• BIST 9756.58
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Gümüşhane : 20 °C
  • Trabzon : 18 °C

GÜMÜŞHANE’DE ÖZEL YURT VE PANSİYONLARIN ZARARLARINI DEVLET KARŞILAMALIDIR

12.10.2021 12:11
GÜMÜŞHANE’DE ÖZEL YURT VE  PANSİYONLARIN ZARARLARINI  DEVLET KARŞILAMALIDIR
Gümüşhane’de vergi mükellefi olan özel yurt ve pansiyon sahipleri Valiliğin öğrenci barındırmayla ilgili tutumunu eleştirdiler.

GÜMÜŞHANE’DE ÖZEL YURT VE  PANSİYONLARIN ZARARLARINI

 DEVLET KARŞILAMALIDIR

Gümüşhane’de vergi mükellefi olan özel yurt ve pansiyon sahipleri Valiliğin öğrenci barındırmayla ilgili tutumunu eleştirdiler.

Gümüşhaneli iş adamları tarafından açılan ve devlete vergi ödeyen özel yurt ve pansiyonların sahipleri alınan son kararla zor durumda kaldıklarını belirterek şunları söylediler:

“Biz Gümüşhane’de devlet güvencesiyle, özel yurt ve pansiyon işletiyoruz. Devletimize vergi veriyoruz. Bu yıl gördük ki KYK yurtlarına yerleşemeyen öğrenciler için Gümüşhane Valiliği devlete ait otel ve misafirhaneleri öğrencilere tahsis etti.

Gümüşhane, mevcut KYK yurtları ve özel öğrenci yurt ve pansiyonları ile Türkiye’de yurt sorunu olmayan iller arasındadır.

Gümüşhane’de bir yurt sorunu yokken, bazı art niyetli kişi ve grupların Türkiye genelinde yaptıkları “öğrencilere yurtlarda yer yok” söylem ve eylemleri ile ortaya attıkları ve sosyal medya mecralarında spekülasyon yapılarak paylaşılan yalan ve yanlış haberler sonrasında Gümüşhane’de de Valiliğimiz yeni önlemler almıştır. Bu önlemler maalesef özel işletmecileri zor duruma sokmuş ve zarara uğratmıştır.

Yurt spekülasyonu yaparak ortalığı karıştırmak isteyen art niyetli grupların gerçek kimliklerini Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve İçişleri Bakanımız Sayın Soylu defalarca kamuoyuna açıklamışlardır.

Özel yurt ve pansiyonlarda boşluk varken resmi misafirhane ve oteller yurt yapılmamalıdır

Durum böyle iken ve Gümüşhane’de yurt sorunu bulunmazken, Gümüşhane’de hizmet veren pek çok özel yurt ve pansiyon, valiliğin aldığı karar sonrası zor durumda kalmıştır. Çünkü; özel yurtlarda kayıtlı pek çok öğrenci kayıtlarını sildirip valilik otel ve misafirhanelerine gitmişlerdir.

Bu uygulama yanlıştır. Çünkü Valilik; önce vergi mükellefi olarak devlet mevzuatına göre işletmecilik yapan yurt ve pansiyonlara yatak durumlarını sormalıydı. Eğer bizlerde yatak doluluğu bitmişse o zaman devletin misafirhaneleri ve otelleri yurt olarak kullanılabilir. Biz, bu hizmeti verirken bize sormadan bizim ekmeğimize mani bir davranış sergilemek devlet anlayışı ile bağlaşmaz. Valilik; ev kirası ödeyen vatandaşlara da o zaman özel devlet misafirhanesi tahsis etsin. Böyle bir şey mümkün mü? Valilik bu uygulamasından bir an önce vazgeçmeli, ya da tüm özel yurt ve pansiyonların zararlarını karşılamalıdır.

İki yıla yakın zamandır pandemi nedeniyle zaten kapalı olan özel yurt ve pansiyonlara yapılan bu büyük haksızlığın bir an önce giderilmesi gerekir. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın temsilcisi olan Sayın Valimizin bu sorunu bir an önce çözmesi gerekir.”

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim