• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Gümüşhane : 22 °C
  • Trabzon : 16 °C

GÜMÜŞHANELİ DAĞCILAR İPEK YOLUNDA YÜRÜDÜ

16.11.2015 20:33
GÜMÜŞHANELİ DAĞCILAR İPEK YOLUNDA YÜRÜDÜ
Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) üyesi sporcular, tarihi İpek Yolu güzergahında bulunan Zigana ve Köstere köyünde doğa yürüyüşü düzenledi.

Kulüp üyesi 23 sporcunun katıldığı etkinlik Torul ilçesine bağlı Zigana köyünden başladı. Zigana köyünün Harmanlık mevkiinden başlayan yürüyüş, eski orman yolundan Köstere köyü Tanere mahallesine kadar devam etti.

Yaklaşık 14 kilometrelik parkuru 4,5 saatte tamamlayan sporcular daha sonra tarihi İpek Yolu üzerinde 1930’lu yıllarda İsviçreli İnşaat Mühendisi William Rudolf Cramer’in başmühendisi olduğu Bulgar ve Afrikalı işçilerin de çalıştığı, deve kervanlarının yıllarca kullandığı tarihi Trabzon-Erzurum karayolunda bir süre yürüdü. Sporcular o dönemden günümüze gelen köprüleri ve diğer yapıları da inceleme fırsatı buldu.

Etkinlik sorumlusu Kıymet Koyun, kış mevsiminin kendini göstermeye başladığı soğuk günlerde Zigana dağındaki etkinlikte havanın güneşli olması ve eşsiz bir manzaranın varlığını doyasıya yaşadıklarını söyledi.

Koyun, yürüyüşü temiz orman havası eşliğinde zaman zaman karlı yollarda, zaman zaman mevsim nedeniyle dökülen sarı yapraklar arasında, zaman zaman da yeşil çam ağaçları ile güneşli havada doğanın binbir rengine şahitlik ederek gerçekleştirdiklerini belirtti.

Pazar günlerini hem sağlıklı hayat için spor yaparak, hem bölgeyi tanımak, hem de gezmek için doğa yürüyüşleriyle değerlendirdiklerini dile getiren Koyun, bu aktivitelere herkesi davet etti.

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim