• BIST 9079.97
  • Altın 2324.961
  • Dolar 32.3581
  • Euro 34.9
  • Gümüşhane : 5 °C
  • Trabzon : 15 °C

Gümüşhaneli Öğrenciden Önemli Başarı

05.08.2020 12:10
Gümüşhaneli Öğrenciden Önemli Başarı
Gümüşhaneli Tarık Emir Öztürk, sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklanan Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS) tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye 102.olarak çok önemli bir başarıya imza attı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Gümüşhane’nin YKS Durumu İle İlgili Henüz Bir Açıklama Yapmadı

Öğrencilik hayatı boyunca hep başarılı bir grafik çizerek Gümüşhane’de il dereceleri yapan 18 yaşındaki Öztürk, Torul ilçesine bağlı Bahçecik köyü nüfusuna kayıtlı.

Ailesiyle birlikte Gümüşhane kent merkezinde ikamet eden Öztürk, ilkokuldan beri yapılan tüm sınavlarda il birinciliği, Türkiye geneli sınavlarda da önemli dereceler elde etti. 

İlkokulda girdiği Bilim ve Sanat Merkezi sınavında başarılı olarak bu merkezde eğitim almaya hak kazanan Öztürk, 8. sınıfta girdiği TEOG sınavında tüm soruları doğru cevaplayıp il birincisi olarak Trabzon Merkez Fen Lisesi’ni kazanmıştı.

Burada gösterdiği başarılarla da öğretmenlerinin ve okulunun gözdesi olan Öztürk, son olarak girdiği Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS) AYT’de tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye 102. si oldu.

YKS sınavından önce Milli Savunma Üniversitesi sınavında Türkiye 216.sı olan Öztürk, Bilgisayar Mühendisliği ve tıp bölümleri arasında tercih vermeyi düşünüyor. Öztürk üniversitelerden gelen teklifleri değerlendiriyor.

Diğer taraftan açıklanan YKS sonuçları sonrası Gümüşhane  ilindeki başarı durumu konusunda  ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü henüz bir açıklama yapmadı.

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim