• BIST 9645.02
  • Altın 2411.621
  • Dolar 32.5808
  • Euro 34.7866
  • Gümüşhane : 16 °C
  • Trabzon : 17 °C

GÜMÜŞHANELİ DAĞCILAR AYNI GÜNDE 5 AYRI ZİRVEYİ AŞTILAR

02.05.2016 17:03
GÜMÜŞHANELİ DAĞCILAR AYNI GÜNDE 5 AYRI ZİRVEYİ AŞTILAR
GÜMÜŞHANELİ DAĞCILAR AYNI GÜNDE 5 AYRI ZİRVEYİ AŞTILAR

Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) üyesi sporcular 5 ayrı zirvenin aşıldığı zorlu bir doğa yürüyüşü gerçekleştirdi. 
Sosyal medya aracılığı ile organize olan 24 sporcu kent merkezinden Harmancık köyü Çönger Yaylası mevkiine kadara araçla gitti. Burada araçlarından inerek yürüyüşe başlayan sporcular, yüksek rakımlarda baharın yeni yüzünü gösterdiği doğada zirve tırmanışlarına başladı.
Avukat Metin Aslan’ın rehberliğinde gerçekleştirilen ve toplamda 15 kilometrelik parkurda 5 ayrı zirveyi aşan sporcular oldukça zor olan parkuru yaklaşık 7 saatte tamamladı.
Kadın sporcuların da yoğun ilgi gösterdiği yürüyüşte Sidosun çayırı, Gastirget (Sidos) Kilisesi, Kruz Kilisesi, Kocapınar Sırtları, Kızıltaş yaylası, Sevedek yaylası güzergahını takip eden sporcular, bölgede yeni çiçek açan ağaçların yanısıra çok sayıda tarihi kilise ve yerleşim yeri kalıntısını da fotoğraflama imkanı buldu.
Yürüyüşün sonunda Akçakale köyüne bağlı Moryan Yaylasında köy muhtarı Ali Şişman'ın demlediği semaver çayını yudumlayarak ve yemek yiyerek uzun soluklu ve zorlu parkurun ardından yorgunluklarını atan sporcular bu sırada rehber Avukat Metin Aslan’a doğum günü için yapılan sürprize ortak olduktan sonra burada hatıra fotoğrafı çektirdi ve araçla şehre geri döndü.
Yürüyüşün trans geçiş sayılabilecek seviyede olduğunu, 5 ayrı zirveyi inip çıktıklarını ve bu durumun bazı sporcuları oldukça zorladığını kaydeden kulüp başkanı Mustafa Akbulut, kendilerine rehberlik yapan Avukat Metin Aslan’a ve yaylada ağırlayan Ali Şişman ve ailesine teşekkür etti.
Özellikle Moryan Yaylasının güzelliği ve yapısıyla kendilerini oldukça etkilediğini kaydeden Akbulut, güzergah boyunca çok sayıda kilise ve tarihi yapı kalıntısı tespit ettiklerini belirterek bölgeye dikkat çekti.
Yürüyüş boyunca çok sayıda bitki ve mantar da topladıklarını dile getiren Akbulut, “Çok sayıda zirve aştığımız, gerçekten zorlayan yürüyüşümüz belki zor oldu ama bugüne kadar hiç gitmediğimiz bir bölgeyi keşfetmenin mutluluğunu yaşattı. Bin 600 metre rakımlardan 2 binlere oradan tekrar bin küsürlü rakımlara indik. Özellikle Harmancık, Kocapınar ve Akçakale köyü yaylalarının etrafında yüzyıllar öncesine dayanan yapı ve yerleşim yerlerini fotoğraflama şansı yakaladık. Bu bölgenin bir tur güzergahı içerisine alınabileceğini düşünüyoruz. Hem yerleşim yerleri hem de eşsiz manzarasıyla harika bir bölge. Bizler herkesin ulaşamadığı dağlarımızda yürümeye, keşfe ve tanıtıma devam edeceğiz. Umarız bu etkinliklerde tespit ettiğimiz noktaları ilgililer dikkate alır ve turizmin yüksek sesle dillendirildiği ilimize kazandırılır” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim