• BIST 9693.46
  • Altın 2508.539
  • Dolar 32.5761
  • Euro 34.7872
  • Gümüşhane : 12 °C
  • Trabzon : 14 °C

GÜMÜŞHANE’DE ORTAK GÜNDEM “KADIN’A ŞİDDETLE MÜCADELE”

26.11.2021 12:25
GÜMÜŞHANE’DE ORTAK GÜNDEM  “KADIN’A ŞİDDETLE MÜCADELE”
“25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü”nde, AK Parti Gümüşhane Kadın Kolları Başkanlığı ve Sağlık-Sen Kadın Kolları Komisyonu tarafından birer açıklama yapıldı.

GÜMÜŞHANE’DE ORTAK GÜNDEM

“KADIN’A ŞİDDETLE MÜCADELE”

“25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü”nde, AK Parti Gümüşhane Kadın Kolları Başkanlığı ve Sağlık-Sen Kadın Kolları Komisyonu tarafından birer açıklama yapıldı.

“25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü” nedeniyle, AK Parti Kadın Kolları Teşkilatı 81 ilde ortak basın açıklaması yaptı.

AK PARTİ KADIN KOLLARI’NDAN AÇIKLAMA:

​AK Parti Gümüşhane İl Kadın Kolları Başkanı Münire Şeyhoğlu, İl Kadın Kolları Teşkilat mensuplarının katılımıyla konuya ilişkin yaptığı basın açıklamasında şöyle dedi:

“Kadına yönelik şiddete karşı topyekûn mücadele ediyoruz”

 “Kadına yönelik şiddet, yalnızca kadın oldukları için uygulanan veya kadınları etkileyen, kadının insan hakları ihlaline yol açan her türlü tutum ve davranıştır. Kadına yönelik şiddet sadece ülkemizde değil maalesef tüm dünyada bir sorundur. AK Parti olarak, kurulduğumuz ilk günden itibaren kadına yönelik şiddetle mücadelede reform niteliğinde adımlar attık. 2002 yılında yola çıkarken kılavuz edindiğimiz Seçim Beyannamemizden itibaren, kadına yönelik şiddetle mücadelede kararlılığımızı ifade ettik. 2004 yılında Anayasa'da pozitif ayrımcılık ilkesini düzenledik. 2005 yılında Türk Ceza Kanununda yaptığımız değişiklik ile ‘Töre Nedeniyle’ ifadesini ekleyerek, Töre Cinayetleri faillerine en yüksek cezaları getirdik. Medenî Kanun, İş Kanunu’nda yaptığımız düzenlemelerle kadını güçlendiren politikalar ve uygulamalarla yolumuza devam ettik. 81 ilde ŞÖNİM’leri kurduk. KADES, elektronik kelepçe, ALO 183 çağrı hattı, bakanlıklar arası koordinasyonun güçlendirilmesi, eğitimler, eylem planları ile topyekûn mücadele kararlılığımız artarak devam ediyor”

 “Kadına yönelik suçların cezaları arttırıldı”

“Bizim medeniyetimiz; kadın, erkek, çocuk, her bir insana ve tüm yaratılmışlara muhabbeti, sevgiyi esas alan bir medeniyettir” diyen Başkan Münire Şeyhoğlu,“Biz, Şiddet kimden gelirse gelsin, kime karşı yapılırsa yapılsın, fiziksel, psikolojik her türlüsüyle mücadelede kararlıyız. Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ve kıymetli Hanımefendi’nin de önemle vurguladıkları gibi ‘kadına şiddet, insanlığa ihanettir.’ AK Parti teşkilatları olarak, her adımımızda bu bilinçle hareket ediyor, her fırsatta dile getiriyoruz. Tek bir kadına yönelik şiddete daha tahammülümüz yok. Sadece ev içi değil, başta PKK olmak üzere tüm terör örgütlerinin kadınlara ve çocuklara yaptığı her türlü şiddetle kararlılıkla mücadele edeceğiz. Var olan çözüm önerilerimize yenilerini ekleyerek, canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Toplumumuzu derinden etkileyen şiddet konusunun temeline inildiğinde, çözümün topyekûn mücadele ile sağlanacağına inanıyoruz. Öyle ki, kadına yönelik şiddet konusu, üzerinden siyaset yapılmayacak kadar hassas ve insani bir konudur. Yakın zamanda, Sayın Cumhurbaşkanımız, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planı’nın dördüncüsünü açıkladı. Ardından boşanmış eşe karşı işlenen şiddet suçuna da, ağırlaştırıcı hükümler getirilmesi dördüncü Yargı Paketinde düzenlendi. Attığımız tüm bu adımlar, kadına yönelik şiddet konusundaki kararlılığımızın en iyi göstergesidir. 25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’nde bir kez daha tüm gücümüzle haykırıyoruz ki; şiddet uygulayana, şiddete taraf olana, şiddet üzerinden siyaset yapana, mobbing ve sözlü şiddet uygulayana, şiddeti olumlayan zihniyete karşı kadın-erkek omuz omuza mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi..

SAĞLIK –SEN KADIN KOMİSYONU’NDAN AÇIKLAMA

Sağlık-Sen Gümüşhane Kadın Kolları Komisyonu, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.

Sağlık-Sen Gümüşhane Kadın Kolları Başkanı Rüya Duygu Şen, yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“Kadınlara yönelik şiddet vicdanlarımızı yaralıyor..”

“Bugün tüm dünyanın birlik olarak hatırladığı, tüm gücüyle kınadığı ve kadına yönelik şiddete hayır dediği 25 Kasım..

Her geçen gün daha fazla şahit olduğumuz kadınlara yönelik şiddet vicdanlarımızı yaralıyor.. Oysaki inancımızda asla yeri olmayan şiddet , bir insanlık suçudur.. Şiddet acizliktir.. Şiddet merhametsizlik, zulümdür.. Hiç bir gerekçe şiddet için asla mazeret olamaz.. Şiddetin dini,dili ırkı, sosyal statüsü yoktur.. Kimden gelirse gelsin şiddetin hiçbir şekli kabul edilemez..

Şiddet sadece fiziksel değil  aynı zamanda psikolojik, ekonomik, cinsel şiddet olarak da kendini gösteriyor.. Son verilere göre 2021 yılı içerisinde binlerce kadın şiddete maruz kalırken maalesef 2021 yılı içerisinde 247 kadınımız şiddete maruz kalarak öldürüldü..

Kadına yönelik şiddet sadece bir kişiye yönelmiş bir tehdit olmaktan çok uzaktır.. Bu eylem tüm toplumun huzuruna kastediyor, aileleri parçalıyor ve geriye hayatını kaybetmiş veya travmalarla dolu kadınlar, mutsuz çocuklar ve karanlık bir gelecek bırakıyor.. Şiddet uygulayan ise insanlıktan çıkıyor..”

“Unutmayalım ki birimiz güvende değilsek hiçbirimiz güvende değiliz..”

“Biz kadınlar her daim birbirimize görünmez bağlarla bağlıyız.. Hangi dili konuşursak konuşalım, hangi aileden olursak olalım biz hep biriz.. Çünkü birimiz şiddete uğradığımızda diğerimiz de çaresizlik hissediyor.. Birimiz öldürüldüğünde diğerimizde her defasında biraz daha ölüyor.. Sıradaki ben olabilirim, sen olabilirsin, en yakınımız olabilir.. Unutmayalım ki birimiz güvende değilsek hiçbirimiz güvende değiliz..

Kadınlarımız başta olmak üzere, çocuklarımız, engelli ve yaşlılarımız velhasıl tüm canlılara yönelik her türlü ayrımcılığı, bedenine ve kimliğine yönelik her türlü şiddeti reddediyor ve kınıyoruz..

Ve hep birlikte diyoruz ki ;

Şiddetin her türlüsüne hayır !”

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim