• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Gümüşhane : 9 °C
  • Trabzon : 14 °C

GÜMÜŞHANELİ RESSAM GÜZİN ARISOY’A ÖNEMLİ GÖREV

20.04.2021 12:27
GÜMÜŞHANELİ RESSAM GÜZİN ARISOY’A ÖNEMLİ GÖREV
Başkan Arısoy’un en önemli hedefi Gümüşhane’ye Gümüşhaneli meşhur Ressam Şererf Akdik adına bir müze oluşturulması.

GÜMÜŞHANELİ RESSAM GÜZİN ARISOY’A ÖNEMLİ GÖREV

Başkan Arısoy’un en önemli hedefi Gümüşhane’ye Gümüşhaneli meşhur Ressam Şererf Akdik adına bir müze oluşturulması.

Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği’nin (BHRD) yapılan olağan genel kurul toplantısında Gümüşhaneli hemşehrimiz Güzin Arısoy oybirliği ile başkanlığa seçildi.

Türk sanatının en köklü derneklerinden biri olan BRHD’nin kuruluşunda Kayıhan Keskinok, Hamiye Çolakoğlu, Turan Erol, Fethi Arda, Lütfü Günay, Muammer Bakır, Nevzat Akoral, Osman Zeki Oral gibi önemli isimler yer almıştır. 1970 yılında seramik sanatçısı Hamiye Çolakoğlu’nun evinde kurulan derneğin ilk başkanlığını Türk resim sanatının yaşayan çınarı Turan Erol üstlenmişti.

Derneğin kuruluşundan sonra dönemin önemli resim ve heykel sanatçılarının derneğe üye olmaları talep edilmiş; ilk üyeler arasında: Adnan Turani, Arif Kaptan, Arslan Güntaş, Burhan Alkar, Eşref Üren, Ferit Apa, Fikri Cantürk, Müşerref Köktürk, Nazlı Ecevit, Refik Epikman, Şefik Bursalı ve Turgut Pura gibi isimler yer almıştı.

Kuruluşundan bugüne kadar, Türk resim ve heykel sanatının en önemli temsilcileri olan çok değerli sanatçılar derneğe başkanlık yapmışlar. Turan Erol’un yanı sıra Refik Epikman Lütfü Günay, Nuri Abaç, Zafer Gençaydın, Münip Özben, Ercan Gülen, Gültekin Serbest, Celal Binzet, Himmet Gümrah, Saadet Gözde, Önder Aydın, Mehmet Ali Doğan, Hüseyin Yıldırım’dan sonra hemşehrimiz Güzin Arısoy dernek başkanlığına seçildi.

Derneğin yarım asırlık güzide birikimine ve kalitesine yakışır şekilde güzel işler yapmak istediklerini dile getiren başkan Arısoy, önceki yönetimlere müteşekkir olduğunu belirtti.

Yarım asırlık süreçte çok önemli çalışmalar yapıldığını, Hüseyin Yıldırım’ın başkanlığını yaptığı dönemde, sanat ve sanatçı dostu Tuğrul Velidedeoğlu ailesinin bağışları ile müstakil bir adrese kavuştuklarını belirten Başkan Arısoy, BRHD’nin köklü kurumsal bir yapıya ve bilinçli üye mevcudiyetine sahip olmasının kendileri için kazanım olduğunu vurguladı. Birlik olma bilinci ile üretme ve paylaşma duygularının üst seviyelerde olan bir dernek olduklarını, yarım asırlık süreçte derneğin yardımlaşma kültürünün iyice özümsendiğini, adeta kurumsal bir kimlik haline getirildiğini bunun için çok şanslı olduklarını söyledi.

Sanatçı Arısoy, amaçlarının Türk sanatına ve sanatçılarına destek olmanın yanı sıra, sanatseverlere ve ülkemize kültürel ve sanatsal anlamda katkı sunmak olduğunun altını çizerek yeni dönemde yeni projelerle geniş kitlelere ulaşmayı amaçladıklarını vurguladı.

Ressam Arısoy’dan  Gümüşhane İçin Önemli Proje

Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği Başkanı Güzin Arısoy,  kendisini yeni görevinden dolayı tebrik eden Olay Gazetesi yetkililerine Gümüşhane için bir önemli projesini de açıklayarak, “Bir ressam olarak en büyük amacım Gümüşhaneli Meşhur Ressam Şeref Akdik adına Gümüşhane’de bir müze oluşumunu sağlamak ve her yıl tanınmış ressamları Gümüşhane’ye getirerek bu müzede sergi  ve etkinlik yapmalarını sağlamak ve etkinlik sonunda da ressamların sergilenen eserlerini müzeye bağış yaptırmaktır. Şeref Akdik müzesinin kurulması ile ilgili olarak Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen başta olmak üzere il yöneticileriyle diyalog halindeyiz. İnşallah bu önemli müze kısa zamanda kurulmuş olur” dedi.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim