıra Ankara başta olmak üzere il dışından da katılımlar gerçekleşti. Genel Müdür ve daire başkanlarının da katılım sağladığı programın moderatörlüğü Mimar Ebru Ayvaz tarafından yapıldı.

Dernekleşme sürecinin bir önceki kahvaltı programında alınan kararlar doğrultusunda yürütüldüğünü ifade eden Ayvaz, tüzük komisyonu üyelerine ve tüm katılımcılara desteklerinden dolayı teşekkür etti.

29 MAYIS KURULUŞ TARİHİ

Programda konuşma yapan tüzük komisyonu başkanı Mimar Alpay Yazıcı, “Tüzük komisyonu olarak yoğun bir çalışma süreci yürüttük. Her kesimin fikir ve düşüncelerini alarak katılımcılığı ve çoğulculuğu önemsedik. Bu bağlamda birçok meslek mensubu hemşehrimizin katkılarıyla ortak bir tüzük oluşturduk. Bu süreçte destek veren bütün hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Çalışmalarımız tamamlandıktan sonra kurucular kurulunun da ortak kararı ile bizler için önemli bir gün olan 29 Mayıs 2024 tarihinde İl Dernekler Müdürlüğüne evraklarımızı teslim ederek derneğimizin kuruluşunu gerçekleştirdik” dedi.

“6 AY İÇİNDE OLAĞAN KONGREYİ YAPACAĞIZ”

Programda konuşan derneğin Kurucu Başkanı Yüksek İnşaat Mühendisi Tuncay Akçay da “Bizler, istişare kültürünü güçlü kılarak her kesimden hemşehri meslektaşımızla bir araya gelerek yürüttüğümüz dernekleşme çalışmalarımızı tamamladık ve ortak aklın bir ürünü olarak Gümüşhaneli Teknik Meslek Mensupları Derneği’nin kuruluşunu resmi olarak gerçekleştirdik. Bu süreçte bürokrasiden özel sektöre kadar birçok kurum ve kuruluşta görev alan 30’a yakın farklı mesleki disiplinden teknik meslek mensubu hemşehrimizle istişareler yaptık. Fikirleriyle, düşünceleriyle bizlere katkı sunan, katılımcılık ve sürdürülebilirlik ilkeleri çerçevesinde desteklerini esirgemeyen bütün hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz. Tüzük komisyonumuza da ayrıca teşekkür ediyoruz. Katılımcı ve her kesime hitap eden bir çalışma ortaya koymuşlar. Özelikle seçilecek olan Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerinin görev süreleri sınırlı tutularak, farklı fikirlerin de dernek yönetiminde görev alması sağlanmıştır. Zaten Klasik STK anlayışından sıyrılarak yönetimlerin değişkenlik göstereceği ve katılımcılık ilkesinden hareketle sürdürülebilirliği güçlü kılan bir anlayış temel hedeflerimizdendir. Bu bağlamda bütün hemşehri meslektaşlarımızı derneğimize üye olmaya davet ediyoruz. 6 ay içerisinde yapacağımız olağan kongremizde üyelerimizin katılımı ve iradelerinin temsili noktasında güzel bir birliktelik ortaya koyulacağına inanıyoruz” diye konuştu.

GÜÇLÜ KURUCULAR KURULU

Yürütülen dernekleşme çalışmalarına kamu kurumlarından özel sektöre kadar birçok alanda faaliyet gösteren teknik meslek mensuplarından yoğun bir katılım gösterildi. Bakanlıklardaki Genel Müdürlerden, Genel Müdür Yardımcıları ve Daire Başkanlarına, ayrıca yerel yönetimlerden Belediye Başkan danışmanlarına, Belediye Birim Müdürlerinden, şef ve teknik personel nezdinde bürokrasinin desteğinin yanı sıra iş insanlarının, şirketlerin yönetim kurulu başkan ve yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 50 kişilik dev bir kurucular kurulu listesiyle derneğin kuruluşu gerçekleşmiş oldu.

Resmi Instagram hesabının @gumtek29 olduğunu ifade eden dernek yönetimi yapılacak faaliyetler ve çalışmalarla ilgili gerekli bilgilendirmelerin yapılacağını ifade etti. -Haber Merkezi-

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim